Skocz do zawartości
IGNORED

Energia koncertu - jazz i okolice

Darekk

Rekomendowane odpowiedzi

Darekk>

Jasne, że skrecze nie są w definicji nj. Po prostu wiele ich tutaj.

Jeśli podoba Ci się Yo Miles! to posłuchaj jednak tego koncertu - ponad 3 godziny wspaniałej muzyki. No i shn, zatem jakość niezła.

Wesseltofta znam i przyznam, że coraz bardziej mnie nudzi. Obecnie chyba bardziej dociera do mnie nj zza Oceanu.

A skoro chcesz energicznego koncertowego jazzu - w nocy posłuchałem - John Scofield Quartet Plays Live. Niestety bootleg, ale dobrze nagrany i w miarę dostępny. Wydało to JazzDoor i nadto tłoczyło w Polsce. Szkoda, że ta kapela (czyli z Lovano) nie wydała oficjalnej koncertówki. Pamiętam do dziś, choć minęło już 6 lat, koncert ScoLoHoFo na Wawelu. Niesamowite przeżycia. Zaczął Lovano taką solówką, jakby nie tylko Wawel, ale i całe Wawelskie Wzgórze chciał znieść z powierzchni ziemii, a potem było jedynie lepiej. Dialog Sco z dzwonami, to w ogóle przygoda. Nieco psuł zabawę Foster, który próbował pokazać, co to nie potrafi, ale generalnie jeden z tych "niezapomnianych" koncertów. Mam ScoLoHoFo z koncertu zgrane skądś - jeśli byś chciał, to mogę udostępnić. A jeśli w ogóle lubisz Sco, to daj znać, to podam kilka namiarów na koncerty w sieci. Uwaga - legalne!

pavbaranov,

dzięki za link do downladów Yo Miles! - spróbuję coś zgrać

Co do Scofielda to dzięki - ale nie do końca mi odpowiada (choć należą mu się brawa za rozpoznawalny styl).

pozdr. D.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.