Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Paradigm'y zagrają dobrze z Yamaha?

Adamu

Rekomendowane odpowiedzi

z tymi kablami to możliwe że przedadziłem bo wyglądają na porządne ale serio uważasz że tak słychać różnicę? Przyznam że nigdy nie miałem okazji robić testów różnym kabelkom a zwłaszcza dlatego że jestem sceptycznie nastawiony do wpływu tych gadżetów na brzmienie. Temat Kody zostawiam ale ampli Y750 to moja sprawdzona opinia...a jaką masz obecnie końcówkę mocy?

Pozdrawiam

>i jak się ma dalej sprawa ze studio. Kupiłeś? Jakieś wrażenia pochwal się:)

Zamówiłem Studio 40, CC 470 i standy. Kolumny będę miał w domu w piątek. Na pewno w weekend poddam je wstępnemu wygrzewaniu w ramach testów ;)

Ciągle jeszcze się zastanawiam nad tym co na tył... Na początku miały być studio 20, ale chyba jednak pójdzie coś tańszego, jakiś mini monitor albo i coś z serii performance. Raczej Paradigm, żeby trzymać się w miarę wspólnego brzmienia. No i do kupienia pozostaje sub - wszystko wskazuje na Paradigm 1200. Ale te zakupy to chyba już nie w maju. Chociaż kusi by ruszyć żelazne rezerwy i mieć komplet... Wakacje niedlugo, a to też ważne ;P

Zobaczę jak "czterdziestki" grają u mnie, i wtedy będę decydował co ma być następnym zakupem: sub czy kolejne podstawkowce.

Żeby było śmieszniej, kolumny kupuję u dealera Polpaku: pojadą w Polskę i wrócą z powrotem do Warszawy - o dziwo pomimo dwókrotnego opłacenia spedytora tak wychodzi taniej... W Warszawie dealerzy jakoś przyzwyczajeni są do klientów z grubym portfelem i nie chcą negocjować przyzwoitych cen. Więc kolumienki zwiedzą Polskę. Po podróży z Kanady te paręset kilometrów chyba nie zrobi im różnicy :)

Na razie czekam wypełniając czas planowaniem przestawienia mebli do optymalnego ustawienia pod kino :)

A to dopiero pół drogi - powoli kończę szukanie w torze audio - kolejny zakup do rzutnik (prawie na pewno po wakacjach). Ale to temat na nowy wątek.

Jeżeli macie jakieś sugestie odnośnie suba i głosników efektowych z chęcią Was posłucham

norwidos, 4 Maj 2005, 20:08

>z tymi kablami to możliwe że przedadziłem bo wyglądają na porządne ale serio uważasz że tak słychać

>różnicę?

Opisałem róznicę jaką słychać po podpięciu pod STUDIO i YAMAHE, też byłem sceptykiem i to wielkim. Ale po prostu usłyszałem... W przypadku mojego systemu róznica była spektakularna. A upierdliwy i niekulturalny jesteś jeżeli chodzi o mieszkanko, ale cóz nikt doskonały nie jest. Jężeli Cię to pocieszy to mieszkanko wynajmuję i szukuję się do domku jednorodzinnego a na razie staram się jak mogę żeby jakośwygląąło i grało. Telewizor mi wisi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Temat Kody zostawiam ale ampli Y750 to moja sprawdzona opinia...a jaką masz obecnie końcówkę mocy?

>Pozdrawiam

hihi gdybym nie odczuwał braków to bym nie kombinował :-) Masz całkowitą rację przy KD wystarczy ale jak słuchasz SACD to coś brakuje. Końcówke wyporzyczyłem KD269 aby sparwdzić. chcę odsłuchać jeszcze kilka. Wczoraj ją wypiąłem i... TRAGEDIA znikła cisza z muzyki, dźwięki się zlewają...Smutne. Teraz musze kupić właśnie Sudio40 na surrond i wymienić sub-a. A następnie końcówka, później przedwzmacniacz, później odtwarzacz.....

pozdra

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Adamu, 4 Maj 2005, 21:54

>Ciągle jeszcze się zastanawiam nad tym co na tył... Na początku miały być studio 20, ale chyba

>jednak pójdzie coś tańszego, jakiś mini monitor albo i coś z serii performance.

>Jeżeli macie jakieś sugestie odnośnie suba i głosników efektowych z chęcią Was posłucham

Jeżeli planujesz tylko KD to spokojnie możesz się zastanowiuć nad serią Monitor. W momencie jeżeli planujesz słuchać na swoim systeme dużo muzyki nie zastanawia się kupuj Studio20. Mam aktualnie ten problem że qudrale niespecjalnie mi się "sklejają dźwiękowo" ze STUDIO.

U siebie planuje w najbliższym czasie zakup STUDIO40 i sub B&W600. Ale jest to wg mnie typowo do muzyki.

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.