Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy za 234 zł?

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo przepraszam, link umknął. Spróbuję jeszcze raz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jeszcze trochę danych znalezionych na stronie producenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na stronie producenta podane jest że to wzmacniacz słuchawkowy do telewizora, i to wszystko.

Na polskiej stronie dodano już informację, że to jest do sprzętu Hi Fi.

Niejeden klient da się nabrać.

-> Geertgen

Zależy czego oczekujesz od takiego wzmacniacza słuchawkowego. W Marantz'ach, zarówno w ampie jak i w cd, masz wyjścia słuchawkowe i ja nie obiecywałbym sobie zbyt wiele jeśli chodzi o poprawę dźwięku. Osobiście być może kupiłbym coś takiego, żeby w ogóle móc podłączyć słuchawki gdybym nie miał wyjścia słuchawkowego i później mógłbym porównywać do niego inne i zastanowić się, czy pozostać przy czymś takim, czy zmienić.

Przypomina mi to nieco sytuację z moim "preampikiem" gamofonowym. Kupiłem go za ok. 60zł (nowy). Nadaje się do słuchania, ale moim zdaniem, jest trochę gorszy od preampa wbydowanego do integry Arcam'a (podobno Arcam'y miały niezłe wejścia gramofonowe). Kupiłem go tylko dlatego, że potrzebny mi był do wzmacniacza bez wejścia gramofonowego i dzięki temu nie muszę się spieszyć z kupnem innego preampa. Z tym słuchawkowym nie musi tak być, ale powtórzę się - nie robiłbym sobie wielkich nadziei.

Siema! znam gniota rozbierałem go a nawet upgreadowałem... jak za czesci w srodku to powinna ta cena byc około 100zł..wzmacniacz operacyjny BA4558 trudno w obecnych czasach nazwac HiFi...raczej LOFi...do telewizora to rzeczywiscie z trudem ale sie nadaje..choc niektore telepatorki maja nawet w sobie znacznie lepsze wzmaki do słuchawek....

Piotrek608 a rozbierałeś może

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ciekaw jestem opinii.

Ja go miałem parę dni w domu i w połączeniu z HD580 nie dał mi więcej (poza głośnością) niż wyjście słuchawkowe iriver iMP-900. Ale ja to może głuchy jestem, kudy mnie do tutejszych audiofilaretów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety tych wzmaków słuchawkowych nie znam...wiem tyle co ty co z opisu wynika wydaje mi sie ze sa to wzmaki do kart dzwiekowych w kompach..dumna nazwa akumulatory to pewnie maja jakies bateryjki w pakiecie na yposazeniu i zasilaczyk do ich ładowania.

akumulatorki są w zaśrubowanym wnętrzu, co nie jest sensowne jako że producent ocenia ich trwałość na 1 rok/500 cykli a sprzętowi brakuje rozwiązań przedłużających bateriom życie.

Co do wnętrza, to na pudełku pośród dziwnych znaczków japońskich i koreańskich jest oznaczenie OPA2134.

Więcej moich wrażeń (podkreślam, nie jestem z tych złotouchych) tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli w środku siedzi 4558 to jest niezłe padło... podwójny 741, gorzej już być nie może. Utrządzenie jest przeznaczone dla osób o słabym słuchu. Wobec tego No Comments!! Pozostałe linki kierują do urzadzenia które można zrobić za 100zł (problemem może być obudowa), albo mniej jeśli zamiast akumulatorków będzie się używać 2 baterii 9V (jedna to mało by dźwięk powalał jakością i mocą!!).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.