Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal,spotify

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Tak działa każdy biznes a nie tylko jedna branża. Spróbuj założyć i poprowadzić firmę to wtedy zobaczymy czy będziesz tak rumakował.

Sprzedali Ci dużo taniej przewód USB to ukłoń się pięknie i grzecznie podziękuj a nie wylewasz jakieś swoje żale.

Top hi-fi,jak jeszcze czytasz, to odpowiedz mi proszę na moje pytanie, z poprzedniej strony,bo przylazł tu awanturnik ten, i już nie da się nic pisać normalnie,frustrat szaleje od rana,nie da sie na spokojnie z uśmiechem poglądów powymieniać,jak widzisz zresztą 😁 będzie latał teraz za mną,jak poparzony, pewnie zaraz wezwie moderatorów, też tak może się zdarzyć,jakby co to poproszę wiadomość na prv, dziękuję 😊😇

4 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dziś liczy się niestety tylko pieniądz, ma być jak największy zysk kosztem odbiorcy. Świat schodzi na psy. Ehh tak negatywnie dziś, a za oknem słoneczko świeci 😉

Uważam że klienci sami do tego doprowadzili w tym oczywiście widzę siebie. 

Cena cena cena. 

Jakość ma drugorzędne znaczenie. Widać to na każdym kroku. 

Ja byłem sprzedawca i też stanę nieco po drugiej stronie. 

Dziwne że kupując codziennie bułeczkę , mleczko, jajeczka czy warzywa nie widzisz że na tym też masz 100 procent marzy. Ale ważne że jest ona na kolumny które jeśli dobrze kupisz to będziesz miał na 10-30 lat jeśli nie jesteś taki pokręcony jak ja żeby wymieniać dla wymiany. 

W tym okresie wydasz więcej na artykuły spożywcze i zostawisz więcej marzy w Biedronce. 

W dniu 14.01.2024 o 15:45, Yeung napisał:

Witam.

Pytania banalne,ale nigdy jeszcze nie korzystałem z tych serwisów muzycznych.Jezeli chce przesłać muzykę z tabletu na cokolwiek po WiFi np. Na jakies stereo lub soundbar (oczywiście na to co odbiera wifi) To mogę sobie wykupić na kartę z Orange która mam w tablecie ktoryś z tych serwisow np Tidal???                        - Czy taki internet wystarczy do sluchania muzyki itp???                           -jak to jest??                                  Mieszkam za miastem i nie mamy światłowodów itp. 

Wystarczy LTE

W dniu 18.01.2025 o 14:55, Piotr Sonido napisał:

Uważam że klienci sami do tego doprowadzili w tym oczywiście widzę siebie. 

dokładnie 😉

Piszę to jako sprzedawca ale też jako kupujący, bo to moje hobby 😉

W dniu 18.01.2025 o 12:11, rafał50 napisał:

Top hi-fi,jak jeszcze czytasz, to odpowiedz mi proszę na moje pytanie

Jakie? Coś mi chyba umknęło 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Chodziło o te marzę. 

Ale mimo że ja jestem już poza biznesem to bym nie powiedział. 

Wydaje mi się że to sprawa bycia gentelmenem i godności.

Idąc do restauracji widzę cennik. Było by mi mega głupio zanim zamówię powiedzieć. 

"Ale chwila ile macie na tym marży?"

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale mimo że ja jestem już poza biznesem to bym nie powiedział.

no ale przecież oczywiste, że nie powiem, bo nawet nie wiem, z resztą co mam średnią marżę na wszystkim policzyć czy jak? W restauracji też się pyta o marżę? W Żabce? 😉

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

"Ale chwila ile macie na tym marży?"

i kelner odpowiada: "dziś proszę Pana mamy 152,3%" 😜

No chyba, że woła szefa sali, ten managera, a tamten dzwoni do właściciela 😜

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Żenujące to jest co piszecie, adwokaci złodziejstwa i godzenia się na dojenie,ale zostawmy to,bo znowu będzie awantura, ciągnęła się na wiele stron,a moje pytanie brzmiało, że lepiej zamiast takiego eversolo, kupić marantza pm 7000n, bo jest i strimer i wzmacniacz,za niższą cenę 

@rafał50 audio voodoo to nie jest zajęcie dla oszczędnych 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ty znowu za mną latasz po forum ?w dodatku z takimi brzydkimi wyrażeniami 🤕🧐🤔🤮 teraz będzie przepychanka paplanina na trzy strony tematu, potem jutro zajrzy tu top hifi,bo już go nie ma i znowu nie będzie wiedział,jakie pytanie było,bo nie przegrzebie się,przez stertę bezsensownej paplaniny 

Edytowane przez rafał50
Poprawka błędów

@rafał50

Jeśli oczekujesz, że ktoś Ci odpowie na to pytanie, to dziwię Ci się. To jest tajemnica firmy i każdy kto ją zdradza, może natychmiast stracić pracę i wylądować z &52 art. KP.

Pytanie było że czy lepiej zamiast eversolo, kupić marantza pm 7000n, bo jest i strimer i wzmacniacz, za taką samą cenę,garbata poczwara najpierw używa wulgarnych słów,a potem niewinnego udaje i się uczepi takie coś i będzie pisać dniami i tygodniami, bo to jego życie,awanturnictwo i czepialstwo na forum, jak pijawka, aż wyssie do ostatniej litery,po czym wezwie na pomoc moderację i będzie pisać - to nie ja, ja nie,ja dobry,albo jeszcze na prv napisze do kolesi, żeby się rzucili w czterech na jednego i wtedy wyjdzie że jednak jego mojsza,jest najmojsza 🙂 no tsk no Rafał 50 był zły,no przecież nie on, mimo że się czepiał o byle co,to się nie czepiał 😁 szkoda nerw, pijawka ponoć odkleja się od skóry,jak solą się posypie 🤔

W dniu 18.01.2025 o 10:36, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dziś liczy się niestety tylko pieniądz, ma być jak największy zysk kosztem odbiorcy. Świat schodzi na psy. Ehh tak negatywnie dziś, a za oknem słoneczko świeci 😉

Konkretnie w przypadku salonów audio od razu się wyczuwa podejście do klienta. Znam salon, w którym można iść i pogadać o świetnej muzyce zwyczajnie, a nawet posłuchać bez problemu i presji kupienia, a zazwyczaj tą presję się czuję I ma się ochotę uciec. 

Jeśli marża nie jest przesadzona to zazwyczaj klient zapłaci więcej za miłą atmosferę i prezentacje, ale jeśli ta marza to prawie 200% ceny w internecie to sorry batorry. 

@rafał50 na to pytanie nie ma odpowiedzi. Mnie kolejny wzmacniacz nie potrzebny, ale jeśli ktoś nie ma miejsca na fafnaście klocków to nie weźmie żadnego z wymienionych tylko Cambridge Evo One.

Hi-Fi to każdemu według potrzeb... Albo portfela 🙂

10 minut temu, rafał50 napisał:

garbata poczwara najpierw używa wulgarnych słów

zawsze możesz użyć opcji „zgłoś”

12 minut temu, Ajothe napisał:

Jeśli marża nie jest przesadzona to zazwyczaj klient zapłaci więcej za miłą atmosferę i prezentacje, ale jeśli ta marza to prawie 200% ceny w internecie to sorry batorry

Niektórych rzeczy nie ma w internecie.
Trzy lata czekałem aż w Top Hi-Fi pojawi się wzmacniacz który bardzo chciałem kupić.

Poczwara,nic nie zgłaszam,nie jestem donisicielem 🙂 ✌️😉 lubię żyć w pokoju i spokoju 😇 szkoda tylko że te marże są tak przesadzone, widzę te przeceny w sklepach audio i nadal mają mega biznes,to tyle z mojej strony 🙂 lekko używane,to najlepsza opcja 

58 minut temu, rafał50 napisał:

lubię żyć w pokoju i spokoju

To kiepsko bo ja lubię wymieniać poglądy i się spierać.

Godzinę temu, rafał50 napisał:

szkoda tylko że te marże są tak przesadzone

To Ty jeszcze chyba marży developera nie widziałeś 🤣

23 godziny temu, rafał50 napisał:

Żenujące to jest co piszecie, adwokaci złodziejstwa i godzenia się na dojenie,ale zostawmy to,bo znowu będzie awantura, ciągnęła się na wiele stron,a moje pytanie brzmiało, że lepiej zamiast takiego eversolo, kupić marantza pm 7000n, bo jest i strimer i wzmacniacz,za niższą cenę 

Bardzo fajny wzmacniacz i prawdę mówiąc w cenie 3000 zł nie ma konkurencji a w Niemczech spadł nawet do 2800. 

20 godzin temu, Ajothe napisał:

Konkretnie w przypadku salonów audio od razu się wyczuwa podejście do klienta. Znam salon, w którym można iść i pogadać o świetnej muzyce zwyczajnie, a nawet posłuchać bez problemu i presji kupienia

Ja taki byłem. Jeżdżę bardzo starym samochodem 🙂

18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Serio miałem sytuację, gdzie kolumny o wartości 3k zaproponowano za 5k. 

Teraz, Ajothe napisał:

ale nie na zasadzie 3k za sztukę? 😛

Zdarzają się klienci, że nie doczytają, że cena podana na stronie jest za 1szt 😉

Wtedy 5 tys za parę byłoby ok 😉

Oczywiście żartuję 😉

www.tophifi.pl

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Nie rozumiem. 

W sensie wszędzie indziej kosztowały 3k ?

Musiał byś to bardziej rozwinąć. Ja pamiętam też jaką mieliśmy przykra sytuację raz. Kupiliśmy kolumny u dystrybutora no i sobie były. Chyba nawet nie było miejsca więc czekały na wystawienie w pudłach. No i co? Po miesiącu ich cena spadła. Ale mocno my mieliśmy kupione oo starej cenie. W nowej cenie katalogowej marzą byla kiepska nie mówiąc o rabatowaniu. 

Więc musisz przybliżyć bardziej. Ale sytuację a różne.

20 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ale nie na zasadzie 3k za sztukę? 😛

Zdarzają się klienci, że nie doczytają, że cena podana na stronie jest za 1szt 😉

Wtedy 5 tys za parę byłoby ok 😉

Oczywiście żartuję 😉

Znam tą sztuczkę ze sztukami, ale to dotyczyło pary w obu przypadkach 😁 używki chodzą po 1400 😋

21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie rozumiem. 

W sensie wszędzie indziej kosztowały 3k ?

Musiał byś to bardziej rozwinąć. Ja pamiętam też jaką mieliśmy przykra sytuację raz. Kupiliśmy kolumny u dystrybutora no i sobie były. Chyba nawet nie było miejsca więc czekały na wystawienie w pudłach. No i co? Po miesiącu ich cena spadła. Ale mocno my mieliśmy kupione oo starej cenie. W nowej cenie katalogowej marzą byla kiepska nie mówiąc o rabatowaniu. 

Więc musisz przybliżyć bardziej. Ale sytuację a różne.

Było dokładnie jak napisałem, nie mam w zwyczaju debatować na taki temat, ale przyznam że zostaje uczucie próby znalezienia jelenia 😉

45 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A to się chwali, ekologia 😉

15 minut temu, Ajothe napisał:

Znam tą sztuczkę ze sztukami, ale to dotyczyło pary w obu przypadkach 😁 używki chodzą po 1400 😋

👍

www.tophifi.pl

W dniu 20.01.2025 o 16:50, rafał50 napisał:

I brzmienie które nie każdemu może odpowiadać....w gratisie wręcz 

W dniu 21.01.2025 o 16:44, Ajothe napisał:

Kolumny o wartośći ??? Nie, aktualnie towary nie mają wartości, mają cene, to kwota którą ktoś jest w stanie wydać na dany przedmiot w danym momencie. Wartość to mają złoto, waluta i dzieła sztuki. Kupujesz coś w sklepie załóżmy okazyjnie, za 5k, gdyby to była wartość tego przedmiotu to po wyjściu ze sklepu był by nadal tyle wart...

• Pokaż nowe odpowiedzi