Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

-> karbid

Rzeczywiście nietypowe, ale zamieściłeś oznaczenia i zdjęcia dwóch wtyków, a nie gniazda i wtyku. Gniazda mają oznaczenia NAC3MPA i NAC3MPB.

(Można to zobaczyć na przykład tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> dinus

Tak sobie też pomyślałem. Co więcej w pierwszej chwili myślałem, że powyższe rysunki właśnie coś takiego przedstawiają (dopatrując się nietypowości w kształcie) i... nijak nie wiedziałem od której strony i co się wtyka. Właściwie podejrzewałem, że jedno z nich to jakieś gniazdo przenośne, ale nadal nie wiedziałem, który chłopiec, która dziewczynka i jak mają to zrobić. Dlatego wrzuciłem oznaczenie co wyszukiwarki, a tu dwa wtyki :-O

Przepraszam moja wina, to były wtyki różniące się kolorem. Wtyk wkłada się w takie oto gniazda:

Ukryta Zawartość

post-9263-100003152 1170274957_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

My tu gadu, gadu, a WarrioR z pewnością nie próżnuje... Wyobrażam sobie, że wieczorami tnie kable i oplot, żeby w pełnej gotowości przyjąć przesyłkę z wtykami IEC Schurtera, wrzucić je do przygotowanych kartonów z resztą zamówienia, wysłać w świat i powiedzieć: alea iacta est.

Uff.. Kilka godzin wytężonej pracy i efekt jest: wszystkie kable pocięte i oznakowane.. Oplotu nie bede narazie ciął, bo z tym bedzie mniej problemu i jak przyjdą paczki, to bede ciął na bieżąco..

Ps. Chyba wypada napisać na forum. Jest jeden problem, bo zabrakło 0,75 metra kabla Classic.. Wątpie zeby Lappkabel za mało dał (pewnie robią wszystko na maszynach a nie ręcznie), wiec musiałem komus za duzo uciąć (w co też mi sie nie chce wierzyć, bo sprawdzałem długość 2 razy przed cięciem). Tymianowi (bo jego kabel ciąłem na końcu) oddam w paczce pieniadze za ten 1 metr. Sorry że tak wyszło, mam nadzieje ze nie zamawiałeś "na styk".. :(

=>Warrior

Wątpie zeby Lappkabel za mało dał (pewnie robią wszystko na maszynach a nie ręcznie), wiec musiałem komus za duzo uciąć (w co też mi sie nie chce wierzyć, bo sprawdzałem długość 2 razy przed cięciem)

Na bank wina leży po stronie Lappa. Ja pracuję w branży, gdzie też jest dużo metrażu i bardzo często zdażają sie niedomiary. Napisz do Lappa. Może się uniosą honorem i doślą brakujący odcinek.

Niestety spóźniłem się na zapisy choć trwały dośc długo :]

Gratuluję pomysłu. Teraz sam ruszam z produckją sieciówek. Może jest jeszcze ktoś w podobnej sytuacji??

Pozdrawiam

> Może jest jeszcze ktoś w podobnej sytuacji??

Którą sytuację masz na myśli?:

1. Spóźnienie na zapisy.

2. Robienie sieciówek.

Ad1. Z pewnościa nei jesteś jedyny. Ale jeśli ktoś za jakiś czas podejmie się podobnego wyzwania jak WarrioR, jestem przekonany, że chętni znajdą się nie tylko pośród osób, które się teraz nie załapały.

Ad2. Czterdzieści osób, które z większą lub mniejszą niecierpliwością czekają na przesyłki ;-)

aztec: nie bede im robił problemów o 0,75 metra.. szkoda tylko, że jeden z zamawiających dostanie mniej niż chciał..

vinicjusz: sam sie nie wyplacisz niestety.. zamowienie minimum 10 m, cięcie 50 zł, przesyłka 30 zł, bez rabatów.. Poczekaj do końca tyg. az skonczymy aktualne zamówienie i zwołaj potem ludzi.

ps. Tymian: zgubiłem Twoj adres mailowy, a Twoje "o mnie" jest puste, wiec napisałem info tylko tutaj..

Bals'y zamawialismy w Bals-Polska ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam złą wiadomość.. dzwoniłem do Semiconu i dowiedziałem się że wtyczki będą dopiero na POCZATKU PAŹDZIERNIKA :| :((( Sam nie wiem co robić.. ja od października mam studia na głowie i moge przyjezdzac do domu tylko na weekendy.. :// Przyjade w piatek, całą noc bede dzielil, zaklejał kartony i w sobote wyśle 35 paczek? Chyba tylko to mi zostaje?

aztec, Tymian, emesze2: bedziecie chcieli odebrac paczki w Poznaniu czy Wam tez wyslac? W przypadku pierwszej opcji kase oczywiscie zwracam.. Zdecydujcie bo chce policzyc ile kartonow musze dokupić..

Mnie się wydaje mi, że najtrudniejsze masz już za sobą - odmierzanie i cięcie kabli!

(Chyba jeszcze został oplot. Postaraj się to mieć gotowe.)

Rozdzielenie wtyków to raczej chwila, zaklejanie kartonów zajmie Ci trochę więcej czasu, na bardziej kłopotliwą wygląda wycieczką na pocztę. Może coś sobie błędnie wyobrażam, ale doprawdy wydaje mi się, że większość pracy już wykonałeś.

W tym tyg. zabiore sie za przygotowanie tych 35 paczek. Załoze kazdemu kartonik, potne oplot, wrzuce juz to co mam (troche miejsca to zajmie w piwnicy). Szkoda tylko ze tyle bedziemy musieli wszyscy czekac (jezeli dobrze licze to za 3 tyg. dopiero bedziecie mieli paczki).. Nie było wiadomo o tym od poczatku.. troche nie fair..

tyle czekałem, poczekam jeszcze trochę... :-)

przejrzałem wątek...

-> WarrioR

jutro będzie miesiąc jak zacząłeś te zamówienie. Liczyłeś, że tyle luda się uzbiera.

No i praktycznie z tego zamówienia można niezłą ilość sieciówek skleić.

Czekaliśmy tyle, poczekamy jeszcze.. Nie przejmuj się. Szkoda tylko, że ty masz kłopot. Gdyby Bydgoszcz była bliżej przyjechałbym tobie pomóc. Sądzę tylko, że po paru piwach byłoby niezłe zamieszanie w paczkach :))))

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Nie no.. ja rzeczywiscie powinienem dac sobie rade jezeli wszystko wczesniej przygotuje.. ale chcialem zamówienie zrealizować szybko i bezbolesnie, a tu taka sytuacja.. o to chodzi :(

Ps. Mam nadzieje, ze Schurtery beda warte tych tygodni czekania...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.