Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Oppo 205 ma jeszcze sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, max720 napisał:

Czy warto rozglądać się za tym klockiem w dobie streaming - u ?

Streaming ... czyli chyba chodzi o pliki : ) Maxiu ...  :  ) Pojedź na Audio Video Show. Zapytaj maniakalnych maniaków pozytywnie nakręconych świrów na filmy / muzykę ... Oppo UDP 205 dalej daje radę ?  :  )    

OPPO UDP 205 w pikach muzycznych jest pomiędzy DAP Shanling M7 / DAP Shanling M9 Plus, czyli ... 

[ Shanling M7 - OPPO UDP 205 - Shanling M9 Plus ] 

Happy Lord Of The Rings GIF by MOODMAN 

:  )

Dhafer Youssef Birds canticum Birds requiem Suite

Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

2 godziny temu, max720 napisał:

Jak myślisz , ile tak naprawdę wart jest teraz Oppo 205 ?

Przeglądając ostatnie Audio Video Show, to coraz więcej jest warte ( dla mnie ) OPPO UDP 205 :  ) Rozmawiając też z branżą w tamtym roku, nie widu i słychu o zastąpieniu OPPO referencyjnym odtwarzaczem multimedialnym dla ...

Świrów Kinowo - Muzycznych  :  )     

Jest coś dobrego , podobnego w tych pieniądzach tylko jako transport CD , SACD itp z XLR ?

Nie interesuje mnie 4K 🙂

Tylko dźwięk . 

Może wystarczy tylko Oppo 105 lub 203 + DAC ? 

2 godziny temu, max720 napisał:

Czy w ogóle ma sens wykorzystać Oppo 205 tylko jako odtwarzacz CD , SACD , BR Audio po XLR ?

Odtwarzacz CD w OPPO UDP 205 można powiedzieć jest jako dodatek, ale taki bardzo bardzo dobrze grający. Jeżeli ktoś jednak bardziej lubi płyty, a co najważniejsze, interesuje się samą muzyką, oraz ( bardziej audiofilskimi klockami ) do płyt fizycznych, wtedy tak ... odtwarzacz po płyt fizycznych będzie lepszym wyborem.  

19 minut temu, max720 napisał:

Co możesz zaproponować , polecić ?

Kurczę no, na odsłuchach było troszku tych odtwarzaczy, tak z pamięci to już nie pamiętam większości modeli, tak bardziej to chyba zapamiętałem odtwarzacz Wadia i taki zaokrąglony po bokach z przodu, jak on się nazywał ? ...

Nie pamiętam modelu i firmy, ale super klocek i wspaniałe granie. 

Kiedyś na odsłuchu mieliśmy porównanie OPPO UDP 205 i OPPO BDP 105D, OPPO UDP 205 wygrało w plikach, kolumny to odgrody, referencyjna końcówka pracująca nawet przy dwóch omach ( 2 ohm ) [ podwaja 8 / 4 / 2 ] 

Wstawiłem na chwilę zdjęcia na moim profilu ( te na dole zdjęcia potem wykasuje ) ...  :  ) 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )    

Ukryta Zawartość

W dniu 14.08.2024 o 23:40, _Piotrek napisał:

Kurczę no, na odsłuchach było troszku tych odtwarzaczy, tak z pamięci to już nie pamiętam większości modeli, tak bardziej to chyba zapamiętałem odtwarzacz Wadia i taki zaokrąglony po bokach z przodu, jak on się nazywał ? ...

Nie pamiętam modelu i firmy, ale super klocek i wspaniałe granie. 

Kiedyś na odsłuchu mieliśmy porównanie OPPO UDP 205 i OPPO BDP 105D, OPPO UDP 205 wygrało w plikach, kolumny to odgrody, referencyjna końcówka pracująca nawet przy dwóch omach ( 2 ohm ) [ podwaja 8 / 4 / 2 ] 

Wstawiłem na chwilę zdjęcia na moim profilu ( te na dole zdjęcia potem wykasuje ) ...  :  ) 

Ukryta Zawartość

Dalej masz tego BC A 362d?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Audiolubny napisał:

Dalej masz tego BC A 362d?

Tak ... i jak najdłużej aby był :  ) 

Wspaniały wzmacniacz zintegrowany. Ewenement !!! O_O tak powiedział Pan z branży Audio. Na ostatnim Audio Video Show 2023. Mój kumpel z którym razem przez dłuższy czas siedzieliśmy w pokoju ( Hegel H 600 + Elac Concentro S509 + pliki muzyczne ) powiedział ...

Kur#a gra tak samo jak u Ciebie w pokoju Gracza :  ) A ja do niego ...

No i na #uj mi mnie zmieniać OPPO UDP 205 / BC 362D : ) 

Niektóre piosenki były takie sobie, były też takie które poruszały nieco membranami, Pan obsługujący też dał troszku do Pieca, trzeba było tylko zachęcić :  )         

Edytowane przez _Piotrek

Godzinę temu, Audiolubny napisał:

Spoko , bo to naprawde dobrze zrobiony wzmacniacz . A glosniki jakie posiadasz ?

DIY. 

W nadchodzącym Audio Video Show 2024 postanowiłem tak z ciekawości poszukać gotowych skrzyneczek :  ) budżet 20.000 zł z małym haczykiem, wyłącznie kolumny podstawkowe i odgrody, ale takie troszku inne od innych  :  ) żeby lepiej grały niż wyglądały i grały lepiej niż wyglądały  :  )

Najlepiej zamknięte ( jeżeli się da ) lub odgrody, ale takie nie za wielgachne odgrody : )    

W Polsce nie widziałem, ale są fajne odgrody pewnej firmy, nie pamiętam modelu i firmy, mam gdzieś zapisane ...

Na początek coś takiego ... :  ) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

6 minut temu, NRK napisał:

Za sztukę?😂

Za dwie skrzyneczki :  ) 

Zobaczy się jak będzie. Może na Audio Video Show 2024 pokażą PlayStation 5 Pro :  ) z wyjściem optycznym do bezpośredniego podłączenia dźwięku do wzmacniacza zintegrowanego i takimi samymi funkcjami multimedialnymi z pamięci USB jakie ma PlayStation 4 Pro ... oraz trzecią część The Last of Us Part III  :  )  

To by było lepsze od całego Audio Video Show ( to znaczy dla mnie ) no chyba że znalazłbym następcę OPPO UDP 205 i wzmacniacz zintegrowany, który spodobałby mi się bardziej od BC 362D, nie kosztowałby kawalerki, i grałby lepiej niż wyglądał i wyglądał lepiej niż grał ...

Steven Spielberg Film GIF  

11 minut temu, _Piotrek napisał:

nie kosztowałby kawalerki

Oj tam, oj tam😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłby sztos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, NRK napisał:

Oj tam, oj tam😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłby sztos

Jak pamiętam ? Purifi grał / był na zeszłorocznym Audio Video Show, bardzo duży wychył membrany i oryginalny wygląd : )

Dobra ... idę grać w The Last of Us Part II ( PlayStation 4 Pro ) 

Television Popcorn GIF by SpongeBob SquarePants

_Piotrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
W dniu 16.08.2024 o 21:55, NRK napisał:

Oj tam, oj tam😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłby sztos

To byłoby bardzo fajne!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
W dniu 16.08.2024 o 21:10, _Piotrek napisał:

DIY. 

W nadchodzącym Audio Video Show 2024 postanowiłem tak z ciekawości poszukać gotowych skrzyneczek :  ) budżet 20.000 zł z małym haczykiem, wyłącznie kolumny podstawkowe i odgrody, ale takie troszku inne od innych  :  ) żeby lepiej grały niż wyglądały i grały lepiej niż wyglądały  :  )

Najlepiej zamknięte ( jeżeli się da ) lub odgrody, ale takie nie za wielgachne odgrody : )    

W Polsce nie widziałem, ale są fajne odgrody pewnej firmy, nie pamiętam modelu i firmy, mam gdzieś zapisane ...

Na początek coś takiego ... :  ) 

Ukryta Zawartość

Słuchałem, to duże skrzynki i nie zmieściły się u mnie, wybrałem ostatecznie model niżej. Obie grają inaczej. Piękne wykonanie.

W dniu 16.08.2024 o 21:42, _Piotrek napisał:

Za dwie skrzyneczki :  ) 

Zobaczy się jak będzie. Może na Audio Video Show 2024 pokażą PlayStation 5 Pro :  ) z wyjściem optycznym do bezpośredniego podłączenia dźwięku do wzmacniacza zintegrowanego i takimi samymi funkcjami multimedialnymi z pamięci USB jakie ma PlayStation 4 Pro ... oraz trzecią część The Last of Us Part III  :  )  

To by było lepsze od całego Audio Video Show ( to znaczy dla mnie ) no chyba że znalazłbym następcę OPPO UDP 205 i wzmacniacz zintegrowany, który spodobałby mi się bardziej od BC 362D, nie kosztowałby kawalerki, i grałby lepiej niż wyglądał i wyglądał lepiej niż grał ...

Steven Spielberg Film GIF  

Powinna być okazją posłuchaj Avid Accent.

Ukryta Zawartość

Fenomenalnie napędził ATC SCM 40 które z twoim budżetem są osiągalne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 14.08.2024 o 22:56, max720 napisał:

Albo inaczej.

Jaki odtwarzacz CD , SACD , BR Audio itp w kwocie 3-8k będzie lepszym wyborem od Oppo 105 , 203 , 205 ?

Z dostępnych ciekawy do sprawdzania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Al3x napisał:

Słuchałem, to duże skrzynki i nie zmieściły się u mnie, wybrałem ostatecznie model niżej. Obie grają inaczej. Piękne wykonanie.

Powinna być okazją posłuchaj Avid Accent.

Ukryta Zawartość

Fenomenalnie napędził ATC SCM 40 które z twoim budżetem są osiągalne.

W nadchodzącym AVS ...

Poszukiwania będą skierowane na nieco większe monitory, takie właśnie jak ... Revival Audio : ) mile widziane również konstrukcje zamknięte. Wymacany wygląd w połysku i super wykonanie nie jest najważniejszym priorytetem, surowy wygląd bez nadmuchiwania też bardzo lubię, chyba nawet bardziej od wymuskanych świecidełek. Jeżeli monitory mają być na zewnątrz przepiękne, podoba mi się czeczot z sękami w kolorze jasnym oraz w kolorze limitowanej konsoli PlayStation 4, niesamowicie przepiękny kolor, taki sam kolor chciałem w kolumnach, aby zawsze mi przypominało PlayStation w Pokoju Gracza, jeżeli zaś chodzi o Audio ... najbardziej podoba mi się kolor czarny  : ) ... chociaż w niektórych przypadkach czarne kolumny też mi się podobają, tylko żeby to było zrobione ze smakiem : ) 

Fajny wzmacniacz zintegrowany. Nie wiem czy dobrze widzę, ale to chyba czysty analog  : ) 

Z najfajniejszych nowoczesnych wzmacniaczy zintegrowanych z wejściami cyfrowymi do Pokoju Gracza i do PlayStation 4 Pro, na pierwszym miejscu i na równi dla mnie, nie ma zwycięzcy, aktualnie pozostaje ...

BC EX 362D + Hegel H600

approve GIF 

Z takich czystych analogowych wzmacniaczy zintegrowanych, też by się coś znalazło : ) ...

P.S 

Coś dla maniaków PlayStation, co byli od początku z pierwszą konsolką PlayStation Szaraczkiem ...

Arcydzieło !!! Platformówka ( Animka ) Single Player ... Astro Bot !!! 

U mnie Arcydzieło oznacza, że gra nie kwalifikuje się do oceny w punktach, to już poziom Najwyższego Objawienia ...

Blow Your Mind Wow GIF by Product Hunt            

_Piotrek.jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek...jpg

_Piotrek.....jpg

_Piotrek..jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

10 godzin temu, _Piotrek napisał:

W nadchodzącym AVS ...

Poszukiwania będą skierowane na nieco większe monitory, takie właśnie jak ... Revival Audio : ) mile widziane również konstrukcje zamknięte. Wymacany wygląd w połysku i super wykonanie nie jest najważniejszym priorytetem, surowy wygląd bez nadmuchiwania też bardzo lubię, chyba nawet bardziej od wymuskanych świecidełek. Jeżeli monitory mają być na zewnątrz przepiękne, podoba mi się czeczot z sękami w kolorze jasnym oraz w kolorze limitowanej konsoli PlayStation 4, niesamowicie przepiękny kolor, taki sam kolor chciałem w kolumnach, aby zawsze mi przypominało PlayStation w Pokoju Gracza, jeżeli zaś chodzi o Audio ... najbardziej podoba mi się kolor czarny  : ) ... chociaż w niektórych przypadkach czarne kolumny też mi się podobają, tylko żeby to było zrobione ze smakiem : ) 

Fajny wzmacniacz zintegrowany. Nie wiem czy dobrze widzę, ale to chyba czysty analog  : ) 

Z najfajniejszych nowoczesnych wzmacniaczy zintegrowanych z wejściami cyfrowymi do Pokoju Gracza i do PlayStation 4 Pro, na pierwszym miejscu i na równi dla mnie, nie ma zwycięzcy, aktualnie pozostaje ...

BC EX 362D + Hegel H600

Ukryta Zawartość

Z takich czystych analogowych wzmacniaczy zintegrowanych, też by się coś znalazło : ) ...

P.S 

Coś dla maniaków PlayStation, co byli od początku z pierwszą konsolką PlayStation Szaraczkiem ...

Arcydzieło !!! Platformówka ( Animka ) Single Player ... Astro Bot !!! 

U mnie Arcydzieło oznacza, że gra nie kwalifikuje się do oceny w punktach, to już poziom Najwyższego Objawienia ...

Blow Your Mind Wow GIF by Product Hunt            

_Piotrek.jpg

_Piotrek....jpg

_Piotrek...jpg

_Piotrek.....jpg

_Piotrek..jpg

No bardzo zaciekawiło mnie w jakim kierunku pójdą twoje poszukiwania. Warto nowy temat na tą okazję założyć. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

53 minuty temu, Al3x napisał:

Warto nowy temat na tą okazję założyć. 

Dokładnie tak. Od dłuzszego czasu temat zbyt bardzo odpłynął od 205 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

W dniu 14.08.2024 o 09:07, max720 napisał:

Czy warto rozglądać się za tym klockiem w dobie streaming - u ?

...przeminęło z wiatrem

ale ostatnia szansa aby sprzedać i być może coś zarobić 😉

fanatycy się znajdą

Edytowane przez ro35
  • 3 tygodnie później...
W dniu 10.09.2024 o 21:30, Al3x napisał:

No bardzo zaciekawiło mnie w jakim kierunku pójdą twoje poszukiwania. Warto nowy temat na tą okazję założyć. 

Się zobaczy co będzie : )

Jeżeli chodzi o Revival Audio, które wrzuciłem wyżej. Przyczepić się można tak na doczepkę ( nie są tanie i już nieco się wymaga, albo można już wymagać ) do terminali z tyłu, takie sobie są, kabelek na duży głośniczek też mile widziany w większym przekroju, na sopran też coś lepszego i na średni też, takie tam wymagania ... no co : ) 

Frezowanie na froncie. no dobra, ale żeby sopran był bez ...   

Łączenie głośników średniotonowy do basu 450 / Sopran do basu 3500

Części zwrotnicy ... dołożyć te 500 zł a nawet 1000 zł Panie !!! teraz to gra, ale jak to, co to się stanęło !!! : ) 

A już wiem dlaczego, za jakiś czas wyjdzie nowsza wersja z dopiskiem V 5... i droższa o dychę. Po co się męczyć, dać lepsze części ... : )    

Wymagające kolumny 3.2 / 110 Hz / Minimalna impedancja, najniższy punkt  ... Referencyjne kolumny tak mają, nie pier_dolo się tam, przecież ludziki nie będą podłączać kolumny frontowe do amplitunera kina domowego co na pięciu kanałach ma taki spadek, że lepiej oddać do sklepu i ma tyle rezerwy, że lepiej i na pewno oddać : ) ...

Stasiek wyłączył się ten amplituner   : ) CHYBA ZEPSUTY !!! : ) Kopnij go !!! ... to może już się nie wyłączy !!! : ) 

Taki odpowiednik do Revival Audio Atalante 5 ...( 24.000 zł ) 

Głośniczek basik 26 cm / 25 Hz ( aktualnie jedyny głośnik na Świecie mogący grać bez zwrotnicy ) może coś tam się pojawiło, ale nie patrzałem. Dobroć Mechaniczna 3,84 / Magnez Strontowy. 

Kolumny w zamkniętej komorze ... : ) + Przemieszczenie membrany 35 mm. Do tego dwa fajne przetworniki ... nie powiem jakie : ) Też trzy głośniczki w jednej kolumnie  : ) 

Co do sklepowych kolumn Revival Audio Atalante 5  

Bardzo fajnie zaprojektowanie kolumny, bas refleks nie jest wadą, trzeba dostarczyć prąd, kolumny odwdzięczą się dynamiką, te dwa piece co podałem wyżej do PlayStation 4 Pro  : ) już fajne.

Przechodzę The Last of Us Part II na najwyższym poziomie ( PlayStation 4 Pro )

Jestem tam gdzie Abby ześlizgnęła się z dźwiga do budynku wpadając do basenu. Teraz Jestem w tym wielgachnym wieżowcu ... Przejeb OKRUTNY nie dość że chyba będzie Purchlak ( jak pamiętam ) bo słychać jak chodzi gdzieś na innym poziomie, to jeszcze te cholerne co się skradają ... Chyczacze !!! i te co wyłażą ze ścian pokryte grzybem, no kur#a jak się nie raz przestraszyłem !!! zesrać się można. Poziom Stresu ...

Obsranie w Gacie + Referencyjny dźwięk (The Last of Us Part II) ... I to echo co się niesie w wieżowcu ... 

Arcydzieło !!!   

PlayStation / The Last of Us Part II   :  ) 

naruto shippuden GIF        

Muzyczka  : )   

Arvo Pärt - Tabula rasa I Ludus Con Moto  

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 10.09.2024 o 21:30, Al3x napisał:

Aha. 

Będą poszukiwania fajnie grających i fajnie wyglądających wzmacniaczy zintegrowanych do bezpośredniego podłączenia dźwięku w grach na PlayStation 4 Pro przez kabelek optyczny, nie to żebym zmieniał, po prostu obczaić sobie co oferuje branża w kwestii nowoczesnych wzmacniaczy zintegrowanych dla Gracza Konsolowego. 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 10.09.2024 o 22:26, brewka87 napisał:

Od dłuzszego czasu temat zbyt bardzo odpłynął od 205 😉

Jak wrócę z Pracy, napiszę jakie ma zalety OPPO UDP 205 / PlayStation 4 Pro, oraz jak pod względem wyglądu podobają mi się te dwa klocki Audio

Dla mnie : )  

Takie małe porównanie ( OPPO UDP 205 VS PlayStation 4 Pro ) 

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi