Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

Czego to ja w życiu już nie słyszałem 🫤 , no cóż pan pipi już taki widać jest. 

36 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie widzę powodu, bym miał drwić. A że opisujesz właśnie swoje zachowanie, może skłoni to cię do refleksji.

To po co podnosisz tę kwestię , masz ochote porozmawiać o niepełnosprawnych dzieciach?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, dedal75 napisał:

Czego to ja w życiu już nie słyszałem 🫤 , no cóż pan pipi już taki widać jest. 

To po co podnosisz tą kwestię , masz ochote porozmawiać o niepełnosprawnych dzieciach?

Po to, byś w końcu zrozumiał, że druga strona może nie życzyć sobie pewnych zachowań, którymi ją obdarowujesz. Jakaś refleksja w końcu się u ciebie pojawiła?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

6 godzin temu, dedal75 napisał:

A tu dalej wojenka z projekt pitu pitu😂

I to zmusiło cię do tego posunięcia?

Refleksja 🤔

Niedawno dołączyłem do tak zacnego forum i dalej twierdze że ludzie biorący tutaj udział w dyskusjach są na poziomie, więcej jestem przekonany że dołączyłem  do grona miłośników dobrej muzyki i myślę że subiektywne odczucia nie powinny wpływać na atmosferę.

Panowie jako melomani i pasjonaci, czyli ludzie z dużym potencjałem, wrażliwością i otwartością na nowe doświadczenia powinniście być ciut bardzie dla siebie tolerancyjni.

@dedal75

Do wskazania, że "Jesteś tu znany jako dedal75 który apeluje o pomoc dla Alana, i raczej nie chcialbys, by ktoś z tego drwił." ?  Nie wiem czy zmusiło, niewątpliwie jednak przekonało. Ja jestem znany jako ProjectPi i życzę sobie, by tak pozostało. Czy refleksja, powtórzę, naszła?

Edytowane przez ProjectPi

Nie, nie jestem z tego znany , coś ci sie pomyliło. 

Ps To nie koncert życzeń,  to chyba twoje słowa czy coś w ten deseń. 

Edytowane przez dedal75

Takie informacje, które zacytowałem, widzę. Jeśli są błędne, może zwróć uwagę administracji?

dedal75 , tak to ja i tyle powinno Ci wystarczyć 

Edytowane przez dedal75

Ja większość skojarzeń, które wywołujecie we mnie, pozostawiam sobie. Zatem się da i nie mniejszej wytrwalosci życzę tobie.

4 godziny temu, Wito76 napisał:

Możemy sobie tu wrzucać nawzajem od cymbałów i PI..erdół, ale są jakieś granice smaku, arogancji, bezczelności i chamstwa. Myślę że przekroczyłeś właśnie i to grubo.

Niektórzy po prostu nie umieją funkcjonować w społeczeństwie/społeczności...

4 godziny temu, ProjectPi napisał:

Jesteś tu znany jako dedal75 który apeluje o pomoc dla Alana, i raczej nie chcialbys, by ktoś z tego drwił.

Ręce czasem opadają... jak to mówią starzy górale - lepiej zamilczeć niż potwierdzać... przy okazji też mam taką stopkę jak Dedal 🥰

Edytowane przez marcinmarcin

34 minuty temu, marcinmarcin napisał:

przy okazji też mam taką stopkę jak Dedal 🥰

No i bardzo ładnie.

45 minut temu, marcinmarcin napisał:

Niektórzy po prostu nie umieją funkcjonować w społeczeństwie/społeczności...

Rozmawia się jak z botem. Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie.

A forum to naprawdę fajne miejsce, jak to moja żona sobie żartuje, na znalezienie "kolegów z internetu", na fajne znajomości, wymianę doświadczeń. Byłem w szoku, jak 3 lata temu jeden forumowicz wysłał mi swojego DACa za 3k, bym sobie posłuchał. Oczywiście już gawędziliśmy sobie jakiś czas na priv. Ale zawsze jest przecież ryzyko, że będzie jak w "Misiu" - nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi? Później już przestało mnie to dziwić, bo audioflie to jednak w większości fajni ludzie i z klasą, naprawdę fajna społeczność. Od tamtego czasu wiele takich "prezentów" dostałem, wymieniałem się z ludźmi różnymi kabelkami, lampami, całymi sprzętami. Pozwolisz Marcin, że zdradzę - dla przykładu w sobotę zadzwonił do mnie Marcinmarcin z przyjacielsko-audiofilską pogawędką. Miło jak cholera. Można? Ale tak jak mówisz, niektórzy mają taką przypadłość, że nie potrafią funkcjonować w społeczności. Kolejny powód dlaczego nie kupować Wiima ?

Edytowane przez Wito76
2 minuty temu, Wito76 napisał:

Rozmawia się jak z botem. Nie wiem, czy tylko ja mam takie wrażenie.

A forum to naprawdę fajne miejsce, jak to moja żona sobie żartuje, na znalezienie "kolegów z internetu", na fajne znajomości, wymianę doświadczeń. Byłem w szoku, jak 3 lata temu jeden forumowicz wysłał mi swojego DACa za 3k, bym sobie posłuchał. Oczywiście już gawędziliśmy sobie jakiś czas na priv. Ale zawsze jest przecież ryzyko, że będzie jak w "Misiu" - nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi? Później już przestało mnie to dziwić, bo audioflie to jednak w większości fajni ludzie i z klasą, naprawdę fajna społeczność. Od tamtego czasu wiele takich "prezentów" dostałem, wymieniałem się z ludźmi różnymi kabelkami, lampami, całymi sprzętami. Pozwolisz Marcin, że zdradzę - dla przykładu w sobotę zadzwonił do mnie Marcinmarcin z przyjacielsko-audiofilską pogawędką. Miło jak cholera. Można? Ale tak jak mówisz, niektórzy mają taką przypadłość, że nie potrafią funkcjonować w społeczności. Kolejny powód dlaczego nie kupować Wiima ?

W Wito to nie tak,że jak chcesz stracić kolegę to kup Wiima. Żartuje. Ten sprzet naprawdę nie jest zły. Nie jest super, ale daje radę. Właśnie żona zaprosiła koleżanki i chwali się jak ona to potrafi obsługiwać. Piją drineczka i słuchają muzyki i bla bla bla pań. Także można powiedzieć że Wiim zbliża też. 

Ja ostatnio poznałem fajnego kolegę na tym forum, inny wątek i  to są znajomości na długie lata. 

Ba, nawet poznałem kolege na forum, który każdy zakup "uzgadnia" że mną bo podobno mam dobry słuch. 

8 minut temu, Pirania76 napisał:

Właśnie żona zaprosiła koleżanki i chwali się jak ona to potrafi obsługiwać. Piją drineczka i słuchają muzyki i bla bla bla pań. Także można powiedzieć że Wiim zbliża też. 

Moja też potrafi sobie jakieś radyjko wrzucić na Mini. Oczywiście żadne wchodzenie w opcje, ustawienia, nic z tych rzeczy - po prostu apka, Ulubione i graj. Hehe, jest się czym chwalić 🙂, mamy żony bystrzachy. 

12 minut temu, Pirania76 napisał:

Ja ostatnio poznałem fajnego kolegę na tym forum, inny wątek i  to są znajomości na długie lata. 

Ba, nawet poznałem kolege na forum, który każdy zakup "uzgadnia" że mną bo podobno mam dobry słuch. 

Wiem o czym mówisz, najpierw wiadomo, rozmawia się o audio, a potem to już o wszystkim, o swoich żonach, dzieciakach, pracy, ile ci pali, itd. Ale tak jak piszesz, mijają tygodnie, miesiące a taka znajomość trwa i jeszcze się pogłębia.

19 minut temu, Pirania76 napisał:

Ten sprzet naprawdę nie jest zły. Nie jest super, ale daje radę.

Ale ja nigdy nie napisałem, że jest zły. Zresztą nigdy nie słyszałem go. Widziałem jedynie na żywo na AVS. Ma tylko kiepskiego ambasadora 🙂

Ogólnie uważam że nie ma się co zbytnio szarpać na forum audio ‐ hobby które ma być odskocznią od codzienności. W ciągu ostatnich 2 miesięcy zmarło dwóch znajomych w wieku około 50 lat, a trzeci w bardzo ciężkim stanie wylądował w szpitalu... życie bywa krótsze niż tego oczekujemy.

40 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ogólnie uważam że nie ma się co zbytnio szarpać na forum audio ‐ hobby które ma być odskocznią od codzienności. W ciągu ostatnich 2 miesięcy zmarło dwóch znajomych w wieku około 50 lat, a trzeci w bardzo ciężkim stanie wylądował w szpitalu... życie bywa krótsze niż tego oczekujemy.

Z Opola?

18 minut temu, Pirania76 napisał:

Z Opola?

Ja tak. Koledzy o których pisałem z opolskiego i śląskiego. Ty też z Opola?

Panowie pytanko. Czy można użyć do kalibracji w Wiimie Ultra mikrofon Ypao Yamahy i podłączyć do gniazda słuchawkowego w smartfonie? Ma to jakiś sens w porównaniu z wbudowanym? I czy wogóle zadziała?

Jakieś mikrofony tego typu, przez gniazdo słuchawkowe, są wspierane. Czy Twój też, nie wiem.

W dniu 15.01.2025 o 14:03, dedal75 napisał:

Nie mogę obiecać P z czymś innym mi się kojarzy 🙅‍♀️

Wystarczy komuś przekręcić nick i robi sobie osobiste wycieczki. Trochę nie na miejscu szczerze mówiąc. Ale ProjectPi i tak chyba nie przebije Pana patrick z tego forum. 

?👈

Ewentualnie. Pytanie z innej beczki. Czy da się zmusić Telewizor Sony KD-55XE9005 żeby nie wykrywał Wiima po HDMI i ustawiał go automatycznie jako źródło dzwieku? Chcialbym aby zawsze telewizor 'grał' swoim glośnikami. 

9 godzin temu, bodziocool napisał:

Ewentualnie. Pytanie z innej beczki. Czy da się zmusić Telewizor Sony KD-55XE9005 żeby nie wykrywał Wiima po HDMI i ustawiał go automatycznie jako źródło dzwieku? Chcialbym aby zawsze telewizor 'grał' swoim glośnikami. 

Jak masz podłączone przez HDMI Arc to zawsze jak włączysz TV będzie przejmował dźwięk nad WiiM w tv tego też nie mogę zmienić, chyba że idzie to ustawienie zmienić w Wiim? 

Najprościej wypiąć kabel HDMI Arc😉

Witam 

CYTAT

nie wykrywał Wiima po HDMI i ustawiał go automatycznie jako źródło dzwieku? Chcialbym aby zawsze telewizor 'grał' swoim glośnikami. 

To po co spinac kabelkiem HDMI 

Ja mam po optyku i wybieram zródło

• Pokaż nowe odpowiedzi