Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel - Bremen B1T - problemy z urządzeniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam kilka pytań do użytkowników tego sprzętu, ponieważ jakiś czas temu stałem się jego "szczęśliwym" posiadaczem. Zakupiłem od Q21. Sklep działa na forum to może też coś doradzi.

Problemy są od samego początku, ponieważ aplikacji obsługującej urządzenie, tej wskazanej przez producenta NIE MA JUŻ W SKLEPIE GOOGLE PLAY! Więc wyszukujesz VitOS Lite, a wyskakuje Ci VitOS Orbiter - no to co nie ma tamtego to ten, ale Orbiter nie wykrywa urządzenia - ani automatycznie, ani podczas ręcznej konfiguracji.

Po jakimś czasie wygrzebałem VitOS Lite w necie, pomijając, że ostatnia aktualizacja z 2022 roku, o ile pamiętam, to jeszcze instalujemy ją na własną odpowiedzialność bo android wyświetla ostrzeżenie, że jest stara i nie spełnia już wymagań bezpieczeństwa. No ale cóż... Instaluję, bo to jedyny sposób na skonfigurowanie urządzenia - czyli w zasadzie połączenia go z siecią (mi zależało na wifi, po kablu pewnie złapie dhcpa i będzie działać). No, myślę, na stereo i kolorowo było, że apka fajna, działa i obsługuje wszystko - sraty taty... tak to można by powiedzieć, może, w latach 90... Muli, wieki odczytuje zawartość po DLNA(serwer emby - działało zawsze i ze wszystkim).

Co tam, pomyślałem. I tak używam BubbleUPnP, więc chodzi o start. Dalej będzie ok. Niestety! DLNA przez to urządzenie nie jest dobrze obsługiwane, a przynajmniej nie współpracuje z jedną z głównych aplikacji (bardzo dobrą zresztą) na Androida. Innej też mi się nie udało znaleźć. Urządzenie jest w stanie odtworzyć jedną piosenkę po czym się rozłącza z kontrolerem. Dziwi mnie też, że zawsze na przesyłanym materiale działa regulacja głośności - co znaczyłoby, że jednak nie ma bitperfect...? Mniejsza z tym...

Więc podsumowując tak to wygląda:

minusy:

- Apka na androida jest - ale jej nie ma

- Apka działa świetnie - ale nie działa

- Obsługa DLNA jest, ale tylko z powyższej apki - czyli nie ma

- bitperfect itd itp, ale przesłać strumienia bitów nie potrafi, DSD nie działa

na plus:

+ Tidal i spotify connect działa

+ BT działa

Podsumowując zawiodłem się na funkcjonalności tego urządzenia, a próbuję coś z nim zdziałać, bo to co już na nim da się zagrać, to gra ładnie, naprawdę ładnie.

Teraz pytanie:

Też tak mieliście - jest to player dla Tidal/Spotify connect i koniec?

Reklamować to urządzenie? Mój egzemplarz jest wadliwy? Pech?

Proszę o jakieś informacje od użytkowników tego urządzenia...

Na koniec filmik jak to mniej więcej wygląda:

YT mógł wyciszyć pewne części...

Cześć,
Myślę, że mogę nieco wypowiedzieć się na temat tego urządzenia jako użytkownik sprzętu tej marki modelu Z1. 
Aplikacja VitOS Lite faktycznie zniknęła ze sklepu google, ponieważ nie była aktualizowana i to duży błąd tego producenta tym bardziej, że urządzenia w dalszym ciągu są wspierane. Jedyna możliwość w chwili obecnej to ściągnięcie aplikacji bezpośrednio ze strony producenta. 
Co do samego funkcjonowania aplikacji VitOS Lite muszę przyznać, że nie miałem większych problemów. Być może coś się dzieje z Twoim urządzeniem i warto byłoby je sprawdzić. Możesz jeszcze spróbować z apką mConnect oraz Wiim Home, bo ona także działa. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.