Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki streamer audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zakupiłem wzmacniacz Rotel A11 tribute i kolumny Indiana Line Diva 5, do kompletu brakuje jeszcze lepszego źródła. Mam w planach zakup streamera, moje pomysły to wiim ultra, wiim pro plus albo bluesound node (130/132?) . Co byście polecili ?

https://www.audiostereo.pl/topic/169320-jaki-streamer-audio/

Wczoraj kupiłem wiim ultra. Ciekawe jak się sprawdzi… podłączenie w sobotę 

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Z nówek WiiM Ultra jest dobrym kierunkiem 🙂 W tym budżecie bardzo dobry sprzęt 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

9 godzin temu, Q21 napisał:

Z nówek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest dobrym kierunkiem 🙂 W tym budżecie bardzo dobry sprzęt 😉 

No właśnie myślałem o nim ze względu na możliwość podłączenia TV, ewentualnie Node nano (tylko tam już nie podepnę) a zwykły Node już ponad 1000 droższy. A jaka jest różnica w brzmieniu między tymi dwoma ? Ktoś miał oba i może się wypowiedzieć ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzień dobry,

Posiadam bs node 3, i zastanawiam się czy dokupić do niego zestaw pd Creative i ewentualnie może  jakiś dac , czy może wymienić na inny streamer. Oczywiście chciałbym nacieszyć uszy lepszą jakością 🙂

Emotiva pt-1 ,emotiva a2 , heco celan revolution 9

12 godzin temu, despi napisał:

Do mojego systemu?

Tak. Diva nie są tak otwarte. Mimo że polsko/chińska produkcja i tak jest bardziej niż to było w poprzedniej firmie/wydaniu. 

W dniu 10.02.2025 o 11:39, despi napisał:

Dzień dobry,

Posiadam bs node 3, i zastanawiam się czy dokupić do niego zestaw pd Creative i ewentualnie może  jakiś dac , czy może wymienić na inny streamer. Oczywiście chciałbym nacieszyć uszy lepszą jakością 🙂

Emotiva pt-1 ,emotiva a2 , heco celan revolution 9

A może inaczej, co dokładnie nie podoba Ci się w aktualnym systemie? Lepsza jakość to pojęcie dosyć ogólne, może jakiś krótki opis?

W dniu 13.02.2025 o 16:56, Piotr Sonido napisał:

Do tego systemu ultra. Przyda mu się nieco orzeźwienia i jasnego przekazu na źródle.

Czyli jednak wiim pomimo tylu stwierdzeń na forum że to ... kiepski sprzęt ? Dac może kiedyś w przyszłości, choć nie wiem czy jest sens. W salonie odsłuch był z bluesound node i w sumie podobało mi się jak grało. Co zmieni wiim ?

W dniu 14.02.2025 o 06:29, Piotr Sonido napisał:

Tak. Diva nie są tak otwarte. Mimo że polsko/chińska produkcja i tak jest bardziej niż to było w poprzedniej firmie/wydaniu. 

Ale ja nie mam diva tylko heco 😃

19 godzin temu, Planeta Dźwięku napisał:

A może inaczej, co dokładnie nie podoba Ci się w aktualnym systemie? Lepsza jakość to pojęcie dosyć ogólne, może jakiś krótki opis?

Chodzi mi o jaśniejsze granie, więcej wysokich, średnich. Wydaje mi się że dźwięk jest trochę jakby pod kocem.

44 minuty temu, slaaawek napisał:

Polecam WiiM Ultra. Świetne pudełeczko !

wiim pomimo tylu stwierdzeń na forum że to ... kiepski sprzęt ?

Co zmieni wiim?

Czy nie będzie lepszy progres gdy dokupie zestaw dp Creative?

Wszystko kwestia preferencji oraz budżetu. Dla mnie spokojnie może zastąpić  Luminy Eversolo i inne tego typu grajki… WiiM ma dobrze rozbudowane korekcje i można sobie dobrać brzmienie do swoich uwarunkowań i oczekiwań. Zostaje mnóstwo pieniędzy w kieszeni np na wakacje 🙂

ja polecam osobiście 

2 godziny temu, cepiano napisał:

Wypożycz na 14 dni i posłuchaj 😁

Ale co mam wypożyczyć ?

20 minut temu, Drakkain84 napisał:

No jest to jakiś pomysł 😉

Tylko pamiętaj zedrzeć wszystkie folie i zabezpieczenia transportowe, żeby zrobić sweetfocie na forum, a gdy się wylansujesz to oddać do sklepu, żeby wziąć kolejny i znowu udawać, że często zmieniasz sprzęty to się znasz. 

Będziesz miał tu fanklub jak jakiś Ronaldo 😁

W dniu 15.02.2025 o 11:08, despi napisał:

Chodzi mi o jaśniejsze granie, więcej wysokich, średnich. Wydaje mi się że dźwięk jest trochę jakby pod kocem.

Trochę dziwne ponieważ Celany już mają sporo tej góry która jest dosyć mocna w przekazie. Wydaje mi się że sam streamer może tutaj nie zdać egzaminu. Osobiście sądzę że lepsza opcją była by tu wymiana elektroniki na taką, która jest jaśniejsza w przekazie. Spójrz na Roksana K3 i według mnie zostaw tego Node 3, tak widzę rozwiązanie problemu.

W dniu 14.02.2025 o 21:21, Drakkain84 napisał:

Czyli jednak wiim pomimo tylu stwierdzeń na forum że to ... kiepski sprzęt ? Dac może kiedyś w przyszłości, choć nie wiem czy jest sens. W salonie odsłuch był z bluesound node i w sumie podobało mi się jak grało. Co zmieni wiim ?

Czemu kiepski?

Pod kątem softu jest wręcz wzorowy. 

Pod kątem dźwiękowym można powiedzieć zarówno wybitny jak i kiepski chodzi o to że oni mają ściśle określony swój dźwięk dość analityczny jasny i dlatego mówię w twoim systemie może to być naprawdę pasujący element. 

Świetne odtwarzacz sieciowy który dostaniesz w bardzo dobrej cenie pod warunkiem że jeszcze jest to Cambridge cxn. Ale to już wyższa kwota.

W dniu 15.02.2025 o 12:08, despi napisał:

Ale ja nie mam diva tylko heco 😃

Aurora?

Zdaje się że ja myślałem o nich a napisałem coś innego 

W dniu 18.02.2025 o 17:51, Planeta Dźwięku napisał:

Trochę dziwne ponieważ Celany już mają sporo tej góry która jest dosyć mocna w przekazie. Wydaje mi się że sam streamer może tutaj nie zdać egzaminu. Osobiście sądzę że lepsza opcją była by tu wymiana elektroniki na taką, która jest jaśniejsza w przekazie. Spójrz na Roksana K3 i według mnie zostaw tego Node 3, tak widzę rozwiązanie problemu.

A to Celany? 

A to faktycznie coś źle zrozumiałem albo odniosłem się nie do tej wypowiedzi. 

No to powiem tak jest to dziwne bo to kolumny które grają analitycznie dokładnie szybko zwiewnie. 

W takim razie obawiam się że problem leży gdzie indziej.

W dniu 15.02.2025 o 14:31, slaaawek napisał:

Wszystko kwestia preferencji oraz budżetu. Dla mnie spokojnie może zastąpić  Luminy Eversolo i inne tego typu grajki… WiiM ma dobrze rozbudowane korekcje i można sobie dobrać brzmienie do swoich uwarunkowań i oczekiwań. Zostaje mnóstwo pieniędzy w kieszeni np na wakacje 🙂

ja polecam osobiście 

"Dla mnie spokojnie może zastąpić Luminy ..." - noo trochę Cię fantazja poniosła 😂 - dobrze że dodałeś "Dla mnie..."

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Przecież nie mam zamiaru przekonywać:)

dla mnie jest to świetne pudełeczko dla innych będzie totalna porażka 

Nie można nikomu narzucać swoich odczuć ani wyśmiewać się z wrażeń kogokolwiek…

Edytowane przez slaaawek

48 minut temu, slaaawek napisał:

Przecież nie mam zamiaru przekonywać:)

dla mnie jest to świetne pudełeczko dla innych będzie totalna porażka 

Nie można nikomu narzucać swoich odczuć ani wyśmiewać się z wrażeń kogokolwiek…

Ale nikt nikomu niczego nie narzuca ani nie wyśmiewa. Wybór producenta i modelu jakiejkolwiek części toru to sprawa całkowicie indywidualna ...chodziło mi tylko o owe stwierdzenie o spokojnym zastąpieniu Wiim-em Lumina 😁. Lumin to zupełnie inna liga urządzenia, to La Liga a Wiim to nasza Ekstraklasa

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

• Pokaż nowe odpowiedzi