Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Polk Audio TL1700

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Zdecydowałem się na zakup budżetowego KD 5.1: Yamaha V4A + Polk TL1700.

Problem w tym, że Polki są białe i nie podobają się żonie / nie pasują do wystroju. 

Czy możecie polecić coś w podobnej cenie i klasie co Polki, ale czarne?

Widziałem, że TL1600 są czarne, ale z tego co znajduję opinie, są ciut gorsze od modelu 1700.

KD wykorzystywane będzie do filmów i gier. Strefa konsumpcji treści z KD to 3x3m. Głośniki muszą mieć możliwość zawieszenia na ścianie / zamocowania do statywu.

https://www.audiostereo.pl/topic/169049-alternatywa-dla-polk-audio-tl1700/

Kiedys kupilem glosniki marki Q ACOUSTICS , tanie glosniczki ze sporymi mozliwosciami , bez problemu mozna montowac na ścianie za pomoca orginalnego zestawu. 

Jeśli z kolei nowe, to Taga Harmony In Move 5.0 a do tego dobrać subwoofer.

Są wieszaki do satelitów, tak, że powinno spełniać.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Znalazłem też coś takiego jak Tannoy TFX. Subwoofer może nie taki jak w Polkach, ale na papierze wydają się spoko. Może miał ktoś okazję posłuchać?

Nie wiem ile chcesz faktycznie wydac na ten zestaw ale pametam ze XTZ zawsze oferowal najlepsze rozwiazania do kina domowego w budżetowym przedziale cenowym , mysle ze ich prdukty sa rowniez dostepne w Polsce. Kolega kiedys sie szarpnal na ich piekne podlogowki XTZ Divine 100.49 . Ja mialem ich postawkowce wtedy korzystali z glosnikow seas , gralo to razem z Primare. Warto choc sprawdzic oferte. 

24 minuty temu, marcusSE napisał:

Nie wiem ile chcesz faktycznie wydac na ten zestaw ale pametam ze XTZ zawsze oferowal najlepsze rozwiazania do kina domowego w budżetowym przedziale cenowym , mysle ze ich prdukty sa rowniez dostepne w Polsce. Kolega kiedys sie szarpnal na ich piekne podlogowki XTZ Divine 100.49 . Ja mialem ich postawkowce wtedy korzystali z glosnikow seas , gralo to razem z Primare. Warto choc sprawdzic oferte. 

Budżet to maks 2000 zł.

Dzięki za polecajkę, zainteresuję się XTZ.

znalazlem pierwsze ktore mialem to byly te 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozniej juz krowy 🫣

IMG_2725.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Arturo155 napisał:

Budżet to maks 2000 zł.

Moze byc ciezko kupic caly zestaw , moze troszke poczekaj i zwiększ budżet jak Ci sie nie spieszy. 

Godzinę temu, marcusSE napisał:

Moze byc ciezko kupic caly zestaw , moze troszke poczekaj i zwiększ budżet jak Ci sie nie spieszy. 

Dlaczego? Polki TL1700 są polecane w segmencie budżetowym i mieszczą się w założonej kwocie. Te 2k to tylko na 5.1, nie na ampli i telewizor ;)

Jak nie wiem czego chcę, to wolę zacząć od budżetówki, a potem ewentualnie modyfikować swoje kino. Teraz jadę na 2.1 Modecoma i monitorze 23". Czas pójść krok dalej. Będzie LG C4, Yamaha V4A i jakieś satelitki właśnie. 

P.S. żona trochę łagodzi stanowisko, więc ostatecznie może kupię te białe Polki. Bo nigdzie nie mogę znaleźć dla nich dobrej alternatywy

Edytowane przez Arturo155
16 minut temu, Arturo155 napisał:

P.S. żona trochę łagodzi stanowisko, więc ostatecznie może kupię te białe Polki. Bo nigdzie nie mogę znaleźć dla nich dobrej alternatywy

Jak bedzie sie zonie i Tobie podobac to resztę miej w d….pie. Wazne aby wam sie podobało u dobrze sluzylo , powodzenia 😉.

6 godzin temu, marcusSE napisał:

Gdzieś na forach znalazłem też polecajkę Canton Movie. Widzę serie 135 i 95 - może w tym kierunku?

Jak najbardziej odpowiedni, bo satelity również dwudrożne więc powinno

zagrać jak trzeba. Nie mogę się tylko pomiędzy 95 a 135 doszukać różnic ... 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 12.01.2025 o 19:23, audioburak napisał:

Jeśli z kolei nowe, to Taga Harmony In Move 5.0 a do tego dobrać subwoofer.

Są wieszaki do satelitów, tak, że powinno spełniać.

Ze sklepu S4Home dostałem propozycję tych właśnie głośników w zestawie z TAGA Harmony TSW-90 v.4. Troche gabaryt tego subwoofera mi nie pasuje, bo albo wejdzie na styk do szafki, albo nie - bo jeszcze trzeba przecież okablowanie podłączyć z tyłu... Ale propozycja wydaje się spoko.

16 minut temu, audioburak napisał:

Jak najbardziej odpowiedni, bo satelity również dwudrożne więc powinno

zagrać jak trzeba. Nie mogę się tylko pomiędzy 95 a 135 doszukać różnic ... 😉 

Poza rozmiarem to chyba to samo. Całe pomieszczenie ma u mnie z 35m2, ale strefa kina to tylko 9m2. I bądź tu mądry czy mniejsza wersja wystarczy...

Cóż, zawsze można sprzedać i kupić coś innego. 

Edytowane przez Arturo155