Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon Avr 430 nowy soft

ArSoN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Może ktoś z was miał podobny problem ze swoim H/K?Otórz chodzi o nowy soft.Ze strony producenta zamówiłem sobie płytke z nowym softem 5.03.Wszystko pięknie przysłali w ciagu 4 dni.I zaczeły sie schody.Podłączyłem swojego Harmana do kompa za pomoca rs 232.Fajnie.Moge teraz uruchamiac go poprzez komputer.Ale kiedy próbóje wczytac nowego softa (klikam passwodr,)wpisuje numer seryjny i.....klops.Prośba o ponowne wpisanie poprawnego numeru.A przecież wpisuje poprawny TF0006-05910 tak jak jest podany z tyły ampa.Doprowadza mnie to do szału bo nie moge sobie z tym poradzic.HELP ME!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/17033-harman-kardon-avr-430-nowy-soft/

Może soft Ci nie wchodzi, bo wgrywasz firmware z AVR630 ?

Nawiasem mówiąc było kiedyś o tym na forum.

Więc AVR430 i AVR630 mają identyczny procesor dźwięku, jeśli chcesz mieć odsługę HDCD w AVR430 możesz wgrać soft dedykowany do 630, niestety Harman zabezpieczył taką możliwość wpisaniem nr seryjnego konkretnego AVR, można to obejść wpisaniem pierwszych 6 znaków numeru seryjnego TF0007 czyli takie jak ma AVR 630, resztę seriala wpisz z twojego modelu.

Metoda na 100% sprawdzona, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość, cała operacja trwa około 1 godziny.

Potem można się cieszyć z DPL IIx i HDCD.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.