Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

WarrioR >

Na siłę? A twój odtwarzacz potrzebuje siły? tzn. prądu trójfazowego 360v? hehe, sorki za ten żarcik. Na siłę powiadasz? Ty brutalu - jak da radę to zrobię tak samo, jak nie to wiertareczka pójdzie w ruch.

No faktycznie- podwójne filtry to chyba nie dobry pomysł.... (choc osobiscie nie słyszałem takiego zestawienia)... jednak majac na uwadze hasło- co za dużo to nie zdrowo nie ma co przesadzac:)

Ja w swoim CD niestety mimo najszczerszych checi nie będe w stanie zamontowac gniazda- nie ma na to miejsca:(. Zabrało mi je osobne zasilanie części analogowej, DAC-a oraz zegara- a dokłądniej transformator do tego.... jednak potrzeba matka wynalazku- wiec moze uda sie cos wykombinowac:)..

Mam jeszcze mały dylemacik co do połączenia w/w kabli w moim (odosobnionym ?) przypadku ... Otóż zarówno wzmacniacz jak i źródło mam "2-bolcowe" ... co prawda na "standartowym" gniazdku ... ale bez uziemienia - bez środkowego bolca ... ot tak sobie producent ubzdurał, że mu uziemienie nie potrzebne ;-)) ... czy w takim wypadku połącznie typu: "2x1,5 na faze(L), 2x1,5 na powrót(N), a 2 ekrany jako ochronny (PE) podłączone od strony wzmacniacza i od strony gniazdka" ma sens ... skoro realnie i tak od strony wzmacniacza (i źródła) realnie nie będą podłączone ? ...nie mam zielonego pojęcia o elektryce - stąd moje podstawowe pytanie ... a może podłączyć ekran tylko od stony gniazdka/listwy ? (to mi zaczyna przypominać podłączenia jak w kablu sygnałowym ...) , a co by było gdzyby ekranu w ogóle nie połączać ?? - czy całkowicie przestałby pełnić swoją rolę ?

...................................................................................................

hejjj... w serwo .. zarówno w jednym jak i drugim rodzaju (4 żyły oraz 3 plus 3 ekran) w przypadku wykorzystania do sieciówki jednego przewodu .. zawsze jedna gruba żyła pozostaje niepodłączona !! , niepodłączona ponieważ jest do podłącaania silników i falowników (chyba 3 fazy tam są)... kabel 3plus został tak zaprojektowany konstrukcyjnie że zero puszczone jest tymi trzema cienkimi, łączączymy je zwyczajnie, a podwójny ekran podłączamy do zera tylko od strony gniazdka w ścianie, nie zwracając uwagi na folię aluminiową bo ona ma przecież kontakt dociskowy do oplotu miedzi pobielanej .

................................................................................................

otóż tutaj zostało już wcześniej i bardzo dokłądnie opisane jak podłączyć to wszystko w przypadku 2YSLCY (4 G) o konstrukcji warkocza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> rolf001

jak rozmawiałem z andrea29 to wiem że warkocz coś nie wypalił, podobno zmulił dźwięk

i teraz andrea nie używa tego warkocza...

myślę, że najprostsze rozwiązania są najpewniejsze...

Hallu-lapp szkoda nawet małej kasy-postępu zero.cóż ładnie będzie wyglądało!

Łopatą ciężko przetłumaczyć,nie ma to jak osobiste doświadczenie.

Już raz taki zakup był.

Wyszukiwarka!!

ale warkocz !! pojedyńczy kabel to zupełnie inna konstrukcja... jak podłączałem warkocz do klocków to nie zauważałem żadnego zmólenia.. a raczej wyrównanie , wypełnienie, i uspokojenie dżwięku w całym zakresie czestotliwości.

>Frank

na szczęście jest to stosunkowo tania przygoda. Metr kabelka to prawie 15 zł...kupujesz dwa, do tego wtyczki i sprawdzasz..... Jak sie poprawiło to sie poprawiło, jak nie to nie... jednak na pewno sie nie zepsuje. Poza tym majac na uwadze np. systemy w których za klockami jest mało miejsca i kable roznego rodzaju sa blisko siebie, krzyzują sie, mają pętle to kabel zasilający z ekranem wydaje sie byc (na chłopski rozum) jakąś pomoca- jeśli chodzi o zakłócenia... tak to sobie przynajmniej wyobrazam, bo jeszcze nie miałem okazji słuchac... ale jak kupię to usłyszę (lub nie:P)

-> Frank

myślisz, że budowa najtańszych kabelków Neela i PAL-a czymś się różni?

ok siecióweczki są fajne ale 500-600 zetów w górę

faktycznie chyba odpuszę zakup i podkradnę żonie sznur od żelazka ;-)

Aktualna lista:

++ CLASSIC:

robi 3

i_nemes 6

marekzawa 6

Hiszpan 5

josef 6

WarrioR 5

suma: 31

++ SERVO:

WarrioR 3

McGyver 6

Stanley 3

jodel 13

jaro_001 3

olekbiker 4

Marcin (g) 6

i_nemes 6

Vonda 6

ibuks 3

krzych 6

karbidoczaszka 4

Ptyś 10

suma: 73

Jezeli sa jeszcze chetni, to prosze sie zgłaszać. Jezeli ktos zrezygnował, tez prosze o info - nie mam zamiaru zostac z kablem na lodzie ;-)

Lapp = dno, sprawdzone, jak było powiedziane wyżej. Ale... jest coś takiego

Ukryta Zawartość

drożej , ale na pewno lepiej ,też sprawdzone.

Ukryta Zawartość

Jezeli szukacie wtyczek to to jest numer tel do Bals Polska 071 346 50 10, 346 54 13, 0607 146 042, zamawiałem u nich w zaszłym roku, bardzo fachowa i rzetelna obsługa. Zamówienie składa sie na fax, po uzgodnieniu telefonicznym, czas realizacji ok 3dni.

Typ wtyku to 73 niebieski cena ok 9,3netto za szt. to jest to samo "cudo" którego uzywa siltech i PAL w modelu Ultra.

Pewnie jak złożymy wspólne zamówienie to będzie taniej :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.