Skocz do zawartości
IGNORED

PANASONIC TH-42PA50 czy SAMSUNG PS-42S4S

WIOSNA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Mam problem.Chcę kupić plazmę. Biorąc pod uwagę swój budżet zostały mi do wyboru te dwa modele.Czy może ktoś z Was je testował.Czy ktoś może doradzić mi, który z nich wybrać.Z góry dziękuję za informacje...

Zrobiłem porównanie dziś tych plazm. Sygnał HDTV.

Rodzielczość ta sama .Kotrast lepszy w Panasonic . żywotność większy w Panasonic.

Cena lepsza Panasonica - z podstawką

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardziej żywe kolory i lepszy kąt widzenia po stronie Panasonic.Wygląd podobny .Wyraźniejszy obraz przy nasłonecznionym pokoju w plaźmie Panasonic.

Linie pochyłe są bardziej gładkie w Panasonicu.

Lepiej odbiera ze zwykłej anteny /myślę że dobry ,czuły tuner/

To moje wrażanie z porównania tych plazm.

Zdecydowanie wyższy popyt u klientów i wysokie oceny dla plazm Panasonic.

Dodatkowo można porownać dane producentów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> locoloco

Sorki, ze na ogólnym, ale w "o mnie" nie ma zadnych namiarów na Ciebie.

Pytanie jest proste - jak obierac sygnal HDTV w Polsce? Jakie kanaly sa dostępne?

Z góry dzięki

Aviar

Wszystkiego dowiesz się na

www.hdtv.com.pl

najpierw poczytaj , w zasadzie są tam wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania

jeśli bedzie miał wątpliwości pytaj .

My sprzedajemy tunery do hdtv oraz najwięcej w kraju plazm JVC i b.dużo Panasonic ,

mniej Pioneera,Samsunga,LG, Thomsona.

Bardzo dużo sprzedajemy TV LCD .

Mamy duże doświadczenie w sprzedaży wysokich technologii oraz dużo informacji spływa od klientów - zadowolonych lub niezadowolonych z zakupów.

Locoloco dziękuję bardzo za test, choć prawdę mówiąc zaciemnił mi on dotychczasowy obraz.Byłem kilka dni temu z MM i oglądałem tego Samsuna oraz Panasonica(model 30, który jak mi wiadomo różni się od 50-ki tylko designem i tym,że nie można oglądać na nim zdjęć). W MM bardziej podobał mi się obraz Samsunga, którego polecał też sprzedawca.Co jest dla mnie dziwne polecał on też Philipsa, a o JVC, mówił, że to słaby telewizor.Ja z kolei z wielu żródeł słyszałem, że Pionner(poza zasięgiem cenowym) i JVC-50(dość drogi, w sklepie, w moim mieście sprzedwca mówił,że ma słaby tuner) to najlepsze plazmy na rynku.Ludzie też dość ciepło wypowiadają o NEC-u (kilka modeli w zbliżonej cenie ok 11 tys.). Zastanawia mnie też czy nie jest trochę tak, że Samsung czy LG tracą w ocenach już na starcie, za samą nazwę (źle kojarzoną w zamierzchłych czasach)??? Ceny oficjalne Samsunga i Panasonica róznią się znacznie, ponadto Samsung to dość wysoki model, a Panasonic najniższy, więc czy na pewno lepszy???W Allegro te 2 modele można jednak kupić już za ok 8.500, JVC to najmniej 10.800. Myślałem też o nowych plazmach LG, ale nie podobały mi się kolory pomimo b.dobrych parametrów "na papierze".I tu rodzi się pytanie, czy w ogóle brać pod uwagę parametry, skoro JVC jest takie dobre, a ma "na papierze" najsłabszą jasność.? Locoloco a może pokusiłbyś się o ranking plazm powiedzmy do12.000 zł.???Szczerze mówiąc sam już zgłupiałem.Chcę kupić plazmę 42.Mam ok 9 tyś.I którą tu wybrać.Dodałbym tylko, że głównie będę oglądał TV i DVD.Komputer wykluczam, a HDTV to melodia przyszłości...

WIOSNA

Zanim ocenisz obraz dwu telewizorów poproś sprzedawcę o piloty i ustaw na obu prawidłowy obaz tzn. kontrast, nasycenie i jaskrawość i wtedy oceniaj który ma lepszy obraz. Na różnych nastawach nawet LG może zagrać lepiej od PIONEERa. Sprzedawcy w sklepach często zaniżają obraz dobrych TV aby pozbyć się towaru trudniej zbywalnego.

Locoloco w moim przekonaniu słusznie ocenił wyżej Panasonica.

Po przeczytaniu Waszych sugestii zdecyduję się pewnie na Panasonica, choć zastanawim się czy nie dozbierać do JVC (10.900), albo poczekać, gdy trochę stanieje.Czy ktoś może porównywał telewizyjny obraz z kabla JVC i Panasonic, bo słyszałe niezbyt pochlebne recenzje na temat tunera JVC...

Nie znam Nec-a . Słyszałem dobre opinie , ale nie słyszałem zachwytu.

Na temat JVC B 50 słyszłem mnóstwo zachwytów. Wg mojej oceny przy cenie

Ukryta Zawartość

plazma nie ma konkurencji . Ta plazma jest najlepsza w cenie do 12.000 zł

Jakość tunera - to jest jej dodatkowa zaleta . Dostajemy maile i pdziękowaniami od użytkownikow plazm JVC.

Jeśli masz wątpliwości - spróbuj na gg 2868228

Plazma - Lg - dobry odbiór /czasem pojawia się biała ramka wokół liter oraz możliwość wypalenia luminoforu /

zaleta dobra cena 7699 zł.

Zawsze zapraszam - na ocenę do Olsztyna , Elbląga, Białegostoku

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Dobrze się stało,że chwilę poczekałem, bo okazuje się,że już za chwilę(wg co prawda nieoficjalnych źródeł) plazma JVC 42B50 będzie kosztować trochę ponad 8 tys.Więc czekam na nią i chyba nie wezmę Panasonica.Mam tylko pytanie...Czy obraz telewizyjny z kabla nie jest przypadkiem lepszy w Panasonic??? Czy tuner JVC jest równie dobry jak Panasonica?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.