Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat MA900/Hegel/inny, a hdmi?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! 
Posiadam Heco Aurora 1000 i od jakiegoś czasu szukam do nich wzmacniacza. Testowałem je w domu z magnatem ma900 i audiolabem 6000a. Magnat zdecydowanie bardziej podszedł (bardziej muzykalny, cieplejszy, riffy gitarowe bardzo siedziały, no grało fajnie) i byłem już praktycznie zdecydowany, ale zacząłem sobie zdawać sprawę, że kurczę fajnie byłoby mieć jednak to hdmi. Można wygodnie podłączyć do TV i wszystko obsługiwać jednym pilotem, po włączeniu TV wzmacniacz sam się załączy. Czy można to jakoś ogarnąć w tym magnacie? Nie bardzo ogarniam ten temat. Myślałem, że kupię do tego np. WiiM Ultra i po temacie, ale magnat nie ma tego złącza trigger i chyba nie będzie wtedy się sam włączał, prawda?

Słucham raczej cięższej muzyki (metalcore, hardcore, ale też załączę l red hotów czy pink floyd, a nawet zapuszczę się w Philipa Glassa). Źródło to stream i gramofon. 

Zastanawiam się jeszcze nad:

- Heglem np: H190. Wiem, że to inna półka cenowa, ale jeżeli miałby być kosmos to nie będzie to problem kupić Hegla. 
- Nad 3050 - podobno gra cieplej niż pozostałe nady, bardziej analogowo. Ma wbudowany hdmi. 

macie jakieś pomysły, propozycje, rady? Może sprawdzić jeszcze coś innego?

https://www.audiostereo.pl/topic/170045-magnat-ma900hegelinny-a-hdmi/

Cześć 🙂 Warto byłoby posłuchać moim zdaniem Audiolaba 7000A 😉 jest HDMI ARC i przy tym inna barwa niż 6000A. Omawiamy całą serię bliżej w tym filmie: 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Magnat gra lepiej. 

Pytanie czy faktycznie jest to dla ciebie aż tak kluczowe? 

Bo Hegel nie gra jak magnat. Zdecydowanie nie.

Nad tak samo. 

Nie wiem czy najbliżej i najlepiej nie zrobił byś kupując używanego arcama sa30. On ma dodatkowo Dirac. 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

arcama sa30

No myślałem o nim przez chwilę. Mógłbym mieć nowy za około 7200, więc chyba całkiem ok. Mógłbyś powiedzieć mi o nim coś więcej? Jest bardziej w stronę magnata?”

Arcam bazowo jest moim zdaniem najjaśniejszy z tego grona, ale można w nim cyfrowo korygować brzmienie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

4 godziny temu, Q21 napisał:

Arcam bazowo jest moim zdaniem najjaśniejszy

No to chyba to nie to czego szukam… 

a CXA 81 mk2 i do tego np WiiM ultra (ma phono i hdmi)? Chyba, że coś lepszego niż ten WiiM?