Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do posiadaczy Ampli H/K

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Tanie i dobre:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -banan "Hollow"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W końcu się ktoś odezwał kto się zna na rzeczy.... A czy sam Kable BI WARE zrobie sam?? ma ktos jakis opis schemat?? i na jakim przewodniku sie oprzeć?? Mam teraz kable MONSTER CABLE.

A tak do tematu - to ukańczam prace nad calym systemem:

- dobieram teraz SUBA - moze w poneidizalek juz kupie

- kable coaxial wybralem PROFIGOLD 4000

- a kabelek do SUBA?? co polecacie?? czy mozna podpiac z kolumanmi i na wysjciu SUB czy nie ma sensu??

- i w końcu chce dopracować kable głośnikowe

I jeszcze jedno czy B&W AWS600 - sprawi mi dużo uśmiechu na twarzy?? czy szukać cos mocniejszego??

DZIEKI Z GÓRY!!!

Wiem - to sie sprawdza w kinie - a cz yw stereo nie lepiej poalczyc z glosnikami HIGHT-LEVEL - czy to nic nie daje?? i czy mozna podalczyc tym i tym?? - pewnie nie hehhehe a sa jakies przelaczniki?? czy moze w subach sa?? Czytam instrukcje do mojej 430 i nie moge znaleźćwyjscia na sub - jest tlko DIGITAL OUT - to to?? czyli idzie cyfrowo?? - a w stereo bedzie gral??

Tak. Wyjcie Pre-OUT Sub laczysz z wejsciem sub in w ASW600. I tylko w ten sposob. Co do muzyki stereo- ten sub jest swietny i doskonale wspolpracuje z przodami w stereo. Szybkosc, glebia i pelna kontrola. Jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy!) subow do muzyki w tej cenie.

OOOO - widze goscia co sie zna na rzeczy :) - a powiedz jaka on ma glebie basu?? - zalezy mi na bardzo głebokim - nisko schodzacym basiku.... czyli jak tym wejsciem podlacze to wystarczy nei trzeba podlaczac do wyjsc na kolumny?? - i czy jest sens kupowac 650 albo co gorsza 675... (co gorsza - mam budrzet nadciagniety, ale naszescie nie mam jeszcze zony - hehehe) - i porsze powiedz jak mi sie ten sub - w kinie sprawi?? mam przody 603s3 - wiec ma z czym grac ;-)

Z gory dziekuje...

Bas ma odpowiednia kontrole i schodzi dosc gleboko. W kinie nie wywola wstrzasow sejsmicznych w Chinach, ale swietnie sie spisuje. Jest bardzo szybki i mozesz zapomniec o wybrzmiewaniu godzinami. Bas pojawia sie (oczywiscie odpowiednio gleboki i mocny) i znika w nastepnej chwili. Do muzyki jest idealny. Co do podlaczenia, to tylko i wylacznie: Pre-OUT Sub w ampie -> Sub in (czy line in?) w subie. W ampli mozesz ustawic czestotliwosc odciecia basu dla poszczegolnych glosnikow. Wtedy wszystko ponizej tej czestotliwosci pojdzie na sub. Jezeli chodzi o 650-tke, to schodzi ona jeszcze troszke nizej od 600-tki, ale jak nie masz pokoju powyzej 30m kw., to raczej nie widze sensu w kupowaniu tego drozszego. 600-tka jest swietna.

Pozdr.

Bylem wczoraj - w warszawie - i przez przypadek wszedłem do RTV AGD - mieli podlaczony SUB JAMO 8 D SUB ocs takeigo - puszonym byl film - momenty - przejsc - w reklamowce bilmu naprawde bylo - czuc - czy na 600 - bede to czul - jaka jest roznica miedzy tymi doma subwooferami - oczywiscie w firmie ogromna - ale w basie??

I jeszcze jednen problm mi sie nasunal - kazdy wie ze DVD h/k do CD jest niezbyt udane - czyjest jakis kabel cyfrowy ktory moglby bardziej podniesc jakosc tego dzwieku?? Jest stanowczo za malo bassu - srednie tony sa przesadzone - gora OK. Czekam na jakas pomoc. Podlaczone mam teraz najzwyklejszym kabelm chincz ;-)

>Avathar<

ale trujesz , sprawdż sobie jak masz możliwośc jak idzie na CD model starszy dvd30

to piszę poważnie - zdziwisz sie dżwiekiem a jak nie wierzysz to zobacz sobie

i porównaj parametry tańszych dvd i najdroższych modeli jaka róznica

jest w dynamice na CD - strony JBL/HK

Avathar

Nie każdy wie ,że DVD HK( tutaj 22) nie jest udane do CD......Pierwszy raz spotykam się z taką wypowiedzią.

Z tego co udało mi sie odsłuchać oraz z opinii innych to bardzo dobre DVD. W swej klasie cenowej jwśród DVD ,jest jenym z lepiej odtwarzających płyty CD. Basu ma dużo i nieżle kontrolowanego z bardzo dobrą dynamiką.Nie wiem co by można polecić innego.Cyba ciężko.

Pozdrawiam

Jak masz DVD podłączone do amplitunera kablem cyfrowym, to przetwarzasz dźwięk w amplitunerze, a nie w odtwarzaczu, tak więc HK 22 za duzo tu nie bruździ. Moż Podłąćz może DVD analogiem, wtedy będziesz mógł obwiniać odtwarzacz np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.