Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy 120 czy Q Acoustic 5040 czy Dynaudio Emit 30 ?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.09.2024 o 15:20, tanzanika napisał:

Czy mógłbyś cos innego zaproponować ze swojego doświadczenia 

A jakie masz oczekiwania bo na to mi nie odpowiedziałeś 

Wybór  kolumn w tym budżecie jest dość spory.  jedne mniej drugie bardziej popularne . Też takie które zdawało by się że pasują bardziej a mogą lepiej spasować pod twoje gusta. 

Dlatego. Co dla Ciebie przyjacielu? Co już słuchałeś I co jest ci najbliższe?

W dniu 23.09.2024 o 15:20, tanzanika napisał:

Czy mógłbyś cos innego zaproponować ze swojego doświadczenia 

Ciekawą opcją będą mogły być nowe KEFy, za ok. miesiąc powinny być u nas do odsłuchu 🙂 Ale opcji jest ogółem bardzo dużo, więc wszystko zależy od tego, czego szukasz w dźwięku. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tylko te podłogowe wersje na razie no umówmy się...... Są drogie

To są ceny R bez meta. 

Myślę że trzeba będzie chwilę poczekać

Być może przeskok jakościowy jest na tyle duży, że różnica cenowa jest uzasadniona 🙂 No i bazowa cena np. R11 to było bodajże 10999 PLN za sztukę, więc ponad 2x więcej niż Q11 Meta. W przypadku Concerto, a R3 to mamy 2599 vs 3549. 

No i premiera serii R miała miejsce też jakieś 6-7 lat temu bodajże 🙂 Niestety, ale od wtedy wszystko poszło w górę 😞 Niemniej, o cenach Q Meta też zawsze będzie można u nas podyskutować 🙂 

Edytowane przez Q21

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 27.09.2024 o 12:02, Piotr Sonido napisał:

Tylko te podłogowe wersje na razie no umówmy się...... Są drogie

To są ceny R bez meta. 

Myślę że trzeba będzie chwilę poczekać

Seria Q była w wyprzedaży już o bardzo dawna, realna cena detaliczna była znacznie i to znacznie wyższa. Nie porównujmy cen wyprzedaż owych do cen detalicznych nowych kolumn, bo to daje błędne spojrzenie na sytuacje.

W dniu 27.09.2024 o 16:27, Q21 napisał:

Być może przeskok jakościowy jest na tyle duży, że różnica cenowa jest uzasadniona 🙂 No i bazowa cena np. R11 to było bodajże 10999 PLN za sztukę, więc ponad 2x więcej niż Q11 Meta. W przypadku Concerto, a R3 to mamy 2599 vs 3549. 

No i premiera serii R miała miejsce też jakieś 6-7 lat temu bodajże 🙂 Niestety, ale od wtedy wszystko poszło w górę 😞 Niemniej, o cenach Q Meta też zawsze będzie można u nas podyskutować 🙂 

Była. No właśnie. Ale meta weszły stosunkowo nie dawno a damskie kupić taniej.

Ja myślę nie wiem jaki jest przeskok ale myślę że tu też trzeba będzie poczekać na to "była cena".

W dniu 30.09.2024 o 12:08, Planeta Dźwięku napisał:

Seria Q była w wyprzedaży już o bardzo dawna, realna cena detaliczna była znacznie i to znacznie wyższa. Nie porównujmy cen wyprzedaż owych do cen detalicznych nowych kolumn, bo to daje błędne spojrzenie na sytuacje.

To nie były ceny wyprzedażowe. Bo były ceny którym się handlowali lata. Cena detaliczna początkowa jaka jest w materiałach , pierwszych materiałach prasowych, jest szybko korygowana. W obie strony 

Zobaczymy. Ja trzymam kciuki bo producenta i dotychczasowe kolumny lubię. 

Nowych Q nie znam. Jak wszyscy. Mówię tylko że między Q a R była spora różnica.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja myślę nie wiem jaki jest przeskok ale myślę że tu też trzeba będzie poczekać na to "była cena".

To na pewno, ceny będą się zmieniać 🙂 Jak bardzo, to dopiero zobaczymy. 

12 godzin temu, Q21 napisał:

To na pewno, ceny będą się zmieniać 🙂 Jak bardzo, to dopiero zobaczymy. 

Rynek zweryfikuje. Mi kilka modeli się podoba. Głównie nowy monitor. Poszli w rozwiązanie znane z R3. To jest dobry pomysł. 

Podłogowe po prostu drogie. 

Ale racja , poczekamy zobaczymy. 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi