Skocz do zawartości
IGNORED

MIEJSCE SPOTKAŃ/ODSŁUCHÓW W POZNANIU

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze, także producenci/dystrybutorzy sprzętu audio.

Pojawia się możliwość cyklicznych spotkań w jednym z poznańskich klubów, na których miałyby być prezentowane urządzenia do szeroko pojętego stereo. W lokalu tym odbywają się niekiedy występy na żywo różnych zespołów muzycznych, tak więc istnieje pewne zaplecze techniczne, do organizacji tego typu spotkań.

Nie mogę podać na dzień dzisiejszy zbyt wielu konkretów, ponieważ trwają rozmowy z menadżerem klubu i ostateczna forma tych spotkań nie jest jeszcze ustalona.

Sprzęt odsłuchowy byłby dostarczany przez zainteresowanych, natomiast wstęp miałby charakter wolny w pewnym zakresie czasowym, natomiast od pewnej godziny zostałyby np. tylko osoby zainteresowane dłuższymi odsłuchami w spokojniejszej atmosferze.

Klub ten jest dość znany w Poznaniu, ale nazwy w tej chwili nie podam.

To czego oczekuję po tym wpisie, to ewentualnego poparcia w sensie zainteresowania tą inicjatywą , co dałoby mi bodziec do prowadzenia dalszych rozmów. Gdyby zainteresowanie nabrało konkretnych rozmiarów, to ma to sens i menadżer klubu bedzie prawdopodobnie skory do współpracy.

Jak w każdym przedsięwzięciu - będzie również chciał mieć jakiś zysk z tych spotkań. Mam nadzieję, że wymiar marketingowy w postaci przyciągnięcia większej ilości specyficznej klienteli jaką są audiofile będzie wystarczający.

Spotkania odbywałyby się raczej w dni powszednie wieczorami (poniedziałek,wtorek) i nie częściej niż np. raz w miesiącu.

Rozmawiałem z kilkoma osobami z Poznania i wiem, że są one zainteresowane, a nawet przyniosłyby własne systemy do odsłuchu. Pomieszczenie jest dość duże, więc wymagania stawiane urządzeniom również będą spore.

Mam nadzieję, że znajdzie się troszkę chętnych forumowiczów z propozycjami jak to zorganizować.

Oczywiście będzie można wypić pifko, kawę, czy inne napoje z baru w klubie :)

Jak będę pewny, że ma to rację bytu - czyli po konkretnych rozmowach, to natychmiast napiszę co i jak. Takie rozmowy będą miały miejsce w tym tygodniu - mam nadzieję. Dużo zależy od frekwencji :)

Świetny pomysł, gdybym mial żartować, to bym napisał, że można zaadaptować część pomieszczeń Starego Browaru i, że już rozmawiałem z p. Grażyną:). A tak serio to jestem całym sercem za. Pomogę jak można, niestety nie dysponuję odpowiednim pomieszczeniem, więc w tej kwestii pozostaje zdać sie na was, albo wynająć na kilka(kilkadziesiąt:)) godzin np. salę w jakimś osiedlowym domu kultury. Raz w tygodniu, przy kilkunastu chętnych koszty powinny być znośne.

>foni

Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz? Staram się jak mogę odpowiadać, ale nie jest mi łatwo codziennie odpisać na kilkadziesiąt maili z wszystkich moich skrzynek. Apele o pisanie w nagłówku standardowego rozpoznawczego dla danej dsprawy hasła - są przez wielu ignorowane, a przeszukanie już po tygodniu skrzynki jest koszmarnie trudne bez takiego słowa kluczowego.

Przypomnij się o co chodziło, bo twojego adresu nie mam w skrzynce.

Gdyby z tym klubem z jakiś powodów coś nie wypaliło, to jest również plan B - inny klubik, gdzie powinno się podobno udać na 99%.

pisałem 06.04.05r.

temat: poznaniak z forum w sprawie.....

faktycznie z innego konta wysyłałem maila

Nie ma sprawy, to nic pilnego. Nie zaśmiecajmy już tego wątku. Inicjatywa rewelacyjna!!!!!

Słuchając rozumu....

Wybacz, ale o 13:10 tego samego dnia wysłałem odpowiedź z prośbą o kontakt tel. i do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi, ale masz rację nie zaśmiecajmy wątku.

Rewelacyjny pomysł!!! Szczerze pisząc, to od dawna zastanawiałem sie czy w Poznaniu nie są organizowane spotkanie gdzie mozna posłuchać, porozmawiać, podzielić sie opiniami, nawiazać kontakty.....i przy okazji napic sie piwka:):):) Czyzby miejscem spotkań miała być Piwnica21????:):):) Może sie mylę.....Tak czy inaczej jestem jak najbardziej ZA. Pozdrawiam i życzę szczęscia w doprowandzeniu do końca sprawy.

Panowie, byłem przed momentem "na rozmowach" z kierownictwem SM Osiedle Młodych. Pani kierownik jest bardzo przychylna temu pomysłowi. Zacznę od minusów:

1. Domy Kultury są obłożone terminami.

2. Odsłuchy tylko od poniedziałku do piątku

3. Tylko w godzinach 14.00-21.45

Są tez plusy:

1. Szefem jednego z nich, akurat tego polecanego przez kierowniczkę ze względu na możliwość wyboru dogodnego terminu jest dźwiękowiec.

2. Oczywiście zero oplat, chyba, że będzie tam zorganizowany jakiś otwarty pokaz komercyjny.

3. Tak, czy inaczej wolne terminy są na 100%(warunki-patrz minusy)

neutral:

1. Jeżeli się uprzemy na sobotnie, bądź niedzielne odsłuchy, trzeba będzie zaplacić pracownikowi. Sprawa do dogadania-wiadomo:)

Tak, że alternatyw jest kilka, poczekamy spokojnie co Rafał zalatwi.

>TK

Witam serdecznie. Mam przyjemność z Panem Tomkiem? Oczywiście bedzie miło posłuchać kilku dobrych rzeczy. Ze swojej strony również kilka - kilkanaście sprzętów pewnie przydźwigamy.

Gdyby formuła otwartych spotkań w rzeczonym klubie przyjęła się, to może doczekamy czasów, że poszerzy się grono audiofilskie w Poznaniu. Ja na swoim koncie mam już kilkanaście zarażonych osób:)

Pozdrawiam

Dobra inicjatywa tylko czy nie skończy się na słomianym zapale. Oferuję pomoc w znalezieniu miejsca. Znam parę osób w "gastronomii". Więc sprawa samego pomieszczenia myślę, że jest najmniejszym problemem.

Ja się chętnie zapisze, tym bardziej że w Poznaniu właściwie mnie nie ma. Chciałbym jednak, żeby to nie byli tylko audiofile, ale też ludzie, którzy mają kase na takie sprzęty, a nie czytają zadnych gazetek o tematyce HI FI i nie łażą po internecie w poszukiwaniu tanich klocków, bo poprostu nie mają na to czasu, albo im się niechce.

Jeżeli udało by nam się dotrzeć do takich ludzi, to było by coś. Jestem pewien, że większość z nich nie ma pojęcia o sprzęcie HI FI, ale jak by usłyszeli dobry dźwięk, to kase wyłożyli by bez targowania.

Może za wcześnie popełniłem ten wątek, ale w skrócie wygląda to tak, że w klubie tym odbywają się normalne imprezy - grają DJ-e i jest muzyka. Wstęp jest zwykle płatny na te imprezki. Jest to miejsce dość popularne w Poznaniu wśród ludzi młodych, a często takich z kasą, że użyję tego kolokwialnego terminu.

Jednym z DJ-ów jest człowiek, który podjął się rozmów z menedżerem klubu w tym temacie (audiofil i obecnie posiadacz kolumienek AA :). Wszystko w jego rękach. Grał w swojej karierze w wielu poznańskich klubach, więc posiada dość rozległe znajomości. Stwierdził, że gdyby się nie udało w miejscu, gdzie obecnie gra, to istnieje jeszcze plan B i C itd...

W interesie menadżera klubu będzie, aby imprezki takie miały charakter otwarty, bo to przyciągnie więcej (często również przypadkowych niestety), ale klientów. Dni takich spotkań, to najmniej obłożone ludźmi dni tygodnia - poniedziałek,wtorek. W pozostałych dniach klub jest zawsze pełny ludzi i wątpię, czy się uda coś wtedy zakombinować/odsłuchać.

Na razie tyle mogę powiedzieć. Reszta - mam nadzieję konkretów - pod koniec tygodnia.

Audio Academy, będzie nam bardzo miło was gościć.

Dodzwoniłem się wreszcie gdziekolwiek:)

Kom Kultury "Orle Gniazdo" os. Lecha 43, sala wykladowa, niestety odplatność, ale 25-30zł za jedną "sesję".

Napiszcie co o tym sądzicie, mam się tam przejechać i dogadać resztę?

... w sumie taki pierwszy odsluch grupowy mozna urządzić już powiedzmy za max. tydzień, a jak się coś wyklaruje z klubem, to czemu nie, można sprobować. Na placu boju pozostanie pomieszczenie o możliwie najlepszej akustyce.

"Stwierdził, że gdyby się nie udało w miejscu, gdzie obecnie gra, to istnieje jeszcze plan B i C itd..." z, ź, ż?:) Żartuję, ja bym się skusil na te pierwsze odsłuchy w "Orlim Gnieździe", reszta zależy od was.

To prawda. Ze spokojem. Dobrze zorganizowany odsłuch da niewątpliwie więcej niż prowizorka byle jak i byle gdzie. Gdyby faktycznie wyglądało to nieźle, to mógłbym być może sprawę nagłośnić w mediach wykorzystując stare znajomości w prasie i poznańskiej telewizji, ale poprzestańmy na małym, a później się zobaczy jak będzie.

Gdyby nie sknerstwo właścicieli niektórych klubów, to duży jest również rynek nagłośnienia(instalacji) w klubikach. Kiedyś w Poznaniu na Zwierzynieckiej był taki klubik, gdzie ze zdziwieniem znalazłem produkty ESA i końcówki NAD-a, ale to chyba rodzynek - reszta ma albo chłamik, albo sprzęt estradowy i dwukieszeniowe Pioniery czy Reloopy, a kolumienki, to oferta Dexona, czy coś podobnego.

Ze dwa razy widziałem też M2 podwieszone pod sufitem i kilometr kabla 1,5mm^2, który z OFC nie miał nic wspólnego:)

Ja takze jestem jak najbardziej za. W miare moich mozliwosci chetnie pomoge. Co do klubu mysle ze pierwsze spotkanie tak jak pisze Lancaster mozna zorganizowac w orlim gniezdzie. Czy cena ktora podales jest od osoby.? Im szybciej zorganizujemy takie spotkanie tym lepiej. Zawsze bedziemy wiedziec jakie jest zainteresowanie. Pozniej zawsze mozna zmienic pomieszczenie jesli znajdzie sie jakies przyjazniejsze.

Mysle ze jesli taka inicjatywa ruszy, i bedzie widac zainteresowanie to polscy producenci beda chcieli prezentowac na takich spotkaniach swoje klocki. Mysle ze bedzie to z korzyscia dla nas wszystkich.

W wersji nieco mniej rozbuchanej pyrlandzko-szkockiej, czyli wszystko za free.

Brak opłat za wystawianie i brak opłat za odwiedzanie. Jedyna korzyść to obustronna promocja. Miejsca gdzie spotykają się wszyscy miłośnicy dobrego dźwięku (lub nawet szerzej - muzyki) i sprzętu służącego jego(jej) odtwarzaniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.