Skocz do zawartości
IGNORED

PST Festiwal, Kolumny Jakiej klasy???

grzesiugm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w temacie, jesli ktos może niech powie pare zdan na temat tego sprzetu.

Jest to 8kolumn, 2basy, 4średnie, i 2syki, odwrotki z tego co sie dowiedziałem mają niby 2000W czy to możliwe?

Czy dobre to jest do nagłośnienia klubu? Podobno robiły te kolumny w jakims klubie i dobrze grały.

Moze ktoś miał do czynienia z takims czymś

prosze o wypowiedzi, dzieki i pozdro.

[obrazekLUKASZ-288252_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/17147-pst-festiwal-kolumny-jakiej-klasy/

oto moja odpowiedż1 Kwi 2005, 11:55

Jest to 8kolumn, 2basy, 4średnie, i 2syki, - Podobno robiły te kolumny w jakims klubie i dobrze grały.- jak podłaczysz do 220V to i 2 kW wyciągniesz (o jaką moc chodziło?? impul,ciągłą?0 - musisz wypożyczyć sprzeciwo(jak chcesz kupić) puścić muzyczkę - i będziesz wiedział - nawet jak wszyscy powiedzą to jest to - to i tak nic z tego nie wynika - ps putał o to sprzeciwo pewien zbieracz staroci

"czy

>to możliwe?"

Raczej wątpliwe.

Na temat tych paczek nic konkretnego nie powiem.

Ogólnie tylko wiem, że wśród estradowców popularne jest podawanie zsumowanej maks. mocy wszystkich elementów, co się ma nijak do mocy maksymalnej, którą te paczki miałyby znieść.

Jakość dla estradowców, to często brak (bardzo) rażących zniekształceń przy dużej głośności - tam są inne priorytety i inna wrażliwość.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

2000W pewnie suma, ale jaka nie wiem do tego jest jeszcze 3 wzmacniacze i 2 crossovery,

Opłacało by sie dac za taki zestaw 2,5tyś

Ile takie cos jest warte?

[obrazekLUKASZ-288335_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli wszystko działa, to cena nie jest wygórowana. Za każdy z takich klocków pojedynczo (nowych) można spokojnie zapłacić więcej, niż ty masz dać za całość. No chyba że w ciągu ostatnich lat ceny tak spadły, że ja już zupełnie się nie orientuję.

Ale przed jakąkolwiek decyzją weź kogoś doświadczonego i wszechstronnie skontrolujcie ten sprzęt. W warunkach dyskotekowych tego się nie oszczędza, eksploatacja jest często brutalna.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.