Skocz do zawartości
IGNORED

MIEJSCE SPOTKAŃ/ODSŁUCHÓW W POZNANIU

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

...no i tu zaczynają się schodki. Właśnie przed chwilą oglądałem pierwszą z sal odsłuchowych:

Pomieszczenie 40m2, ładny prostokąt, wysokość ok3,5m. Jedna ze ścian cała w oknach, zasłoniętych roletami, firanki tez są:) Pomieszczenie jest całkiem ladne, odsunięte od reszty pomieszczeń w których odbywaj się zajęcia, więc raczej niewiele będzie chalasować. Warunki moim zdaniem o niebo lepsze od większości panujących na AS. Teraz mieści się tam gabinet lekarski, ale spokojnie ściany nie są pomalowane na szpitalną biel. Możliwe terminy: każdy poniedzialek, wtorek, środa, piątek. Niestety bulenie, po cenie promocyjnej 20zł netto/h, policzylem, że przy 15-20 osobach i 3-4godzinach odsłuchów spokojnie do przejścia. Jak przyjedzie Audio Academy i nie znajdziemy nic godniejszego będzie jak znalazł. To tyle z pierwszego dnia poszukiwań, jutro przejadę się na os. Lecha i zobaczę co tam proponują. Panowie jak wszyscy ruszą pupy i się rozejżą dookola, to zrobimy ten audioklub.

Krystian, cena, którą podalem jest za wypożyczenie sali, zrozumialem, że za 1 sesję odsłuchową. Moze sie okazać, że to za godzinę, jutro podjadę, porozmawiam z kierowniczką, to napiszę co tam za stawki mają.

Powinno się jeszcze udać coś ponegocjować, przynajmniej dzisiaj odnioslem takie wrażenie. Kobieta dała mi stawkę za mniejszą salę, ale w nieskończoność nie da się zmniejszać metrażu:)

A ja myślałem, że domy kultury, to nie firmy, tylko część polityki społecznej/kulturalnej naszego państwa i jeśli jest jakaś społeczna inicjatywa związana z częścią kultury jaką jest przecież muzyka, to powinno się nam płacącym podatki należeć to jak psu buda, ale widać coś mi się pomieszało.

Grałem z kapelką w domu kultury w Murowanej Goślinie przez 4 lata i o żadną kasę nikt nas nigdy nie zapytał.

Za te podatki, to można zdechnąć pod płotem, bo pobiją cię jacyś goście w biały dzień, a policja będzie zwijała w tym czasie stragany z piratami. Karetkę można sobie podarować, bo nie dojedzie. Gdyby jednak dojechała, to o ile lekarz nie popełni błędu w sztuce zostaje co najwyżej długa rehabilitacja. Ona w naszej służbie (smieszne słowo) zdrowia nie da efektów, bo ćwiczyć trzeba codziennie, a nie jak są akurat limity. Tak więc na wózeczku pojedziemy do lekarza orzecznika, który nie przyzna nam renty (bo to przecież pieniądze podatników) i prosto pod most, albo z mostu, co i tak na jedno wyjdzie.

To kiedy pierwsze spotkanie?

rekin, spokojnie dzisiaj pojadę na os. Lecha(w razie , gdybym dzisiaj nie mógł, zrobię to jutro)i pogadam, potem zobaczę jeszcze dalej, narazie dwa kluby odpadły, jeden mozliwy, ale od czerwca. Na koniec podjadę jeszcze raz do szefowej kultury na ratajach i zapytam jak to w końcu z tymi oplatami jest. Z mojej pierwszej rozmowy wynikało, ze opłat nie będzie, będę ja trzymał za słowo, więc być może da się to załatwić za friko. Pomieszczenia i tak stoją niewykorzystane, a są po to, żeby takim właśnie celom służyły. W końcu nikt na tym nie zarabia i zarabiać nie będzie, to nie sa jakieś zajęcia aerobiku, albo giełda kanarków. Ale jeszcze raz: najpierw lokale, bo jak zacznę od pretensji, to może być rożnie.

Ciekawe dlaczego nie można by tego zorganizować na Szewskiej we Fripie? Chłopaki są miłe i mają dużą salę i dużo sprzętu. Takie spotkania mogły by im przynieść w przyszłości pewne zyski.

Moich kolumn tam niestety nie ma, ale może będzie właśnie ku temu okazja.

We Fripie do czasu, aż nie wystawią wszystkich olumienek z pomieszczenia odsłuchowego będzie nie za ciekawie. Przy nieco głośniejszym graniu wzbudzają się membrany pozostałych kolumienek stojących pod ścianami i bas hula po całym pomieszczeniu bez kontroli. Poza tym mankamentem jest naprawdę miło, a obsługa wzorowa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audio Academy, poza tymi wszyskimi pozytywami o których pisał Rafał, jednak to pomieszczenie nie pomieści zbyt wielu słuchaczy, gdyby miało się tam pojawić 20 osób, to by było jak tramwaju w godzinach szczytu. Oczywiście załogę Frippa zaprosimy na takie odsłuchy.

Postaram się do tego czasu wyjaśnić sprawę klubu, a lancaster pewnie poszuka sali ze swojej strony. Sobota w moim przypadku jest jak najbardziej OK, więc nie będzie problemu - przynajmniej ze mną.

Audio Academy, ze sobotnim oglądaniem sal w ODK może być kłopot, bo pracują od poniedziałku do piątku(wsztystkie). Już pisalem do Rafała. Postaramy sie zrobić w tym tygodniu objazdówkę po ODK i pstryknąć fotki lokali. To niestety jedyny sposób, chyba, ze wynajmiemy salę na oglądanie(nie wiem, czy na godzinę da radę, więc koszt "rzucenia okiem" może się czasami zrobić zabawny).

No właśnie. Kolejną sprawą jest to, że takie spotkania odbywają się raczej w soboty, a właściwie z soboty na niedziele. Nie wiem czy w tygodniu zebralibyśmy sensowne audytorium.

Jeżeli alternatywą dla ODK ma być jakiś klub w centrum, to trzeba pamietać, że tam terminy rozpoczynają się w poniedzialek i kończą we wtorek niestety. O sobocie mowy nie ma, chyba, że wykupimy cały lokal(finansowo nonsens, ale impreza może być niezła:))ODK są jednak trochę bardziej elastyczne, w tym temacie.

Rozmawiałem z menadżerem klubu. Niestety dostępne terminy to wtorki:( Jest wtedy szansa na osobne pomieszczenie, ale niewielkich rozmiarów - kwadrat 8x8m. Będę rozmawiał jeszcze w tym tygodniu w innym miejscu i zobaczymy. W soboty jest niestety największe obłożenie ludźmi, którzy przychodzą potańczyć i zostawić kasę przy barze. Właściele nie chcą rezygnować z takich dochodów (około 3,5tys zarobku na jednym barze). Może znajdę mniej oblegane miejsce?

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Odświerzam wątek.

Jestem po rozmowie z menadżerem klubu w Poznaniu. Terminy spotkań zostały ustalone jako dowolne, wstęp będzie raczej free. Jest pomieszczenie, które postaramy się zaaranżować akustycznie.

Właśnie wróciłem z koncertu w tym klubie, gdzie razem z lancasterem podziwialiśmy nieudolność faceta za konsoletą. Na szczęście posłuchał naszych podpowiedzi i ruszył trochę suwaki w dobrym kierunku :)

Lancaster odbył miłą rozmowę z wokalistką zespoliku w temacie nagłośnienia. Fajnie było tego posłuchać:)

Z konkretów, to okazuje się, że facet z klubu jest gotów do odsłuchów (nawet zadeklarował się, że powiesi kotary w tym pomieszczeniu!!!).

Postaramy się dokonać próbnego odsłuchu na tej salce (prawie kwadrat - niestety w wymiarze około 7x7m) i poinformujemy szanowne grono o efektach.

Zaraz po tej próbie - jesli okaże się być OK postaramy się zorganizować pierwsze spotkanko, na które serdecznie zapraszamy.

Pomysły na sprzęt towarzyszący, oraz muzykę będą mile widziane. Jest szansa, że każdy posłucha czegoś w swoim typie i oczywiście jeśli będzie miał ochotę spożyje kawkę, herbatkę, czy inne napoje :)

postaram się zamieścić w najbliższym czasie zdjęcia pomieszczenia (i barku), oraz napisać kilka słów o adaptacji pomieszczenia do celów odsłuchowych.

Zapraszamy do uczestnictwa

• 1 miesiąc później...
  • 5 miesięcy później...

Postanowiłem odswieżyć wątek. Widząc jak brać krakowska prężnie działa, organizując sobie sympatyczne odsłuchy, aż krew mnie zalewa, ze nie można czegos podobnego skleic w Poznaniu!!!

Widzę, że sprawa ze Starym Kinem raczej utknęła w martwym punkcie....a szkoda

Ja z mojej strony mógłbym zorganizować odsłuch, mogłby się one nawet odbywać cyklicznie.

Jestem z Opalenicy 40km od Poznania, tam też udzielam się w tamtejszym Osrodku Kultury TAKLAMAKAN. Mógłbym załatwić miejsce na odsłuch, raczej nie byłoby z tym żadnych problemów. Przeszkodą, jest fakt, ze tym pomieszczeniem byłaby sala widowiskowa.......jest jednak na to rada: jest tam duża scena, na której za wielką kotarą możnaby dokonywać odsłuchów ( akustyka zbliżona do pokoju ) Jest jeszcze możliwosc słuchania dzien i noc, oczywiscie wieczorem piwko..........:)

Co Panowie na to?

Zainteresowanych proszę o kontakt. Jesli zbierze sie odpowiednie grono to wszystko załatwię.

POZDR

• 3 lata później...

"I ZLOT OLDTIMERÓW AUDIO" odbędzie się 16 stycznia. Za tydzień 3 stycznia 2010 podam wszystkie namiary,

termin, formę i miejsce spotkania. Zostały trzy tygodnie! Zgłoszenia i sugestie proszę kierować na pw lub [email protected]

marcow

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.