Skocz do zawartości
IGNORED

Mocny wzmacniacz hybrydowy o ciepłym brzmieniu

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, quatross napisał:

mówi że 100% trafność w podpowiedziach dla niego mają tamci

Miałem na myśli forumowiczów forum.audio.com.pl sprzed 10 lat, i nie były to salony tylko "zwykli" audiofile. Ale później każdy odszedł w swoją stronę i od paru lat to już nie to samo forum co kiedyś.

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale fakt faktem że nie wszystkie osoby się pokrywają na tle tych dwóch forów

Forumowicze z tamtego forum sprzed 10 lat nie udzielali się na audiostereo z wyjątkiem @rafal735r - on też pamięta Angela, Pacio, Zieluwida, Roro, Belfra, Profiego i innych.

Obecnie audiostereo nie ma konkurencji.

Edytowane przez MCHammer2022
18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Mnie?;

🙂

Ależ mi miło. Jak najbardziej odwzajemniam ta znajomość internetową 🙂

Ty jesteś drugi 😆 Ale dopiero tutaj poznałem cieble trochę bliżej. Chodziło mi o @1Ender

18 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Obecnie audiostereo nie ma konkurencji

Edytowane przez quatross
doprecyzowanie
W dniu 3.02.2024 o 19:15, quatross napisał:

Ty jesteś drugi 😆 Ale dopiero tutaj poznałem cieble trochę bliżej. Chodziło mi o @1Ender

dziękuję.

Miłego wieczoru

W dniu 3.02.2024 o 19:02, MCHammer2022 napisał:

Obecnie audiostereo nie ma konkurencji.

No nie wiem. Szczerze ci powiem zależy o co pytasz.

W dniu 3.02.2024 o 19:15, quatross napisał:

Taki żart. Spoko 🙂

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jak się zakończyły poszukiwania?
Kupiłeś? Słuchasz? Hybryda czy tranzystor?

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@radoslavm poszukiwania zakończyły się niczym bo w międzyczasie sprzedałem Quadrale Wotan a kupiłem Cantony RC-L, które nie wymagają tak mocnego wzmacniacza (mam już wybrany model tranzystorowy tylko czekam aż pojawi się oferta).

Ooo ciekawie. Tak, czasem się zmieniają potrzeby w tak zwanym międzyczasie.
Udało się posłuchać rekomendowanych w tym i tranzystorowym wątku wzmacniaczy? Jestem ciekaw opinii.
Ja po kilku latach lampowania posłuchałem ostatnio tranzystora, krella 400xi i trochę mi się zachciało zmian. Chciałbym tranzystorowego kopa i precyzji z magią lampy ;)
Co finalnie wybrałeś jeśli można wiedzieć?

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

50 minut temu, radoslavm napisał:

Udało się posłuchać rekomendowanych w tym i tranzystorowym wątku wzmacniaczy?

Słuchałem tylko Accuphase E206 z innymi kolumnami - źle to nie grało ale wzmacniacz był prawdopodobnie uszkodzony (CD grał ciszej od tunera), więc i tak musiałbym powtórzyć odsłuch na innym egzemplarzu. Słuchałem też Thule IA100 i z Quadralami było bardzo dobrze oprócz ograniczonej mocy (czyli prawdopodobnie z IA150 byłoby lepiej).

50 minut temu, radoslavm napisał:

Napiszę gdy kupię. Na razie nie chcę robić hajpu i windować cen. 🙂

• 1 miesiąc później...
W dniu 4.05.2024 o 12:10, radoslavm napisał:

Kupiłem, więc mogę odpowiedzieć: Densena B100.

Jednak nie hybryda (jak w tytule). Czego słuchałeś przed densenem? Udało się jakichś hybryd? Czy opisywałeś już w wątku?

@MCHammer2022

.

@J4Z ogólnie chodziło mi o tranzystor brzmiący "okrągło", ciepło, naturalnie. Słuchałem tylko Accuphase E206, Hegla H100 i zestawu dzielonego Densena B200+B300. Hybryd nie słuchałem, bo zabrakło mi energii na podróżowanie po Polsce.

Ww. wzmacniaczy słuchałem nie na docelowych kolumnach ale jakoś swój charakter pokazywały i do każdego miałem uwagi: Accuphase wydawał się mi się zbyt tranzystorowy w porównaniu do barwnego B100 (ale możliwe, że tor sprzedającego z budżetowymi kablami na czele degradował brzmienie), Hegel zagrał bardzo sucho, technicznie, bezbarwnie, zestaw dzielony B200+B300 mniej "lampowo" i bardziej ostro od B100. I stwierdziłem, że przestaję szukać alternatyw i kupuję B100 - miałem już ten wzmacniacz cztery lata dokładnie z tymi kolumnami co obecnie (RC-L) i nie miałem żadnych uwag. A teraz jestem bogatszy o 10-letnie doświadczenie, więc tym bardziej doceniam to brzmienie.

No to śmiechowo i fajnie wyszło, że żeś zrobił kilkuletnie "tournee" i wrócił "na stare śmieci". Miłych odsłuchów 👍

Edytowane przez J4Z

.

@MCHammer2022 dzięki za info, kiedyś odsłuchiwałem DM10 i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.

Ja pojeździłem, posłuchałem i zostałem z tym co mam. Gdy złożyły przyzwoicie brzmiący set wydanie dodatkowych kilku tysięcy powoduje skok w bok co najwyżej. Szczególnie dziś gdy większość sprzedających wysoko się ceni, a kupujący negocjują kilkudziesięcioprocentowe obniżki. 
Lepiej kupić kilka ustrojów za 3 tysiące niż wydać 3 tysiące na droższy wzmacniacz. 

Przyjemności z odsłuchów.

Nowy sprzęt audio jest umówmy się obecnie dość drogi. Ale tak samo jest na rynku motoryzacyjnym a mimo to nowe samochody sprzedają się coraz częściej. 

Tutaj też tak jest.

Wraz ze wzrostem ceny nowych produktów rosną także ceny używanych. 

• Pokaż nowe odpowiedzi