Skocz do zawartości
IGNORED

KOMPUTER + YAMAHA RX-V 450 = 5.1 ???

halaj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem tzn posiadam komputer + LIVE.5.1 i Yamahe 450 (NIE POSIADAM STACJONARNEGO DVD).

Zakupiłem kabel Kabel SPDIF 1xRCA (czincz)-3.5mono (jack) - podłanczam według zalecen na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - (OGOLNIE nawet kolorami pomaranczowy z pomaranczowym ) i jest ten problem zxe gra tylko STEREO - jak zrobic zeby grało 5.1

Podobny problem znalazłem juz na FORUM ale nik nie odpowiedział :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

|"Witam , chcę podłączyć komputer dp wzmacniacza yamacha 450 do wejścia cyfrowego. Mam kartę dźwiękową SBLive 5,1 . jednak słychać tylko 2 kanaly stereo . Czy jest jakaś opcja umożliwjająca ustawienia wzmacniacza czy pozostaje mi tylko "analogowy multi chanel input " proszę o pomoc"

PROSZE o POMOC !!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16573-komputer-yamaha-rx-v-450-51/

Po koleji. Rozumie, ze chodzi Ci o film, a konkretnie o sciezke dzwiekowa, ktora puszczona przez amplituner zabrzmi w 5.1. Po pierwsze czy ustawiles w opcjach Live "Digital Output Only", po drugie jesli to divx to czy masz zainstalowany AC3 Filter i w opcjach output ustawiony na 5.1 i czy sam film ma sciezke 5.1 ?

Witam- tak o film - mam DVD w komputerze wiec co do dzwieku ac3 5.1 powinien byc (puszczałem filmy z DVD i inne) .TAK "Digital Output Only" zaznaczylem - bez tego wogule nie ma dzwieku .

Po podpieciu kablem ANALOGOWYM - jack - 2 chinch - udało mi sie uzyskac dzwiek 5.1 - ale chcialbym to zrobic kablem tym co kupilem ponoc po to one jest

Dzisbede mial od kumpla AUDIGY 2 moze na niej bedzie dzilalo - nie wiem myslem ze po podlaczeniu kableka wszystko bedzie OKi ale jednak HMM zawsze cos musi sie dziac ! Po to sa te zabawki .

OSOBY ktore maja podlaczone AMP + KOMP proszone sa o POMOC

Witam - widze ze wszyscy jestescie chetni do pomocy - zaczyna mi sie wydawac ze wiekszosc z was umie tylko doradzic jaki by to sprzet za 10tys kupili bo taki jest dobry (wczoraj wyczytal w nowosciach AUDIOFILA !!!) AHHH niewazne szkoda słow

POZDRAWIAM osoby ktore miały podobny problem i go rozwiazały a teraz im sie nei chce napisac

Ja podłączyłem w taki sposób - mam RXV 440 , kartę Live 1024 i taki kabelek. Wcale nie musi być ustawione "Digital output only", bez tego też działa. Jedyne co ustawiałem to AC3FILTER na SPDIF - zobacz którą masz wersję - raz i ja miałem probkemy przy wersji powyżej 1. Wersja 0.7 była ok i na takim mi działa . Kabelek mam taki sam.

Problem miałem przez dłuższy czas że dźwięk mi "charczał", ale to była wina płyty głównej ECS. Wymieniłem na abita, i problem rozwiązany.

wiesz ... to chyba za mocne słowa ... weź pod uwagę, że:

1. na tym forum mimo wszystko mało jest chyba osób które komputer używają jako główne źródło obrazu i dźwięku ... /a może się mylę ?/

2. nawet jeśi ktoś maił taki problem to może niekoniecznie siedzi cały czas przed komputerem na tym forum ... daj /temu potencjalnemu/ "mu" szansę ;-))

Pzdr

Witam!!

Posiadam ampli Denon`a 1705 i karte LIVE 5.1. Podlaczylem to takim kabelkiem SPDIF i w Live 5.1 trzeba ustawic "Digital output only". Nie mialem najmniejszysz problemow z dzwiekiem 5.1, przalaczam na pilocie pomiedzy stereo, DTS itd. Znajomy ma tez tak podpiete ale pod ampli panasonic`a i tez nie mial najmniejszego problemu. Karte mialem ustawiona na 2 lub 4 lub 5 glosniokow a i tak gralo mi tak jak na ampli ustawilem, jednak dla lepszego efektu mam ustawione na live 5.1. Na weekendzie podejde do kumpla ktory ma yamahe podpieta co prawda do dvd ale zobaczymy jak to podpiac na 5.1 :))

Pozdrawiam

WITAM dzieki za wszystko dałem rade !!!! wina była w " AC3Filter Config" teraz śmiga - trzeba było w AC3Filter Config ustawic na SPIDF i wtedy załączyło sie automatycznie DD i wyswietlaja sie wszystkie glosniki - i gra to teraz tak jak powinno

Dla ludzi co maja problemy z wyborem amplitunera - YAMAHA 450 spoko wybor jak na początek(wszystko tam jest ) - nic wiecej mi nie potrzeba gra to swietnie choc kupiłem kolumny BELLWOOD i tak wymiata mnei z pokoju - boje sie co sie stanie jak podlacze SUBA - narazie mam 6.0 i przy filmie "Flight Of The Phoenix (2004) AC3" katastrofa samolotu jest rozpie....... a i tak glośnosc mam na maxa na -15dB i poprstu glosniej sie juz nei da bo uszy dzwiek chyba by mnie przebił na wylot !!!

TAK wiec dal ludzi ktorzy zastanawiaja siew nad kupnem glosnikow i całego sprzetu tak jak ja 2 tyg spedziłem czytajac forum - (fakt FORUM w wyborze AMPA Pomogło ) a co do glosnikow u mnei zadecydowała kasa 499 zł za BELLOOD LIVE - 2 lata gwarancjii - POLECAM nic wiecej na poczatek nei trzeba jak nei masz kasy --- ten amplituner poprostu robi swoje i z kazdego glosnika napoczatku dzwiek bedzie dla ciebei najlepszy - nei mowie ze te glosniki sa rewelacyjne - ale JEST spoko za rok nazbieram kupie cos lepszego - POZDRAWIAM

halaj

"a co do glosnikow u mnei zadecydowała kasa 499 zł za BELLOOD LIVE - 2 lata gwarancjii - POLECAM nic wiecej na poczatek nei trzeba jak nei masz kasy"

powiedz gdzie je nabyłeś za taką kase to i ja chętnie je kupię

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.