Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamic dt 770 pro 250ohm + Topping dx3 pro+

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję pomocy w doborze najlepiej chyba integry pod słuchawki gdyż jestem laikiem.

Pierwsze pytanie czy taki topping nie będzie overkillem dla dt 770 pro 250ohm? Czy nie wybrać na przykład czegoś do 500 600zl przy okazji zaoszczędzając niepotrzebnie wydane pieniądze?

Ewentualnie jakieś równie świetne zamienniki jeśli chodzi o słuchawki?

(Załóżmy w podobnej kwocie gdzies do 700zł)

Głównie grywam sobie w gry w formie odpoczynku, z tego tego 770ki są ok bo są zamknięte,

Lubię sobie również czasem posłuchać wybiórczo .flac'a.

Prywatnie też  od czasu do czasu montuję materiały z wakacji.

Dziękuję za każdą radę.

Cześć 🙂 

Jeśli masz już DT770 250 Ohm, to Topping DX3 Pro+ jest bardzo dobrym kierunkiem. Jeśli jeszcze nie masz, to możesz wybrać wersję 80 Ohm i do tego np. Zen DAC V2, by wyszło nieco taniej 😉 W razie czego zapraszam na kontakt i odsłuch 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Q21 napisał:

Cześć 🙂 

Jeśli masz już

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest bardzo dobrym kierunkiem. Jeśli jeszcze nie masz, to możesz wybrać wersję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , by wyszło nieco taniej 😉 W razie czego zapraszam na kontakt i odsłuch 🙂 

Dzięki za pomoc,

Czyli jakby mówisz, że jak dla mnie zwykłego szarego człowieka wystarczyła by wersja 80 ohm z nieco slabszą integrą i prawdopodobnie nie uznam tej wyższości toppinga wraz z wersją 250ohm?

W sumie dobry kierunek, kilka stówek w kieszeni, lecz jakby nie mam z drugiej strony problemu żeby dopłacić do toppinga, bo nawet jeśli jest on wystarczający dla wyższych impedencji to jestem zdania, że nawet np. za 10 lat bedę miał poprzez niego możliwość rozwoju - np. zakupię lepsze słuchawki i topping da sobie radę. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Payonk

Do iFi zawsze możesz dokupić wzmacniacz słuchawkowy 😉 Oczywiście do Toppinga też 😉 

Ogółem Topping gra dźwiękiem bardziej neutralnym, iFi jest lekko cieplejsze, spokojniejsze.

Pomiędzy 80, a 250 Ohm różnica w odsłuchu jest niewielka 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 4.02.2025 o 13:23, Payonk napisał:

Cześć,

Potrzebuję pomocy w doborze najlepiej chyba integry pod słuchawki gdyż jestem laikiem.

Pierwsze pytanie czy taki topping nie będzie overkillem dla dt 770 pro 250ohm? Czy nie wybrać na przykład czegoś do 500 600zl przy okazji zaoszczędzając niepotrzebnie wydane pieniądze?

Głównie grywam sobie w gry w formie odpoczynku, z tego tego 770ki są ok bo są zamknięte,

Lubię sobie również czasem posłuchać wybiórczo .flac'a.

Prywatnie też  od czasu do czasu montuję materiały z wakacji.

Dziękuję za każdą radę.

Od wielu lat gram na bayerach 770 pro w polaczeniu z ifi goblu. Po co Ci taki kloc jak topping? No chyba, ze wymogiem jest iz musi stać na biurku. Zerknij sobie na takie zestawienie. Mocy nie brakuje a gra wyśmienicie. Mialem cały set wifi zen dac v2 signature oraz ifi zen can. Sprzedałem w cholerę i zostałem przy goblu. Gra lepiej, jest malutki, a dzięki bt możesz sobie zrobić "bezprzewodowosc"

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kwasior21 napisał:

Od wielu lat gram na bayerach 770 pro w polaczeniu z ifi goblu. Po co Ci taki kloc jak topping? No chyba, ze wymogiem jest iz musi stać na biurku. Zerknij sobie na takie zestawienie. Mocy nie brakuje a gra wyśmienicie. Mialem cały set wifi zen dac v2 signature oraz ifi zen can. Sprzedałem w cholerę i zostałem przy goblu. Gra lepiej, jest malutki, a dzięki bt możesz sobie zrobić "bezprzewodowosc"

Jednak co kabel to kabel, bluetooth uzywam ale tylko pchelki w lato jak kosze trawnik.

Edytowane przez Payonk

planuje jeszcze dt 990 pro przetestowac,

interesuje mnie metal, rock, techno - ponoc topping nie zbyt sprawdza sie w tych klimatach? (gra bardzo rowno?)

Zna ktoś dobrą alternatywe toppinga dla sluchawek 250Ohm, moze bardziej cos z cieplym brzmieniem ale zeby uciagnelo tyle Ohm bez problemu jak topping.

Godzinę temu, Payonk napisał:

Jednak co kabel to kabel, bluetooth uzywam ale tylko pchelki w lato jak kosze trawnik.

Ifi goblu podłączysz również przez kabel usbc. Nie namawiam tylko pokazuje różne opcje.

W dniu 4.02.2025 o 13:23, Payonk napisał:

Pierwsze pytanie czy taki topping nie będzie overkillem dla dt 770 pro 250ohm?

Ten Topping jest na Sabre - miałem coś podobnego i nie polecam. Będzie brzmiał klinicznie, to nie do końca jest naturalne brzmienie. Może poszukaj czegoś na AKM lub z cieplejszym brzmieniem.

Poza tym w dobry DAC/wzmacniacz warto zainwestować na przyszłość. Chyba, że wiesz na pewno, ze to jedyne słuchawki które będziesz miał.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Przyjacielu, o ile się nie mylę to pytasz o słuchawki, które sa przeznaczone do różnych odsłuchów. Nikt za Ciebie nie wybierze. Albo chcesz zamknięte, albo otwarte , są jeszcze polzamkniete czy jakoś tak. Poczytaj najpierw o różnych  rodzajach przekazu a może rozjaśni Ci trochę i pomoże wybrać odpowiedni. 

1. 

W dniu 4.02.2025 o 13:22, Payonk napisał:

Właśnie kupiłem Hifiman Sundara (z zamkniętym tyłem) Są wg mnie lepsze od dt 770 250 Ohm (posiadam je). Ja już nie słyszę powyżej 14kHz i ewentualnie jasna góra nie przeszkadza mnie.

Ukryta Zawartość

2.

W dniu 4.02.2025 o 13:22, Payonk napisał:

czy taki topping nie będzie overkillem

Posiadam Topping dx3 pro+(już drugiego)  i oczywiście chwalę go sobie za jakość dźwięku. Nie chwalę go za jakość produkcji- pierwszy zepsuł mi się na gwarancji i tu chwalę sprzedawcę na A.... - wymienił mi na nowy.

Może on być przedwzmacniaczem z wejściem USB na DAC - lepszej jakości nie będziesz miał.

Odpowiedź skopiowałem ze zdublowanego tematu

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 5.02.2025 o 23:47, qbakos napisał:

Ten Topping jest na Sabre - miałem coś podobnego i nie polecam. Będzie brzmiał klinicznie, to nie do końca jest naturalne brzmienie. Może poszukaj czegoś na AKM lub z cieplejszym brzmieniem.

Poza tym w dobry DAC/wzmacniacz warto zainwestować na przyszłość. Chyba, że wiesz na pewno, ze to jedyne słuchawki które będziesz miał.

Też jestem tego zdania, że warto wziąć lepszy Dac Amp.

Rzeczywiście sprawdziłem i topping tak jak wspomniałeś, również mi nie podszedł ten efekt płaskiego dźwięku oraz zerowy wydźwięk basu zdołował mnie.

Czy np. fiio k7 lub ifi zen dac 2, a może coś od schiit zagra ciepło oraz subtelnie lecz bardziej basowo?

FiiO podbije subbas, ale i wysokie tony. iFi jest cieplejsze brzmieniowo 🙂 Schiity też w większości grają równo. 

47 minut temu, Q21 napisał:

FiiO podbije subbas, ale i wysokie tony. iFi jest cieplejsze brzmieniowo 🙂 Schiity też w większości grają równo. 

teraz rzeczywiscie mysle nad zmiana tak jak wspomniales wyzej, skoro ten Ifi jest taki ciepły to chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie przejscie z 250Ohm na 80Ohm (myśle, że dużo nie stracę na szczegółach?) żeby jakoś to dało radę. (nie widzi mi się specjalnie dokładac do ifi Zen Can)

Edytowane przez Payonk

Możesz też spróbować combo Zen Air DAC + Zen Air CAN 🙂 

Moim zdaniem to będzie na styk. Można spróbować, ale ja osobiście Beyery 250 Ohm lubię z bardzo mocnymi wzmakami.