Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze CD

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Mark75X napisał:

Ojej, ojej, lewactwo Cię już za to przeklnie 😉

Żona poszła spać, poszedłem do kuchni zrobić sobie kiełbasę 🙂 

2 minuty temu, wlodek71 napisał:

Wiem (z autopsji), że będąc za granicą inaczej się patrzy na polską popkulturę, nawet ten Zenek tak nie drażni, ale jednak do SBB bym go nie porównywał.

Będąc z Turcji, chodząc po jakimś miasteczku, słysząc w jakimś przypadkowym hotelu śpiewany po turecku  utwór "Jesteś szalona" czułem dumę z polskiej kultury, naprawdę nie żartuję.

7 minut temu, paww napisał:

Będąc z Turcji, chodząc po jakimś miasteczku, słysząc w jakimś przypadkowym hotelu śpiewany po turecku  utwór "Jesteś szalona" czułem dumę z polskiej kultury, naprawdę nie żartuję.

Ja nie słyszałem, ale po powrocie mnie to tylko śmieszyło, a nie drażniło jak przed - to w końcu nasze🙂

Edytowane przez wlodek71
7 minut temu, Mark75X napisał:

Generalnie zgoda, ale pamiętaj, że czy to streaming, czy moje ukochane CD, jakiemu jestem i będę wierny, to dla dochódów artysty jeden c...j

Nie.
Płyt CD nie trzeba sprzedać 100 000 000 aby zarobić.
Natomiast streaming daje bardzo fajnie wyglądająca marchewkę w postaci dostępu do całego świata fanów.
Ale jest tez bat.
I to nie jeden.
Choćby AI-to zagrożenie dla całego życia i twórczości artystów.
"artysta" jest takim samym zawodem do eksterminacji,według planów globalistów-jak kierowca.
W Chinach już jeżdzą autonomiczne autobusy.
Przyjdzie czas i na inne zawody,w tym na artystów.
Dzisiaj nie można ich kontrolować,każdy może coś wymyślić.
Będzie AI-będzie można tworzyć wszystko.Ale oczywiście będzie można kierować w słusznym kierunku i celu,nie jak dziś-bez ładu i składu.

Dla artystów to jest cudowna smaczna szubienica z czekolady,piernika i cukru.

PS:Ciekawe,co tam w Holywood.Planowali zastapić aktorów awatarami,i proponowali po 200 dolców na głowę,za odsprzedaż wiecznego prawa do używania wizerunku.[oczywiście nie dla paru gwaiazd,ale dla tych mniejszych aktorów]
Ciekawe,czy strajki się skończyły czy co tam się dzieje?

Wytwórnia kupuje twoją twarz,i może robić filmy z dowolnymi scenariuszami i treściami przy pomocy AI.
I pewnie zapis jak w licencji google,której nikt poza mna chyba nie czytał.

"firma może użyć wizerunku użytkownika usługi,oraz przesyłanych przez niego treści do celów,które mogę zostać określone w przyszłości"

Czyli do WSZYSTKIEGO.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Nie.
Płyt CD nie trzeba sprzedać 100 000 000 aby zarobić.
Natomiast streaming daje bardzo fajnie wyglądająca marchewkę w postaci dostępu do całego świata fanów.
Ale jest tez bat.
I to nie jeden.
Choćby AI-to zagrożenie dla całego życia i twórczości artystów.
"artysta" jest takim samym zawodem do eksterminacji,według planów globalistów-jak kierowca.
W Chinach już jeżdzą autonomiczne autobusy.
Przyjdzie czas i na inne zawody,w tym na artystów.
Dzisiaj nie można ich kontrolować,każdy może coś wymyślić.
Będzie AI-będzie można tworzyć wszystko.Ale oczywiście będzie można kierować w słusznym kierunku i celu,nie jak dziś-bez ładu i składu.

Dla artystów to jest cudowna smaczna szubienica z czekolady,piernika i cukru.

PS:Ciekawe,co tam w Holywood.Planowali zastapić aktorów awatarami,i proponowali po 200 dolców na głowę,za odsprzedaż wiecznego prawa do używania wizerunku.[oczywiście nie dla paru gwaiazd,ale dla tych mniejszych aktorów]
Ciekawe,czy strajki się skończyły czy co tam się dzieje?

Wytwórnia kupuje twoją twarz,i może robić filmy z dowolnymi scenariuszami i treściami przy pomocy AI.
I pewnie zapis jak w licencji google,której nikt poza mna chyba nie czytał.

"firma może użyć wizerunku użytkownika usługi,oraz przesyłanych przez niego treści do celów,które mogę zostać określone w przyszłości"

Czyli do WSZYSTKIEGO.

To wszystko wpisuje się w tezę, że kiedyś było lepiej 🙂 

3 godziny temu, Abajek napisał:

Napiszcie lepiej ile według was stracę na jakośći jeśli skopiuję  cd do flac (16bit-44.1kHz)

Teoretycznie nic, bo to bezstratny format, a takie właśnie parametry (16bit-44.1kHz) ma CD.

41 minut temu, il Dottore napisał:

Ze smutkiem należy zauważyć że polscy twórcy rocka progresywnego nie mają nawet ułamka talentu i zdolności Zenka. Tu nie chodzi o popularność ale o umiejętność napisania hitu porywającego miliony

No, no ciężko ..., ale ok, raz jeszcze zatem. Proszę Cię..... przemyśl dobrze, jesteś raczej inteligentny facet, a piszesz rzeczy niepojęte wprost. Jakie są wymagania stawiane przez koneserów lub nawet doświadczonych miłośników np. muzyki progresywnej, jazzu, albo ... klasyki, a jakie wobec prymitywizmu w postaci disco polo, w znakomitej większości słuchanego przez motłoch intelektualny poszukujący wyłącznie taniej rozrywki, będący przy okazji nierzadko w stanie umiarkowanej trzeźwości (sorry, że tak obrazowo i dosadnie, ale oględniej nie dawało rady jak widzę). Nie dziwne więc, że w tych pierwszych przypadkach o poklask dużo trudniej. Tak BTW, trudno mówić o utworach dość niszowych, np. jazzowych, prog-rockowych itd,. jako o przebojach. Są to po prostu realizacje o mniejszej lub większej wartości muzycznej.

3 minuty temu, Mark75X napisał:

No, no ciężko ..., ale ok, raz jeszcze zatem. Proszę Cię..... przemyśl dobrze, jesteś raczej inteligentny facet, a piszesz rzeczy niepojęte wprost. Jakie są wymagania stawiane przez koneserów lub nawet doświadczonych miłośników np. muzyki progresywnej, jazzu, albo ... klasyki, a jakie wobec prymitywizmu w postaci disco polo, w znakomitej większości słuchanego przez motłoch intelektualny poszukujący wyłącznie taniej rozrywki, będący przy okazji nierzadko w stanie umiarkowanej trzeźwości (sorry, że tak obrazowo i dosadnie, ale oględniej nie dawało rady jak widzę). Nie dziwne więc, że w tych pierwszych przypadkach o poklask dużo trudniej. Tak BTW, trudno mówić o utworach dość niszowych, np. jazzowych, prog-rockowych itd,. jako o przebojach. Są to po prostu realizacje o mniejszej lub większej wartości muzycznej.

Ciekawe jaką muzykę zaproponuje nam a kilka lat AI ?

2 minuty temu, paww napisał:

Nie wiem. I tak nie będę jej słuchał. 😉. To wiem, tak samo jak to, że pora w końcu iść spać 🙂

5 minut temu, Mark75X napisał:

Warto zauważyć,że kiedyś ta samą popularnością cieszyły się zespoły grające ostrego rocka.
truizm,wiem,ale Led Zeppelin,The Who,całe lata 50-60-70

ba,kilkaset lat wczesniej wielkimi przebojami były dzieła mozarta,bacha,i innych.

Od kilkuset lat poziom nauczania,kultury,wiedzy spada systematycznie-i co?

Kiedyś królem był Mozart,potem Elvis-a dzisiaj-Zenek.
A na zachodzie jakas Lady Gaga i inne zachodnie zenki.

5 minut temu, paww napisał:

Znajdż artystę AI na Tidalu,albo na jakimś innym streamie.
Jak Ci się uda,będziesz mniej więcej wiedział.

Ale pewności już nigdy mieć nie będziesz...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Od kilkuset lat poziom nauczania,kultury,wiedzy spada systematycznie-i co?

Mocno kontrowersyjne stwierdzenie, skąd niby to wiesz?

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Kiedyś królem był Mozart,potem Elvis-a dzisiaj-Zenek.
A na zachodzie jakas Lady Gaga i inne zachodnie zenki.

To wszystko oczywiście w znacznym stopniu wiąże się z ogólnym poziomem wiedzy i rozwoju intelektu danego społeczeństwa, jego zainteresowań, a tym samym towarzyszącej im zazwyczaj określonej, tj. mniejszej lub większej chęci do unikania prostych uciech w życiu i poszukiwania ponad przeciętnych, czy wyższych wartości w różnych obszarach otaczającej nas rzeczywistości (nie wyłączając tej muzycznej ma się rozumieć, jak mówił kultowy klasyk w postaci Misia Uszatka).

5 minut temu, paww napisał:

Mocno kontrowersyjne stwierdzenie, skąd niby to wiesz?

nie mówie o ogólnym poziomie nauki,ale o poziomie wykształcenia.
Przed wojną maturzysta władał łaciną ,greką a dziś "mgr" i "doktor" mogą kupić papier w Kolegium Humanum.

Sa oczywiście,były i będą wybitne jednostki-ale,na Boga!
Czy jeszcze 20 lat temu,ktos wierzył,że planeta płonie,i że można ją uratować zamykając kopalnie?
Kiedy w tym czasie chiny wydobywaja miliardy ton węgla?

A zresztą,proszę:

33 minuty temu, Mark75X napisał:

większości słuchanego przez motłoch intelektualny

A siebie to zaliczyłeś do jakiej grupy i na jakiej podstawie ?

że tak spytam

🤨

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

• Pokaż nowe odpowiedzi