Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacze lampowe Delta

pedro

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem okazji posłuchać monobloków LUA na kolumnach tejże firmy w RCM-ie i odsłuch mnie rozczarował . W żadnym aspekcie brzmienia system nie był nawet b. dobry , a jeżeli chopdzi o bas i tzw. potęgę brzmienia to było po prostu słabo .

Natomiast recenzja wzmacniacza lua w Audio to była zupełna porażka . Autor twierdzi , że lua próbuje udawać tranzystor ( próbuje ! ) , czyli , że żadnych zalet lampy nie posiada , następnie pisze , że bas jest słabiutki , ale ponieważ lua to lampa , więc można jej to wybaczyć.

Ja miałem ostatnio okazję posłuchać " chińczyka " tj. Sparka na kt 88 za cirka 7 tys pln , i było bardzo , bardzo dobrze . Przejrzystość , detaliczność , zrównoważenie i muzykalność , wszystko to na 5 + .

Tylko ten Chińczyk, jak piszesz, wydaje się być jakby trochę ....niemiecki, w każdym razie Niemcy i Chińczycy mają jakieś konszachty w tej materii, ale nie ważne, te wzmacniacze podobno świetnie "grają" i to jest najważniejsze

ja też słuchałem niedawno sparka na el34 (cena trochę ponad 4k) i grał świetnie... - ciekawe, że miałem okazję porównać z cayinem (przecież to ta sama firma i ponoć te same wmaki) i różnica była ogromnona. Cayin mnie potwornie rozczarował a sparkiem jestem oczarowany. jak się trochę grosza uzbiera to go kupię.

ta35 - drażnił mnie braki w mikrodynamice, niezbyt spójna scena, i jakaś nieefektowna, nieselektywna góra (chociaż recenzenci chyba HFIM zachwycali się). słuchałem go w fotopubie a tam akurat w magazynie obok coś wozili i co chwilę wielka towarowa winda "wychodziła" na pierwszy plan. moze dlatego, ale jakoś już odechciało mi się słuchać ta35.

• Redaktorzy

A propos wzmacniaczy lampowych, na Ebay Deutschland (Hi-end, rohrenverstarker) wlasnie idzie Jolida 502 podrasowana przez Lua, z nietypowaym frontem (grafit metalik), za cene od reki okolo 1100 euro. Gdybym nie mial mojego Sparka, to pewnie bym sie szarpnal, kto wie...

• Redaktorzy

O ILE WIEM to to jest po rpostu to samo... Natomiast, nazwijmy to, oryginalnego Sparka, widzialem jeszcze pare miesiecy temu w HiFi Clubie w Wawie, i chyba tez Na Ratuszowej.

• 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.