Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase -stary czy nowy model ?

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Berbeć napisał:

Nie, jeszcze nie klęknął i nie Accuphase, ale z tym samym KHM 230AAA Sony. Niestety. 😒

A co masz za odtwarzacz?

Jeśli to nie tajemnicą😃

A myśleliście że dlaczego wszyscy tak kupują Yamahy CD-S1000/2000/2100 dla wyglądu ?

Jest super serwis, dostępne na najbliższe kilkanaście przynajmniej jeszcze lat lasery, hiendowa budowa i po sprawie.

A brzmienie i tak w większym stopniu zależy od zasilania, kabli i akustyki.

No i w największym stopniu od samych płyt.

Ile razy byłem świadkiem jak ludzie pchali do wypasionych TADów czy Luxmanów beznadziejne płyty CD i dziwili się że to nie gra. Jak ktoś ma świetną kolekcję SACD i dobrych wydań CD szczególnie japońskich , do tego jak napisałem wcześniej potrafi zadbać o zasilanie, okablowanie i akustykę to będzie grało...

A tak wogóle to czytam i zdziwko ogarnia...

Jeszcze niedawno wyznawcy 16 bitowych CD zrobiliby tu jatkę.

Teraz nawet kolega Muda pisze że CD to badziew i że tylko pliki hires, no fajnie, świat się zmienia.

Szkoda że kilkanaście lat temu, jak jako jeden z pierwszych w Polsce popierałem pliki hires PCM, potem SACD i DVDAudio aż po DSD tak mało było odważnych.

Teraz jest już chyba za późno. Producenci nie pójdą już w fizyczne nośniki SACD II generacji zgodne ze studyjnym zapisem DSD128. Nie ukaże się też miliard płyt BluRay Pure Audio bo kto to kupi ?

Zostanie garstka takich kolekcjonerów fizycznych nośników jak ja i tyle. Czasem dokupimy sobie coś do kolekcji 16 bitowej patrząc jak sąsiad słucha studyjnej wersji swojej ulubionej płyty wprost że studyjnego serwera w profesjonalnej jakości DXD.

A mogliśmy to mieć na płytach, ale nie przecież człowiek słyszy tylko 16 bitów.

Tak to chyba największą bzdura w historii tego naszego Forum...

W dniu 19.11.2024 o 15:18, Berbeć napisał:

Nie, jeszcze nie klęknął i nie Accuphase, ale z tym samym KHM 230AAA Sony. Niestety. 😒

10 godzin temu, Audroc napisał:

A myśleliście że dlaczego wszyscy tak kupują Yamahy CD-S1000/2000/2100 dla wyglądu ?

Jest super serwis, dostępne na najbliższe kilkanaście przynajmniej jeszcze lat lasery, hiendowa budowa i po sprawie.

A brzmienie i tak w większym stopniu zależy od zasilania, kabli i akustyki.

No i w największym stopniu od samych płyt.

Ile razy byłem świadkiem jak ludzie pchali do wypasionych TADów czy Luxmanów beznadziejne płyty CD i dziwili się że to nie gra. Jak ktoś ma świetną kolekcję SACD i dobrych wydań CD szczególnie japońskich , do tego jak napisałem wcześniej potrafi zadbać o zasilanie, okablowanie i akustykę to będzie grało...

A tak wogóle to czytam i zdziwko ogarnia...

Jeszcze niedawno wyznawcy 16 bitowych CD zrobiliby tu jatkę.

Teraz nawet kolega Muda pisze że CD to badziew i że tylko pliki hires, no fajnie, świat się zmienia.

Szkoda że kilkanaście lat temu, jak jako jeden z pierwszych w Polsce popierałem pliki hires PCM, potem SACD i DVDAudio aż po DSD tak mało było odważnych.

Teraz jest już chyba za późno. Producenci nie pójdą już w fizyczne nośniki SACD II generacji zgodne ze studyjnym zapisem DSD128. Nie ukaże się też miliard płyt BluRay Pure Audio bo kto to kupi ?

Zostanie garstka takich kolekcjonerów fizycznych nośników jak ja i tyle. Czasem dokupimy sobie coś do kolekcji 16 bitowej patrząc jak sąsiad słucha studyjnej wersji swojej ulubionej płyty wprost że studyjnego serwera w profesjonalnej jakości DXD.

A mogliśmy to mieć na płytach, ale nie przecież człowiek słyszy tylko 16 bitów.

Tak to chyba największą bzdura w historii tego naszego Forum...

Dowciapny jesteś z tym wpisem. Zachwalasz jakąś plasticzaną gufnianą yamahamę a my tu rozmawiamy o poważnym sprzęcie accuphase. Kiedyś w salonie w poznaniu byłem na prezentacji nowe yamahy cd s2000 prosto z kartonu i przy mnie nie chciała otworzyć tacki. Pan z salonu bardzo się zmieszał i wyłączył ją z wtyczki. Po drugim taki zrestartowaniu w końcu otworzyła kieszeń. Podziękowałem. A te wpisy o tym że ludzie rezygnują z cd czy sacd to się ośmieszasz. Może za dużo toniku wypiłeś dzisiaj szo? 😃🤦‍♂️😀😀

• Pokaż nowe odpowiedzi