Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon D30mk2 Vs Vestia N4

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście wybrałbym Eversolo, ale to przez to, że użytkuję Apple Music. Pod M6si stricte brzmieniowo lepiej pasuje moim zdaniem CXN. Oczywiście ciągle pamiętając o tym, że to set pod Diamondy. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 24.10.2024 o 15:03, OsatoR napisał:

A nie sądzisz że Vestia są mocniejsze,będą w stanie mocniej lupnac na dole? I ogólnie więcej w stanie wytrzymać w głośniejszym odsłuchu a d 30 mają malutkie te niskotonowe Vestia 2x 21 cm tam suba nie potrzeba pewnie a Pylonek to pewnie podrapie tylko lekko 😃

Tylko że Vestia No4 gra twardo na basie. Duży przetwornik wcale nie daje ci pewności, że kolumna zagra basowo czy tam ciepło.

W dniu 25.10.2024 o 15:09, OsatoR napisał:

Reasumując będą gościły u Mnie na dłużej Daimond D30 mk2. Szczerze gra to bardzo dobrze. Może nie przyjmą tak dużo jak Vestia i nie zrobią takiego Rozpier.... Jak się rozkręci mocniej ale będzie jakościowej i przyjemniej co nie można powiedzieć bo One tez mają niezłego Kopa 

Oczywiście zapraszam w kwestii wyceny :)

W dniu 27.10.2024 o 18:22, OsatoR napisał:

No to podzielone opinię słyszałem,że Eversolo 6 zjada Cxn V2 ale to wiadomo ile ludzi tyle opinii 

CXN jest bardziej czytelny, Eversolo trochę cieplejszy.

W dniu 27.10.2024 o 18:01, OsatoR napisał:

Słuchane z M6Si Musical Fidelity i wtedy to dopiero Pylonki grały extra jeszcze lepszy bas jeszcze lepsza kontrola nie no jak dla Mnie ta droższa Vestia to tylko lepsza ale pod względem wizualnym to bym się zgodził ale pod względem grania bez szans 

A oprócz tego M6Si słuchałeś innych wzmacniaczy w podobnym budżecie?

4 godziny temu, Planeta Dźwięku napisał:

A oprócz tego M6Si słuchałeś innych wzmacniaczy w podobnym budżecie?

Szczerze niee. Ponieważ Musical Fidelity m6Si podoba Mi się wizualnie ale jednak będzie miał konkurencję jak dla Mnie bo już byłem pewny zestawu a jednak Cembridge Audio wychodzi na przeciw wypuszczając nowa serię EX gdzie również wzmacniacz jest wizualnie jak dla Mnie piękny ale czy będzie lepszy brzmieniowo do Pylona d30 MK2 nie ukrywam że miałem zakończyć zestaw Musical m6Si+DMP A6 eversolo ale jak zobaczyłem tego EX Cembridga to wstrzymuję się bo będę musiał porównać te dwa zestawy na moich daimondach także znów konkurencja nie śpi a już myślałem że Musical Dmp a-6 i koniec po sprawie ale jednak nie 😁

W dniu 30.10.2024 o 13:32, Ma_cieQ napisał:

Agresja przez Ciebie przemawia Piotrze 😁...żarcik oczywiście ale nieźle się uśmiałem 🤣. Sorry za OT 

Slad.jest ten cytat? Nie mogę znaleźć oryginalnego postu.

W dniu 30.10.2024 o 12:11, OsatoR napisał:

A Ty do Musical m6Si  wybrałbys Eversolo

Ja?

W dniu 31.10.2024 o 15:15, OsatoR napisał:

Szczerze niee. Ponieważ Musical Fidelity m6Si podoba Mi się wizualnie ale jednak będzie miał konkurencję jak dla Mnie bo już byłem pewny zestawu a jednak Cembridge Audio wychodzi na przeciw wypuszczając nowa serię EX gdzie również wzmacniacz jest wizualnie jak dla Mnie piękny ale czy będzie lepszy brzmieniowo do Pylona d30 MK2 nie ukrywam że miałem zakończyć zestaw Musical m6Si+DMP A6 eversolo ale jak zobaczyłem tego EX Cembridga to wstrzymuję się bo będę musiał porównać te dwa zestawy na moich daimondach także znów konkurencja nie śpi a już myślałem że Musical Dmp a-6 i koniec po sprawie ale jednak nie 😁

Czyki bierzesz sprzęt pod kątem designu i tego co gdzieś wyczytałes. To pojawia się znowu pierwsze pytanie po co ten post?:)

25 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Slad.jest ten cytat? Nie mogę znaleźć oryginalnego postu.

Ja?

Czyki bierzesz sprzęt pod kątem designu i tego co gdzieś wyczytałes. To pojawia się znowu pierwsze pytanie po co ten post?:)

Link ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Link ...

Ukryta Zawartość

Jedne - jebnę. 

Niewielka różnica w robi się całkiem inny sens 

Mam nadzieję że autor nie wziął tego do siebie. 

Z góry przepraszam 

Ukryta Zawartość

W dniu 31.10.2024 o 14:15, OsatoR napisał:

Wiesz co dobra rada ode mnie, przetestuj kilka modeli. Rozumiem, że aspekt wizualny ma tutaj kluczowa znaczenie, ale dla własnej świadomości dobrze jest przetestować kilka modeli, by mieć realny pogląd na całą sytuację zakupową. Srawdź takie pozycje jak: Atoll IN300, Moon 250i V2, Naim XS3, albo może nowy Roksan Caspian 4G :)

5 godzin temu, Planeta Dźwięku napisał:

Wiesz co dobra rada ode mnie, przetestuj kilka modeli. Rozumiem, że aspekt wizualny ma tutaj kluczowa znaczenie, ale dla własnej świadomości dobrze jest przetestować kilka modeli, by mieć realny pogląd na całą sytuację zakupową. Srawdź takie pozycje jak: Atoll IN300, Moon 250i V2, Naim XS3, albo może nowy Roksan Caspian 4G 🙂

Atoll In 300 bardzo dobry Wzmacniacz porównywałem z Musicalfidelity jednak nie zrobił na Mnie aż tak dużego wrażenia dlatego m6Si wygrywa jak dla Mnie  teraz jedynie wiecie z czym porownam? Z nową serią Cembridge EX ten Wzmacniacz podoba Mi się również bardzo wizualnie i też widzę jest potężny podobno z sieci bierze 1200wat🙂 wiadomo to papier ale taka firma jak Cembridge myślę nie leci w kulki mówiąc kolokwialnie 🙂Także musical albo Cembridge dokładniej do Musical Eversolo Dmp-A6 a jak do Cembridge no to zainwestuje się w ten jego Stremer podany do tej serii EX ale to już zdecyduje gdy posłucha się tej nowej serii 

Faktycznie nowy Cambridge może się podobać, wiele osób już o niego pyta 😊 Po udanych testach zapraszamy po wycenę zestawu. Dla forumowiczów przewidziane specjalne rabaty 😊

30 minut temu, Akustyka.pl napisał:

Faktycznie nowy Cambridge może się podobać, wiele osób już o niego pyta 😊 Po udanych testach zapraszamy po wycenę zestawu. Dla forumowiczów przewidziane specjalne rabaty 😊

Tylko czy te 100wat to wystarczajaca moc dla Daimond Musical mocniejszy hmm...

3 godziny temu, OsatoR napisał:

też widzę jest potężny podobno z sieci bierze 1200wat

Przy maksymalnym obciążeniu 😉 Przy normalnym odsłuchu nie dojdziesz do takich wartości. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 minut temu, Q21 napisał:

Przy maksymalnym obciążeniu 😉 Przy normalnym odsłuchu nie dojdziesz do takich wartości. 

No dobrze a taki Muscial Fidelity niby 220 Wat 8ohm a z sieci bierze niecałe 700wat to o czymś też mówi chyba 🙂

No mówi że ma moc i co z tego skoro przy klasycznym słuchaniu dochodzisz do 20 w. 

Jeżeli miałbyś dwa te same wzmacniacze o bardzo podobnej zbliżonej identycznej wręcz charakterystyce brzmienia to wtedy się zgadzam że ten wzmacniacz który jest mocniejszy nawet przy cichym graniu zagra lepiej.. czyli na przykład jeżeli weźmiesz wzmacniacze musicala które tak bardzo ci się podobają no to ten wzmacniacz mocniejszy i jest szansa że przy cichym graniu zagra dla ciebie lepiej. 

Ale jeżeli sprawdzasz wzmacniacze o skrajnie różnej charakterystyce A taki będzie Cambridge i taki będzie musical to tutaj różnicy na watach nie uświadczysz. 

I zgadzam się tutaj z planetą dźwięku moim zdaniem zbyt mocno kładziesz nacisk na wygląd wzmacniacza. 

Weź pod uwagę kluczową kwestię on ci się podoba teraz A jak go kupisz to i tak za pół roku jego wygląd bardzo cię obejdzie.

Dobierz wzmacniacz do kolumn i do swoich preferencji.

Dobre spostrzeżenie. Zostaje posłuchać na Pylonach tych 2 wzmacniaczy i dokonać wyboru oba są śliczne jak dla Mnie więc wygra tutaj brzmienie które lepiej będzie pasować do kolumn no i dla Mnie. 

23 godziny temu, OsatoR napisał:

Atoll In 300 bardzo dobry Wzmacniacz porównywałem z Musicalfidelity jednak nie zrobił na Mnie aż tak dużego wrażenia dlatego m6Si wygrywa jak dla Mnie  teraz jedynie wiecie z czym porownam? Z nową serią Cembridge EX ten Wzmacniacz podoba Mi się również bardzo wizualnie i też widzę jest potężny podobno z sieci bierze 1200wat🙂 wiadomo to papier ale taka firma jak Cembridge myślę nie leci w kulki mówiąc kolokwialnie 🙂Także musical albo Cembridge dokładniej do Musical Eversolo Dmp-A6 a jak do Cembridge no to zainwestuje się w ten jego Stremer podany do tej serii EX ale to już zdecyduje gdy posłucha się tej nowej serii 

Waty to jedno a barwa grania to drugie, możesz mieć małą elektrownię, ale jak Ci barwa nie podejdzie to i tak się pożegnasz z daną elektronika.

20 godzin temu, OsatoR napisał:

No dobrze a taki Muscial Fidelity niby 220 Wat 8ohm a z sieci bierze niecałe 700wat to o czymś też mówi chyba 🙂

Wzmacniacz w klasie AB oddaje sporo energii w ciepło, wiele też zależy, przy jakim obciążeniu będzie pracować. Proszę pamiętać, temperatura jest dobra pod warunkiem, że nie gotuje obudowy :)

Ja bym tak bardzo nie chłonął tych danych technicznych, bo papier sporo przyjmie, a wrażenia odsłuchowe często bywają zupełnie inne, niż się wcześniej zakładało z internetowych obserwacji.

Rozumiem, że solidne wzmocnienie to podstawa i jak najbardziej tok rozumowania jest dobry, ale od Pylonów to nie trzeba, nie wiadomo jak wielkich elektrowni, pracuje przy 4Ohm i generują 90dB skuteczności, trzeba znaleźć balans, masz swoje typy więc postaw na to co ci się brzmieniowo podoba. 300W przy 4 omach to aż za świat do tych kolumn. Połowa z tego również będzie solidnym wzmocnieniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi