Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnica do klonów ProAc 2.5

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

arturp, 12 Lut 2006, 16:51

>aaaaa! to już teraz wiem dlaczego warto modyfikowac odtwarzacze o duzych obudowach!

>PS

>zaklej nazwe Cambridge Audio - jeszcze ktoś pomysli ,że tak gra z półki w sklepie ;P

Cambridge Audio Azur 540C, jak go kupowałem to rpzecież grał najlepiej na świecie i jak ktoś mówił ze to nie gra to... Audiofilia Nervosa hehe

matthew,

czy magazynier miał być wicepremierem ? Patrz na jego ,,o mnie " . Widać ,że dopadła go gorycz porażki bo chcą oddac obiecany mu stołek Leperowi!

...there is no spoon...

hehe taa czytałem ;)

apropo tego twojego CA CD3 tak? czy jakoś tak ;) to jak patrzyłem co to ma w środku to jak Mag się przyłoży to będą z tego ludzie... nieżły czołg, ten ROksan też mnie nurtuje.. szkoda ze z klonem zesmy go nie sluchali bo pamietam ze gral, i to gral bardzo przyjemnie..

"czy ładnie zakonfekcjonowałem widłami Bedroka? ;)"

Matthew ładnie i pewnie jakieś 17 kW będziesz nimi podłączał ;)

ArturP poznaje tu Twoją drugą osobowość o ileż normalniejszą i milszą ;)

Roksan gra bardzo fajnie ale dzisiejsze klocki w podobnej cenie z lat jego młodości (800 funtów 9 lat temu ) grają lepiej . Niby stosowana obecnie technika sie nie zmieniła bardzo od czasu tego odtwarzacza ale jednak ...

Paweł wymienił diody w zasilaniu i kondensatroy na wyjściu i juz dzisiaj dźwiek sie lekko otworzył .

Ustalilismy kosztorys i jedzie dalej - kondensatory w zasilaniu, clock + zasialanie , kondy w torze i przy przetwornikach , opampy i pewnie jeszcze coś wylezie .Martwi mnie ,że może mi sie napęd skończyc .Tyle modów a tu laserek zdechnie .

...there is no spoon...

arturp, 12 Lut 2006, 17:17

>Roksan gra bardzo fajnie ale dzisiejsze klocki w podobnej cenie z lat jego młodości (800 funtów 9

>lat temu ) grają lepiej . Niby stosowana obecnie technika sie nie zmieniła bardzo od czasu tego

>odtwarzacza ale jednak ...

>Paweł wymienił diody w zasilaniu i kondensatroy na wyjściu i juz dzisiaj dźwiek sie lekko otworzył .

>

>Ustalilismy kosztorys i jedzie dalej - kondensatory w zasilaniu, clock + zasialanie , kondy w torze

>i przy przetwornikach , opampy i pewnie jeszcze coś wylezie .Martwi mnie ,że może mi sie napęd

>skończyc .Tyle modów a tu laserek zdechnie .

aaaa coś pamiętam mówiłeś że ciężko dostępny... ale masz w zapasie? też coś pamiętam... opy już pojechały ode mnie OPA627 i AD797, powinno sie sprawdzić... i proponuję nie iśc na jakieś półśrodki w postaci Panasoników FC tylko walić CErafine, Blekgejty ;) itp itd ;)

mnie się marzy zrobienie jakiegoś zajebistego CD na CD-PRO2... płyta granitowa... itp itd... poczekamy aż Veteran z Peterem zrobią zabalansowanego NOSDAC'a, walnie się stopień wyjściowy na lampach.....uch... wypasiony jakiś zegar też ;)..... ale popłynąłem..

Dołączamy sie do zamówienia kondów i kupujemy BGate . Słusznie waść prawisz . W sumie ja sie nie wtrącam - Paweł prowadzi temat a ja tylko słucham .

A Roksan to juz emeryt - napędów takich juz nie mozna kupic nowych a łatwo umierają . Więc jak padnie to raczej jego koniec .Te które mam to stare paści .

...there is no spoon...

słuchaj, musze do Pawła podjechac i obejrzeć tego CA osobiście.. bo tylko na zdjęciach widziałem ... da rade zrobić z tego Hi-End.. hehe, no chyba ze wredne bydle będzie ;)

Jaro444, do wzmaka jakiego? to będzie straszny koszt, a BG do najlepiej takie pojemności do 100uF

jak na zasilanie chcesz w wzmaku to pewnie Nichicony KG.. ok 40zł/szt .. od Petera, jekiego ty masz tego wzmaka?

jaro4444, 12 Lut 2006, 17:34

niestety nie pamietam ile kosztuje BG ale zapytaj magazyniera. Jesli nie pracuje nad moim CD to powinien odpowiedzieć .

...there is no spoon...

arturp, 12 Lut 2006, 17:38

>matt,

>poczekaj , poczekaj ! Nie moze tak byc że u ciebie zawsze gra lepiej ... daj mi szansę ;/

artur, to jest obsesja wiesz o tym ;) wkładam w to dużo serca, czasu i pieniędzy... nie mniej jednak pewnie nigdy nie stać mnie by było na kupne klocki i kolumny co by zagrały satysfakcjonująco.. dlatego DIY to jedyna słuszna DLA MNIE droga ;)) i te emocje, spalone diody, dymek z opampów, wywalone korki, rachunki za prąd, coś się dzieje ;)) i spotkania u Rogusa, Magazyniera, JEdo a teraz u Ciebie z rozbebeszonymi lampami, apsami itp otd że lepiej niech właściciel włącza bo wie jak ;)))

.. no ale dojrzałem już do tego żeby wydac pokaźną sumę na kabel głosnikowy heheh ciężko to zrobić samemu..ale da się

ale mnie wzieło na zwierzenia hehe

Do dzisiaj tez myslałem o modyfikacji swojego meridiana ale jak usłyszałem passa u matthew i preamp u Pawła to juz wiem ,że szkoda pieniędzy na poprawe brzmienia mojego obecnego wzmacniacza , buduje passa .Genialna maszyna a kosztuje tyle co nowy budżetowy NAD albo Cambridge .

...there is no spoon...

>Arturp a wiesz co jest na płytach do Pasa Alepha5 napisane? "Thank You Nelson Pass" ;))))

dobre,dobre !

a to światełko co sie w środku świeciło to płomień miłości :)))

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.