Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kupic uzywany dobry CD?

kobow

Rekomendowane odpowiedzi

a co o tym sadzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

z używanym sprzętem jest jak z używanym samochodem - człowiek dwa razy się cieszy 1x- kiedy kupuje 2x-kiedy sprzedaje. Niestety poza przypadkami kiedy twoj zmajomy sprzedaje sprzet bo jedynym powodem jest to że kupil sobie nowy , lepszy a stary już nie jest używany - to trzeba naprawdę trochę doświadczenia i szczęścia aby kupić coś rozsądnego (bez płacenia bykowego) Chyba że chęć posiadania przeważa na d zdrowym ,krytycznym spojrzeniem

Gdybym ja kupował to poza oczywiście dźwiękiem, zwróciłbym w pierwszej kolejności uwagę na to, czy odtwarzacz czyta wszystkie utwory na różnych płytach i jak długo na nie wskakuje (najlepiej wziąć trochę sfatygowaną płytę). Jeśli jest zużyty to CD ma duży problem, gdy przeskakaje się np. z pierwszego utworu na ostatni i z powrotem - przeważnie wtedy wchodzi w stan ERROR. Chociaż może zdarzyć się, że winny jest nie laser, a rozregulowany układ serwomechanizmu, ale jest to mniej prawdopodobne.

• 1 miesiąc później...

proszę o rade

moja konfiguracja to

DENON PMA-350SE

DENON RD-215 (tuner)

TANNOY M-5

a jako źródło TOMPSON DVD-311

Dźwiek z tego DVD nie odpowiada mi. Najbardziej denerwuje mnie przejaskrawiona i wrzaskliwa "góra".

Zamierzam kupić używane CD do około 300 zł. Zastanawiam się nad CD DENONA, lecz ostatnio przeczytałem,że

firma ta robi nie najlepsze CD. Chciałem sie zapytać jakie inne firmy mogę brać pod uwagę,

a najlepiej prosiłbym o konkretne przykłady modelów, które zagrałby dobrze w tej konfiguracji.

Za pomoc dziękuje.

kobow rzekl: Zwracam sie oczywiscie do drogich forumowiczow z pytaniem jaki kupic odtwarzacz cd raczej uzywany ale nie koniecznie, i na co zwrocic uwage sprawy techniczne,aha mam pare plyt cdr.

tak se czasem mysle, ze latwiej splodzic syna niz wybrac 'odtwarzacz cd raczej uzywany ale nie koniecznie'. dziwne to hobby.

>Niedźwiedź

Do Twojego zestawu Denon DCD 1520 pasuje jak ulał. Tutaj był wystawiany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i nie została osiągnięta cena minimalna. Możesz skontaktować się ze sprzedającym i dogadać się. Myślę, że jakbyś utargował cenę na 200 zł., to byłby super zakup. Z tym, że od razu ostrzegam w przypadku awarii lasera musisz liczyć się z wydatkiem co najmniej 300 zł. Niestety KSS 151a do najtańszych nie należy. Cóż, jakość kosztuje.

Ukryta Zawartość

W tej chwili używam Philipsa CD304 z ...1984. Mocno wytarte i ledwo czytelne oznaczenia klawiszye świadczą, że służył on nie tylko jako ozdoba salonu... Drugi, równolatek Grundig CD7500 z identycznym napędem Philipsa CDM1 sprawia mi trochę kłopotów ale nie mają one nic wspólnego z laserem. A i w kilkunastoletnim CEC'u 540 CD z niższej już półki siedzący tam napęd (nie wiem nawet jaki) nigdy nie sprawił mi żadnych kłopotów. Tak więc - różnie to bywa...

Jeśli jest w dobrym stanie, to warto. To naprawdę świetny odtwarzacz. Mało które cd za taką kasę, a i droższe również, zagrają lepiej od niego. Poza tym jest podatny na tunning, który może w sposób radykalny poprawić brzmienie. Zdaje się, że McGyver dokonywał przeróbek tego Denona i mógłby na jego temat sporo powiedzieć. Jakbyś był ciekawy, to popytaj go.

Witam

A co myslicie o odtwarzaczach Harman Kardon np.

- HD 720 ->

Ukryta Zawartość

- HD 7400 ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.