Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnica do klonów ProAc 2.5

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

>Matthew, rogus

Kiedy planujecie stanąć do boju ze swoimi klonami? Ciekaw jestem jak wypadnie bezpośrednie starcie.

>Matthew

Dawno nic nie pisałeś jak grają klony. Dotarły się już?

Grip

Czekam tylko na znak od Matthew, że już się dotarły ;-) Będzie to o tyle ciekawe porównanie, że mamy różne zwrotnice, Matthew ma bez notch filtra. Będzie można ocenić, która opcja jest lepsza. Najlepiej jak byśmy mieli jeszcze oryginały :-)

Pozdr.

magazynier,

kupiłem juz klej i nowy fornir mahoniowy na skrzynki . Głośnik wysokotonowy bedzie oczywiście porzesuniety względem osi głosnika tak jak w proacach - zdajaesz sobie z tego sprawę ? no wiesz , żeby potem nie było ,że symetrycznie chciałeś :p

...there is no spoon...

>arturp

wolałbym tak jak na załaczonym linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co prawda jest tam para głośników Ushera ale co tam, może się uda :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spokojnie , będzie tak samo. Weź tylko poprtawke na to ,że usher wysokotonowy ma srednicę płyty czołowej 10,5 cm a morel 9,4 Niby 1 cm ale to widać .Musze to rozrysowac i będzie dobrze

...there is no spoon...

rogus, 13 Lut 2006, 16:33

>Grip

>Czekam tylko na znak od Matthew, że już się dotarły ;-) Będzie to o tyle ciekawe porównanie, że mamy

>różne zwrotnice, Matthew ma bez notch filtra. Będzie można ocenić, która opcja jest lepsza.

>Najlepiej jak byśmy mieli jeszcze oryginały :-)

no jeszcze może z 2 tyg dać im...

>Artur, jak tam z GC, próbowałeś już? podłączałeś?

Sorka , ale to chyba długo poczeka ;/

Montuję nowy system pomiarowy( Ryszard pożyczył mi swojego behringera i po klku godzinach doszedłem do wniosku ,że muszę kupić taki sam - już zamówiomy) a potem będę pracował nad głośnikami Pawła przy pomocy nowych zabawek do mierzenia .

...there is no spoon...

Ale numer ...

pamiętacie głośniki na Monacorze SPH 165 KEP i scanie 2008 ? Fajnie grały ?Dzisiaj pomierzyłem obydwa i okazało sie ,że jeden z nich miał odwrócona polaryzajce wysokotonowego - na częstotliwości podziału była dziura w paśmie tak od 2 do 5kHz o głębokości do 20dB !

A myśmy tego nie słyszeli . Podobno są ludzie , którzy nie wierzą w koniecznośc robienia pomiarów...

...there is no spoon...

No to odkryliśmy panaceum na niedociągniecia techniki głośnikowej ;p

Kratka złocistego płynu i wszystko zagra .

Ostatnio wydałem na kabel 550. Piję warkę strong po 3 PLN- więcej niż 5 na wieczór nie dam rady czyli koszt dzienny to 15 PLN. 550 dzielę na 15 to daje prawie 37 dni sonic-ekstazy . No , nie wiem...z kabla nie jestem zadowolony ...

...there is no spoon...

no to jak widać nie jest uniwersalny ten kabel.. ze skanspikami i alephami miodzio w tej cenie oczywiście.. z GC u kumpli również...ale jak wiadomo to rzecz gustu...

artur gdzie pisali ze 200h potrzebuje Bedrock na wygrzewkę?

Myśle ,że to jak uroczo gra twój system wynika z tego ,ze te kable faktycznie dają to czego klonom 2,5 potrzeba - kontrola basu , ochłodzenie ( 8535 jest ocieplony więc wychodzi na zero ) , niebywała klarowność średnicy i piękna , dobitna góra . Tylkow tym ostatnim aspekcie robi się mały kłopot bo mimo tego ,że góra jest fajna to niestety pojawiają sie syczenia sybilantów - 2010 tak ma ale kabel to potęguje .Na ultralinku jest łagodniej . Ja bym na twoim miejscu poeksperymentował z innymi kablami na górę . Szkoda,że moje thory nie maja mozliwości założenie podwójnego okablowania - też bym poeksperymentował.

...there is no spoon...

słuchaj, nie było sybilantów przed założeniem widełek !!!! pisałem o tym chyba.... po zakonfekcjonowaniu bedrocka dwaliło wszystkiego w każdym paśmie... dziś już jest dużo lepiej jesli chodzi o sybilanty.. no ale jak 200h potrzebuje bedrock a Proacki z miesiąc conajmniej to jeszcze to się ułoży po myśli tak myślę ;)

Kubedes,

widzę ,że robisz zamówienie . Koniecznie daj znać jak przyjdą głośniki . Deklaruję pomoc w budowie i oczywiscie w pomiarach aby stwierdzić czy to wyjdzie podobnie jak w założeniach.

Pozdrawiam

...there is no spoon...

Dorzuć żonę , dom i samochód ....może sie dogadamy.

PS

Serio , czy tylko testujesz czy mnie zawał nie zabije ?A kapuje ! Wtedy wziałbys go w posiadanie!

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.