Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw malych glosnikow do kina domowe

puchatek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przymierzam sie do zbudowania osobnego systemu (systemiku :) do KD opartego o DVD/Ampli Onkyo (DV500 + DX575 (?)) - niezaleznie od posiadanego (glownego) systemu stereo.

Stad, oraz z powodu uwarunkowan "technicznych" pomieszczenia, szukam zestawu 5 glosnikow o jak najmniejszych wymiarach. Widzialem na sieci takie zestawy - JBL (np. JBL SCS 200.5) czy JAMO (np. E 350 PDD)...

Pytanie: jakie zestawy glosnikow do KD spelniajace moje zalozenia mozecie polecic???

pozdrawiam

P

https://www.audiostereo.pl/topic/17273-zestaw-malych-glosnikow-do-kina-domowe/

Witam,

moim skromnym zdaniem, taki system nie zagra dobrze... Ponieważ chciałem mojej koleżance zbudować system właśnie na tanich i ładnych głośnikach (jak się domyślasz z akcentem na "ładnych") porównałem kilka zestawów (w MM) i niestety okazało się, że gra to słabo. Słuchałem m.in tannoyi w zestawie 5,1 oraz zestawów harmana. Nie podobało mi się. Ostatecznie kupiłem za znacznie (wręcz nieprównywalnie) niższe pieniądze zestaw logitecha (chyba) i jest ok. Jakość porównywalna, a stoją ukryte (lub są wręcz chowane w trakcie nieużywania:)

Myślę jednak, że jesli godzisz się na kompromis w kwestii dzwięku, to dobry rozwiązaniem będzie, wskazany przez Ciebie, zastaw tannoy FX 5,1. W MM kosztuje on 699 PLN (w promocji), więc myślę, że się opłaca. Taniej przecież się nie da, a jakość wykonania i dźwięku jest wg mnie wyższa niż porównywalnych zestawów onkyo czy jamo. Zestaw Bose będzie raczej dużo droższy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.