Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe w narozniku pokoju

merphi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam bardzo nietypowy pokoj, dosc przestrony ale umieszczenie w nim kina domowego bylo dosc ciezkie.

oto krotka charakterystyka:

-sufit jest z regipsu, wypelniony welna 20cm, w miejscach gdzie beda tylne glosniki (podwieszane do sufitu), sa odpowiednie wzmocnienia z grubej plyty

- dodatkowo nad tv jest kawalek skosu

-w calym pokoju sa panele podlogowe, zadnych dzrzwi, i prawie wogole mebli nie ma, przed tv i naroznikiem dywan.

- zestaw bedzie zasilane przyz yamahe rxv-650 (w tej chwili posiadam nizszy amiplituner yamahy - jednak 650 posiada autowysterowanie kolumn co w tej sytuacji moze sie przydac)

- kolumny koda ex588 frony ex566 tyl i centralny, sub a10, moc kolumnt powinna wystarczyc na taka powierzchnie

zaznaczone na rysunku proponowane ustawienie przezemnie kolumn, przy czym satelity sa juz na stale bo wystaja przewody ze scian, reszta jest do zmiany.

prosze o opinie czy takie kino domowe bedzie wogole jakos brzmiec. i czy ktos zna z doswiadczenia rozwiazania z tv w narozniku.

[obrazekLUKASZ-279060_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/16599-kino-domowe-w-narozniku-pokoju/

Witam. Trudno odpowiedzieć na pytanie jak to zagra dopóki sam się nie przekonasz :). Jakiś czas temu miałem podobny dylemat, zaprojektowałem nawet szafkę narożną pod telewizor z ptyty meblowej, ale wkońcu sprzęt stanął gdzie indziej. Mnie osobiście projekt się podoba. Wczasie projekcji spróbuj poeksperymentować z ustawieniem suba w innym miejscu, np. lekko przed telewizor pomiędzy głośnikami glównymi. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.