Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor JMGO N1 Ultra porównywał Ktoś do markowych projektorów?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, miał Ktoś z Was na testy i porównywał ten laserowy projektor JMGO N1 Ultra do swojego Epsona, JVC czy Sony? Cena 8500zł, recenzje na plus. Ciekawe czy nie byłaby to alternatywa do markowych?

Jakby to kosztowało powiedzmy 2000 to byłaby alternatywa ale dać za coś takiego 8500zł? Za takie pieniądze można mieć już porządny używany projektor.

Przyznam szczerze, że wygląda to jak taka droższa zabawka. Ot tak dla małolata do kompletu z jakimś droższym głosniczkiem bluetooth. Nawet jeśli obraz jest w miarę ok, to mnie osobiście odstrasza ten tandetny wygląd. Recenzji jeszcze nie oglądałem ale na YouTube takie recenzje często robione są przez ludzi, którzy na oczy nie widzieli czegoś lepszego i stąd zachwyty. 

Czyli można powiedzieć jestem uprzedzony do takich projektorów tym bardziej w całkiem konkretnej cenie. Zabieram się za oglądanie 😁

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Obejrzałem i w sumie nic się nie dowiedziałem. Jedynie to że faktycznie tak jak się spodziewałem film nagrała osoba, którą podjarał sam fakt, że obraz jest większy od telewizora...🤣

Zero konkretów za to dużo zachwytów. Ta zabawka ma jedynie zoom cyfrowy więc jak gość sobie zmniejszył tak bardzo obraz to z tego 4k zostało mu może 1080p. Każdy kto ma chociaż niewielkie pojęcie o projektorach wie, że cyfrowy zoom oraz cyfrowa korekcja geometrii to zło, które powoduje olbrzymią degradację obrazu. W dodatku marnuje się niewykorzystana jasność, bo częsc swiatła idzie na zmarnowanie wyświetlając czarną obwódkę. 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• 5 tygodni później...
W dniu 4.12.2024 o 19:39, brewka87 napisał:

Obejrzałem i w sumie nic się nie dowiedziałem. Jedynie to że faktycznie tak jak się spodziewałem film nagrała osoba, którą podjarał sam fakt, że obraz jest większy od telewizora...🤣

Zero konkretów za to dużo zachwytów. Ta zabawka ma jedynie zoom cyfrowy więc jak gość sobie zmniejszył tak bardzo obraz to z tego 4k zostało mu może 1080p. Każdy kto ma chociaż niewielkie pojęcie o projektorach wie, że cyfrowy zoom oraz cyfrowa korekcja geometrii to zło, które powoduje olbrzymią degradację obrazu. W dodatku marnuje się niewykorzystana jasność, bo częsc swiatła idzie na zmarnowanie wyświetlając czarną obwódkę. 

Nie pytałem o wrażenia z obejrzenia filmu na Youtubie, czy ładna obudowa czy też nie, ale czy ktoś widział jak pracuje na żywo. 

Autora filmu nie trawię, bo wiedzę na niektóre tematy (właśnie kino) ma mniej niz znikomą. Chodzi mi głównie o sam projektor

4 minuty temu, RobertG7 napisał:

Nie pytałem o wrażenia z obejrzenia filmu na Youtubie, czy ładna obudowa czy też nie, ale czy ktoś widział jak pracuje na żywo. 

Autora filmu nie trawię, bo wiedzę na niektóre tematy (właśnie kino) ma mniej niz znikomą. Chodzi mi głównie o sam projektor

Tak ale wkleiłes link do akurat jego "recenzji" dlatego się odniosłem do tego bełkotu. 

Nie sądze zeby ktoś mając projektor klasy JVC albo Epsona zawracał sobie głowę takim projektorkiem. A ci, ktorzy nawet widzieli ten jmgo, a nie mają pojęcia jak wygląda rasowy obraz z dobrego proja, to pewnie tak samo będą sikać z wrazenia jak ten gość na filmie więc taka opinia nic Ci nie da.

@RobertG7 kup go na jakims amazonie i masz 14 dni na zabawę w testowanie 😉