Skocz do zawartości
IGNORED

Tunery w plazmach

WIOSNA

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat jeszcze nie był poruszany, a myśle,że jest istotny przy wyborze telewizora plazmowego o dużym ekranie(42 cale). Wiadomo,że dla większości użytkowników takiego sprzetu, będzie on służył głownie jako odbiornik telewizyjny.Często sygnał z anteny jest różnej jakości.Ważne jest zatem, jaki dany model posiada tuner telewizjny. Czy ich jakość jest podobna w poszególnych odbiornikach? Proszę o opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/17793-tunery-w-plazmach/

To trudne pytanie. Można ocenić to organoleptycznie porownując Plazmy podłączone z tego samego sygnału -najlepiej telewizji polskiej. Testowałem plazmy ale po kolei w domu. Trudno jednoznacznie określić ich jakość bez postawienia obok siebie. Ale moje odczucie podobne jest jak przy testach ze źródła HDTV. Tam też znaczenie ma tuner. Z czystym sumieniem jednak mogę się powołać na opinię użytkowników . Najlepsze oceny zbiera Plazma JVC - ze względu na ilość sprzedanych .B.dobre oceny mają Panasonic i Pioneer, Sony. Nie mieliśmy też narzekań na Samsunga , LG, Thomsona i Philipsa ..Mnóstwo narzekań na Plazmy bezfirmowe / Mediony Elemis i inne/. Wg mnie tunery podobnie jak matryce w różnych odbiornikach są różne.

https://www.audiostereo.pl/topic/17793-tunery-w-plazmach/#findComment-300786
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.