Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Generalnie nie ma takiej praktyki po prostu się witasz jak piszesz pierwszy post. 

Ale miło z twojej strony. 

Miłego spędzenia czasu na forum!

@pistolero miałem ten sam problem choć na forum Brutalland, i kiedy pomachałem do zgraji łapką to po czasie wyłapałem że jest dział...Hails : )

Witaj!

Ps. nie masz sygnaturki czy ja nie widzę?

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.03.2025 o 07:32, Akuki napisał:

@pistolero miałem ten sam problem choć na forum Brutalland, i kiedy pomachałem do zgraji łapką to po czasie wyłapałem że jest dział...Hails : )

Witaj!

Ps. nie masz sygnaturki czy ja nie widzę?

Sygnatury brak. Dopiero startuję, jak złożę wszystko to dopiszę.
Btw nie wiem jak edytować cytat, dlatego wkleiło wszystko zamiast ostatniego zdania.

No i jak przez dwa tygodnie podoba ci się to forum? 

Zwróć uwagę że zasugerowałem podoba :):)

Możesz oczywiście odpowiedzieć ci się nie podoba 🙂

10 godzin temu, pistolero napisał:

nie wiem jak edytować cytat,

Edytować cytatu się nie da. Ale jak chcesz zacytować tylko fragment, to zamiast klikać "cytuj" pod wypowiedzą, zaznaczasz w wypowiedzi interesujący Cię fragment i pojawi się "cytuj zaznaczenie".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Zanim zarejestrowałem się to przerzuciłem sporo wątków o ustawienia suba. Kumpel nie mógł mi pomóc bo był w trasie więc musiałem działać sam. Przeczytałem, wszystko ustawiłem i jest elegancko. Forum mi pomogło więc znaczy, że działa :). No to trzeba się zarejestrować.

18 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Forum to nie kółko różańcowe, jak się okazuje po czasie. Bardziej, lewy pas autostrady, w godzinach szczytu 😉 

6 godzin temu, pistolero napisał:

Zanim zarejestrowałem się to przerzuciłem sporo wątków o ustawienia suba. Kumpel nie mógł mi pomóc bo był w trasie więc musiałem działać sam. Przeczytałem, wszystko ustawiłem i jest elegancko. Forum mi pomogło więc znaczy, że działa :). No to trzeba się zarejestrować.

Przykro mi że czytałeś ten temat. 

Ten przyklejony? Jest tam wiele informacji wymyślonych.

Ale fajnie że mimo to przyszedłeś.

4 godziny temu, Rafaello_666 napisał:

Forum to nie kółko różańcowe, jak się okazuje po czasie. Bardziej, lewy pas autostrady, w godzinach szczytu 😉 

Zdecydowanie tak. A momentami jak jazda pod prąd nią.

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Przykro mi że czytałeś ten temat. 

Ten przyklejony? Jest tam wiele informacji wymyślonych.

Eee... chyba go nie czytałem. Albo fragmenty z interesującą mnie frazą.  Przyklejone tematy czytam tylko jeśli są to np. uwagi od admina dla nowych userów czy coś w stylu "przeczytaj zanim zapytasz". W innych wypadkach to dla mnie strata czasu - od tego mam wyszukiwarkę w necie i bezpośrednio na forum.
A wspomniana "jazda pod prąd" jest imho nie tyle wskazana co konieczna.

8 godzin temu, pistolero napisał:

A wspomniana "jazda pod prąd"

Napisz w kilku słowach jakie masz kolumny i jak wyregulowałeś sub - skończ domysły, czy faktycznie "pojechałeś pod prąd".

8 godzin temu, Gargan napisał:

Konieczna jest chcesz mieć wciąż bana 😁

O tak, jeżdżąc trzeba uważać, żeby Cię prąd nie kopnął.

Edytowane przez szymon1977

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Napisz w kilku słowach jakie masz kolumny i jak wyregulowałeś sub - skończ domysły, czy faktycznie "pojechałeś pod prąd".

Nic szczególnego, po prostu kupiłem prawie darmo. Czaiłem się na coś od dawna ale wiecie jak to jest.
I okazało się, że u mnie w salonie grają przyzwoicie. Co najważniejsze - bardzo mało przewalają. Ustawianie z ręki a nie kalibracja audyssey. Mam pokój ciężki do nagłośnienia. Wysoki strop, brak sufitu i w rogu duży skos. 
Widzę, że są na forum drapaki, zaraz muszę wysmażyć post.

Edytowane przez pistolero
56 minut temu, pistolero napisał:

Ustawianie z ręki

Ale jak?

Nic szczególnego, po prostu kupiłem prawie darmo

Jaki?

bardzo mało przewalają.

To kwestia ustawień... no chyba, że sub to jakiś muł do KD

nie kalibracja audyssey.

Dlaczego? Jaki masz wzmacniacz? Pytam z ciekawości, bo w planach Marantz z Audyssey.

-----

Widzę, że są na forum drapaki

Uważaj, bo mogą wydrapać Ci oczy.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Ale jak?

Dystans to wiadomo. Głośność i korektor na słuch.

3 godziny temu, Gargan napisał:

to w końcu kino domowe kupujesz?

Właściwie to tak ale najpierw dostałem 2 paczki i amplituner bo kumpel mieszka za granicą i część gratów ma u rodziców a część u siebie. Klasyk onkyo nr807, przód dali concept 6 (wymienię na 10) no i reszta concept do 5.1 . Wiem, że to podstawowy wypust ale jak napisałem - prawie za darmo. A piliśmy i tak razem he, he.

@pistolero to możesz sobie sprawić odtwarzacz wielokanałowy SACD/DVDA i słuchać muzyki w 6-ciu kanałach. 

U mnie jest z tym problem, bo mam stereo i odtwarzacz nie czyta płyt multi-channel. Smuteczek 😢

18 minut temu, pistolero napisał:

Dystans to wiadomo. Głośność i korektor na słuch.

Na ile masz ustawiony filtr?

onkyo nr807,

Czyli AVR. Sub masz podłączony przez sib-oit i używasz crossover, czy przez bi-level i filtrujesz tylko suba?

Wiem, że to podstawowy wypust

Jeśli gra fajnie to powiem tak - i co z tego?

-----

3 godziny temu, Gargan napisał:

@szymon1977 to w końcu kino domowe kupujesz?

Od dłuższego czasu chodzi mi lo glowie wymiana AVR na lepszy, ale coś się nie mogę zebrać. Postanowiłem najpierw odgracić dom i pozbyć się wszystkiego co leży i się kurzy. Zabawa w audiofila skończona.

15 godzin temu, Gargan napisał:

kup Yamaha

Myślę raczej o równie anty-audiofilskim Marantz, po prostu AVR Yamaha mi się nie podobają. Modne ostatnio "chińczyki" niby fajne, ale w każdym coś mi nie pasuje. 

W dniu 8.03.2025 o 11:51, pistolero napisał:

Jak w topicu - witam wszystkich
Nie mogłem odszukać "Powitań" więc skrobię tutaj.

Cześć. Widzę, że jesteś fanem Krzysztofa Piątka 🙂

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Myślę raczej o równie anty-audiofilskim Marantz, po prostu AVR Yamaha mi się nie podobają. Modne ostatnio "chińczyki" niby fajne, ale w każdym coś mi nie pasuje. 

Mnie w każdym sprzęcie coś nie pasuje, ale cóż zrobić? 

Też bym wybrał Marantz zamiast Yamaha.

@pistolero

W dniu 22.03.2025 o 17:36, pistolero napisał:

onkyo nr807,

W dniu 22.03.2025 o 17:46, szymon1977 napisał:

Sub masz podłączony przez sub-out i używasz crossover, czy przez hi-level i filtrujesz tylko suba?

W dniu 26.03.2025 o 11:27, szymon1977 napisał:

Sub masz podłączony przez sub-out i używasz crossover, czy przez hi-level i filtrujesz tylko suba?

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Chroniczny brak czasu.
Crossover na max na subie i odcinam na avr low-pass przy 120Hz, przód na small i 80Hz ale muszę zrobić test na 60Hz.

W dniu 22.03.2025 o 19:13, Gargan napisał:

@szymon1977 kup Yamaha jak wszyscy zmęczeni życiem audiofila i zakończ temat 😄

No tak tak to się kończy: miałem następujące wzmacniacze: av Yamaha, av Denon, Kenwood, Pioneer, Teac, Luxman, a teraz co jest? Yamaha 🙂

I w końcu jest czas na słuchanie muzyki, a jak coś nie pasuje to można sobie pokręcić basami, wysokimi, loudnessem i wszystko gra 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi