Skocz do zawartości
IGNORED

Sony MHC-RG60 - jakie kolumny?

progart

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Sony MHC-RG60, oraz pytanie, czy zmieniać fabryczne kolumny (podwójne głośniki basowe 13 cm i jeden sopranowy 5 cm) ? Jeśli już, to na jakie (max 1100 złotych). Czy opłaca się podpinać podłogowe? Słucham muzyki w pokoju 20m^2. Najczęściej progressive rock i progressive metal.

Parametry mojej wieży: z sieci ciągnie 160 wat, moc (tak pisze w instrukcji :P - 80 wat DIN na kanał). Wersja europejska. Aktualnie mam do niej podłączone również fabryczne głośniki surround (2 tylne jakieś). Czy mam je odpinać?

Znawcy - pomóżcie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/17652-sony-mhc-rg60-jakie-kolumny/

Jak Ci się uda sprzedać wieżę na allegro za trochę więcej niż połowa ceny sklepowej to po dodaniu tych 1100 złotych styknie Ci na Yamahe Pianocraft ileśtam, lub jakieś normalne klocki. W tym drugim przypadku w kwestji głośników polecam Ci skontaktować się z McGyverem...

Nie, no sens to jakiś ma, zwykle najsłabszym ogniwem w takiej wieży są głośniki właśnie. Jeżeli to ma być przejściowe, to owszem, można do tej wieży podłączyć jakieś przyzwoite kolumny, nawet i podłogowe. Tylko należy zadbać o to, aby ich impedancja nie była mniejsza niż impedancja kolumn oryginalnych. Zagra to razem i tak o wiele lepiej niż dotychczas, a nowe kolumny będą w przyszłości jak znalazł do "normalnych klocków" (wg. określenia JF Sebastiana). Co do Pianocrafta, to jest to dobrze grający zestawik, jednak w pomieszczeniu 20m^2 jego niewielkie kolumienki mogą nie wystarczać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.