Skocz do zawartości
IGNORED

Denon CD player DCD1520 z usterka.

Andrzejas

Rekomendowane odpowiedzi

Tu się ukrył "podkręcacz"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie mam dzisiaj możliwości wkleić zdjęcia, ale u mnie wygląda to całkiem podobnie jeżeli nie identycznie. Jedyna różnica jest taka że u mnie nie ma tych żółtych naklejek na ramieniu i tej drugiej obok, ale to nie istotne.

Czy przy kręceniu tym PR można trwale uszkodzić laser?

A tak wogóle co to jest PR do czego to służy

Prosiłbym o link do strony gdzie jest to opisane lub wytłumaczenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy to działa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że działa. Z opisu, który dostaniesz dowiesz się, że trzeba pokręcić PR. A z tym nie ma problemu i nie ma potrzeby kasy wydawać na takie "pomoce" . Widzisz tę śrubkę zaznaczoną na zdjęciu? Trzeba nią bardzo delikatnie przkręcić 2 mm w prawo. Załadować płytkę i jak nie załapie to apiać, aż do skutku. Oczywiście istnieje ryzyko, że przkręcisz zbyt mocno i laser od razu szlag trafi. Do tej śrubki to cięzko się dostać bez rozkręcania całego mechanizmu i trzeba się trochę nagimnastykować. Powinno pomóc - przynajmniej na jakiś czas.

>niedźwiedź

weź lupę i sprawdz w jakiej pozycji masz PR, ale nic na razie nie grzeb.

u stryjka jest na godzinie coś koło 10.30

>stryjek - dwie dwójki (cyfry 2 - obok siebie) na PR masz na dole czy na górze?

Ile paskow napedowych siedzi w Denonie DCD 1520?

Szukam paska do napedu szuflady i jestem na dobrej drodze.

Znalazlem pasek do tego modelu,jest podany nr czesci i nazwa Belt(A) i teraz nie wiem czy to jest to o co mi chodzi,

czy jest jeszcze jakis Belt(B)?. Czy moze mi ktos pomoc ? Pozdrawiam i z gory dziekuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Oj chłopy wy moje kochane jak czytam ten post to mnie tu normalnie przekrety biora dostaje drescze i bog wie co jescze.

ORGINALNY LASER KSS151A jest juz od 1997 roku NIE DO DOSTANIA! WSIO CO KUPICIE TO SA ORGINALNE CHNSKIE PODRÓBKI TAK SAMO DOBRE LUB NAWET LEPSZE NIZ ORGINAŁY-naprawde!

Z mojego doswiadczenia wiem ze najczescie w denonach lubi spierdzielic sie wszystko wokół tylko nie laser..

silnik pada, pasek mimo iz wyglada jak nowy jest sparciały i wyciagniety W denonie DCD1520, 3520, 1560,2560,3560,1420 jest dokładnie to samo serwo z laserem KSS151A w polu magnetycznym i szuflada napedzana paskiem.

Czesto z czasem ulega zmiana parametru Focusa i cedek głupieje ..dioda laserowa nie nalezy zbyt czesto krecic bo ona tego nie lubi... laser raczej sie od tego nie spali ale przestanie czytac jak sie zbyt wyjedzie poza zakres jego swiatłosci nalezy wtedy wrocic na poprzednia nastawę.

Pod ceramiczno bodobnym odlewem z napisem DENON jest 4 sprezyny i gumki czesto te gumy parcieja i sie rozsypuja (dzieje sie tak czesto dzieki domorosłym serwisantom którzy psikaja na nie roznymi smarami w sprayu)

zmiena sie wtedy całkowicie ułozenie tego ceramicznego bloku..zas wsio głupieje zadna z czesci do tego denona nie jest juz nigdzie dostepna ..niestety serwis denona w Polsce to podpierducha wiele razy juz pisałem na forum ze najgorsze co sie w polse Denonowi przydarzyło to pseudo dystrybutor w Wawie.

Serwisy w niemczech przynajmiej oficjalnie pisza nie ma nie da sie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.