Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin 220Ci czy Vincent sv226

marcel007

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie do kupna wzmacniacza. Z wielu, naprawde ielu przesluchanych zostaly te dwa do wyboru. Nie mam pojecia na ktory sie zdecydowac (moze fakt iz vincent jest czarny daje do myslenia) poniewaz obydwa graja bajecznie. Problem polega na tym czy kupic wzmacniacz hybrydowy (vincent) czy jednak transformatorowy (cayin). Prosze o pomoc w wyborze. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/16618-cayin-220ci-czy-vincent-sv226/
  • 4 lata później...

Jeśli Vincenta słuchałeś z lampami producenta (chińska taniocha) to pomyśl co jeszcze by Cię czekało jakbyś zaczął sie bawić w wymiany na inne znacznie lepsze...tungsol, telefunken, electro harmonix :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Bardziej interesuje mnie Cayin, którego jeszcze nie słuchałem (to nie ja założyłem ten wątek) - o tym tranzystorze nie mogę znaleźć zbyt wiele informacji (wyszukiwarka nie działa).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Cayin 220Ci nie zanm, ale mam sv-226. Bardzo dobry bas i dynamika. Plus za to ze mozna manewrowac lampami i polepszyc dzwiek. Vincent napewno dobrze sie zgra z Ostinato. Nie polecam do vincenta ostrych kolumn. Pewnie za niedlugo bede sprzedawal bo planuje sie przesiadke na calkowiecie lampowy wzmak dla odmiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.