Skocz do zawartości
IGNORED

Pixel Plus 2/DigiPure Pro (ew. D.I.S.T.)

3.14-ter

Rekomendowane odpowiedzi

chcę kupić telewizor 32". O ile w mniejszych modelach Philipsa obraz generowany przez system Pixel Plus wydaje mi się zbyt syntetyczny i po dłuższym oglądaniu męczy wzrok, o tyle Pixel Plus 2 jest znacznie lepszy w odbiorze. Proszę pomóżcie w porównaniu tego ostatniego z konkurencyjnymi systemami stosowanymi przez JVC czyli DigiPure pro i w droższych modelach Digital Image Scaling Technology. Co lepsze? Jakie parametry spełniają te systemy? I co najważniejsze czy w Philipsie również zastosowano tzw. kompensację ruchu?

Jeżlei chodzi o Philipsa wiem, że tańsze modele nie cieszą się najlepszą opinią zwłaszcza jeżeli chodzi o bezawaryjność, ale te z najwyższej półki podobno są klasą samą dla siebie...

Biorę pod uwagę 2 modele:

1) JVC HV-32P40

2) PHILIPS 32 PW 9509

Co radzicie? Parametry porównywalne, oba mi się podobają, obraz też znakomity - jak z niezawodnością obu modeli? Proszę o podpowiedzi.

Myślałem też o Toshibie, ale u nas są dostępne tylko starsze modele w horrendalnych cenach, no i brałem pod uwagę też Loewe Mimo, ale cena mnie przeraża, zresztą ciężko go dostać.

https://www.audiostereo.pl/topic/16790-pixel-plus-2digipure-pro-ew-dist/

Tv 32 P 40 JVC - otrzymał mnóstwo pochlebnych opini od użytkowników . Mocno konkuruje w swojej klasie z TV TX 32 PX 30 Panasonica /podobna cena , obydwa odbierają telewizję wysokiej rozdzielczości - info na HDTV.com.pl/ Kolorystyka barw przemawia za JVC /DIST/ . Szczególnie kolor czarny i ostrość drugiego planu jest po stronie JVC. Wszystkie niedoróbki widać dopiero przy najlepszym dostepnym sygnale .Sprawdź w sklepach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub podaj miasto -powiem gdzie zobaczysz dobry sygnał. Loewe też są dostępne bez problemu w dobrych cenach . TV 32 3781 aventos to 3399,-

warty grzechu .Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mysle ze obydwa telewizory sa dobre, ja mam Philipsa i jestem z niego bardzo zadowolony, w tym samym czasie moj kolega kupil JVC i tylko moge Ci powiedziec, jak byl u mnie to stwierdzil "zaluje ze nie kupilem Philipsa" nie wiem dlaczego, bo jak ja bylem u niego to moim zdaniem w jakosci obrazu nie ma roznicy.

ale Aventos nie leży mi wzorniczo, Mimo jest znacznie ładniejszy i "lżejszy wizualnie", a nie orientujecie się jak to wygląda od strony technicznej (ilość linii w pionie/poziomie itp.), gdzie mogę znaleźć takie informacje?

czy ja wiem czy technicznie wyżej? Powiedziałbym, że raczej nie tyle, że w przypadku Loewe wszystko jest kwestią płatnej opcji, poza tym jeżeli chodzi o jakość i niezawodność, a przede wszystkim dlugowieczność Loewe jest raczej nie do pobicia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.