Skocz do zawartości
IGNORED

SUBWOOFER STX czy warto??

cino

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o porade w związku z powyższym Subwooferem który mam możliwość zakupu za 250 zł. Wiem że większość powie żebym zaoszczędził i kupił coś lepszego i co za tym idzie droższego. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym subem lub posiada jakiekolwiek informacje (testy??) byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Czekam na odpowiedz i pozdrawiam forumowiczów.

https://www.audiostereo.pl/topic/16825-subwoofer-stx-czy-warto/

zapomniałem dodać dokładniejszych danych suba: STX C-2. Zamieszczam link z fotką

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy naprawde ten sub ma aż taką niska ocene że nikt go nie posiada ani nigdy nie użytkował bądz użytkował i niechce sie tym podzielić zemna by nie wyszło że kiedyś posiadał urządzenie z tak niskiego budżetowo i jakościowo progu?? A może sie myle i nie jest aż taki zły ?? Ale jak mam sie o tym dowiedzieć skoro nikt mi nie odpowiada, ale może po prostu za mało czasu upłyneło od napisania i jeszcze wszystko przedemną. Mam nadzieje że tak właśnie jest.

w przypadku firmy stx raczej nie mozna mówic o klasie sprzętu. wyrób polskiej manufakturki za małe pieniądze, dla baaardzo początkujacego audiomaniaka:) .Powiem tyle ze głośnik uzyty do budowy suba jest wart około 50zł, wzmak na tda7294 z zasilaczem i trafem ok 120zł , wiec nie wiem czemu żądają za niego az 400zł. Widziałem z bliska ten wyrób i moge powiedziec ze obudowa jest baardzo licha- cieńka płyta wiórowa. Raczej poszukałbym czegoś z tonsila na mniejszym głośniku np gdn20/80/2.

Jeśli chodzi o cene to widziałem w sklepie taki sub za 600zł !!! Nom ja też nie dałbym za niego 400 ale 250 to nie jest duza kwota, mysle że tyle właśnie powinienj kosztować. Spodziewałem sie że raczej każdy będzie mi odradzał ten sub ale jest mi niestety niezbędny do amplitunera sony str-k740k który jest raczej ubogi w zakres niskich tonów.

Skoro juz jestem przy b.niskobudżetowych konstrukcjach to moze ktos mi powie coś jeszcze o sub-ie Alphard który kosztuje w granicach 300-400zł i takowy moge nabyć za 250zł. Czy ta konstrukcja jest "lepsza"?? Czy ogólnie można powiedzieć że Alphard jest lepszy od STX?? Czy po prostu jeden jest warty drugiego. Mam nadzieje że ktoś sie wypowie na temat Alpharda.

[obrazekLUKASZ-283512_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cino

jeżeli nie będziesz zainteresowany subem stx to możesz go odsprzedać, ja bym chętnie go kupił (na lepszy chwilowo mnie nie stać , cene ustalimy satysfakcjonującą obie strony)

pozdr

sorki za odbieganie od tematu

chyba to 250 zl to idealna cena na tego typu sprzety. ktory wybrac ? a moze bys sprobowac (jak masz taka mozliwosc) je porownac i wybrac lepszy dla siebie ? tak na marginesie to na Allegro za te kwote juz kupisz naprawde pozadny wooferek np.jakies male Jamo (napewno lepiej to zabuczy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.