Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor...???

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Jak juz poruszamy ten wątek to tez sie waham między 32PX20 i 32PW9520 Ten drugi tanieje. Pierwszy chyba nowy model i ciagle drogi. Panas ma tez zdaje sie wejscia component? No coz. Oba sa dobre. Poczekam az po wakacjach jeszcze bardziej stanieją. Wtedy zobaczymy

Mbrudziol

Ale co oznacza ze obraz jest "teatralny" ? Zaciekawilo mnie to. Swoją drogą 3kawałki to zapłaciłeś okazyjnie. Chyba ze dlaej tanieją. Można wiedzieć gdzie kupowałeś?

pozdro

Ja dwa lata temu kupilem Panasonic 32PH40 i niezle odbiera, co prawda ogladam glownie TV SAT, ale i z naziemnej jezeli jest przyzwoity sygnal niezle sie spisuje. Wtedy byl dosyc drogi, ale moze jako "starszy" model juz stanial. cena Panasonic Polska wynosila bagatela 12 500 zł, w internecie (innym sklepie niz panasonic) 10 500 zł. Po zwolnieniu cen przez panasonic'a ceny na pewno mocno spadly.

PS.: drogi bo wsadzili mu dwa tunery, mozliwosc NTSC odbioru, 4 porty SCART (2 szt. z RGB), progresiv scan itp.

Pzdr.

marioboss> obraz nazwał "tetralnym" mw kilka postów wyżej, ja bym go porównał do obrazu z wenezuelskich seriali hehe;)

momentami obraz wydaje sie wręcz trójwymiarowy...

niektóre filmy po prostu...... total odjazd...!!!

ale mozna sobie przełaczyc np. na 100Hz Didital Scan i juz nie ma tego efektu;)

jak kto woli...

kupowałem na śląsku w pewnym sklepie ale myślę że jak sie potargujesz w jakimś warszawskim sklepie internetowym to też ci za tyle sprzedadzą;) na allgro już chodzą po 3120zł więc i tak jest dobrze;)))

najlepiej wybrac sie do jakiegoś sklepu gdzie sa wszystkie interesujące Cie modele żeby mieć bezpośrednie porównanie, tym bardziej że zawsze leci na nich to samo więc porównanie jest konkretnie tego samego obrazu z tego samego źródła;)

• 1 miesiąc później...

Chyba zapowiada sie kolejna rewolucja cenowa. Chyba ze to po prostu tylko wyprzedaż towaru/modelu.

Od jakiego sczasu rozglądam sie za TV i rozważam philipsa 9520 i panasonica px20. Dzis widzialem panasa 32px20 za niecałe 2600. No i masz babo placek - Teraz to juz naprawdę nie wiem na co sie zdecydować. Porównywałem w MM obraz na tych dwóch TV i były porównywalne. Progressive scan nie przechylił nic na szalę zwycięstwa panasa. Stwierdziłem ze to kolejny mit lub chwyt reklamowy. Obraz na philipsie na zwykłym scart w niczym nie ustepował (jesłi nie był lepszy?)

Tylko ze philips pozostaje ciągle powyżej 3tys.

Mbrudziol, mozesz mi napisać na mejla [email protected] gdzie kupowałęś swego filipka. Znam jeden sklep w Tarnowksich Górach ale tam chyba mają drożej. No chyba ze dalej bede czekał. Moze ta przecana panasa pociągnie za sobą innych producentów...?

Jak Ci sie spisuje ten philips. Mam nadzieje ze nie miales zadnej awarii??

Pozdrawiam

32PX20 zniknal ze strony Panasonica. Czyli teraz wyprzedaz tego modelu. Na razie brak informacji o nastepcach. Patrzac na to co sie dzieje u innych producentow bedzie tanszy ale niestety moze sie okazac gorszy od swojego poprzednika. Firmy niestety tna koszty.

mariobross2: ten sklep w TG to moze pan AD?

nie wiem

Namiary mam z allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest sprawdzony i cena tez ok.

Trzeba by znaleźć bezpośrednio hurtownię w Katowicach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

marioboss2>

znam sklep na Tarnowskich Górach...;) gość nawet OK, myslę że na dzien dzisiejszy sprzeda Ci poniżej 3000....;) zadzwon i sie targuj...;))) TV sprawuje się SUUUUUUUPER...!!! w sumie mam go dopiero koło 2 miesięcy ale każdy kto u mnie jest zachwyca się obrazem nawet po podłaczeniu zwykłego S-video...!!! a mają w domach Panasy, Soniaki, Samsunki i inne...!!! ŻADNA SCIEMA...!!! co do tego niby obrazu "wenezuelskiego" wierz mi że bardzo szybko o tym efekcie zapomnisz...;) szukałem długo, ogladałem wiele,wybierałem..wybierałem...wybierałem... porównywałem... i wybrałem... i nieżałuję...;) jestem W PEŁNI USATYSFAKCJONOWANY...!!!...;)))

> mbrudzioł

Przychylam sie i potwierdzam. Łaże już prawie rok za TV, rozglądams się za okazjami, nowościami i czytam czsem forum. Blisko rok temu wpadł mi w oko philips 29 model 9009. Na dzień dzisiejszy prawda jest taka że zatoczyłem koło, zastanowiałem się nad panasonikiem, jvc, brałem też pod uwagę taniejące LCD i w końcu wróciłem jak syn marnotrawny do marki philipsa.

Nie wiem czy czekać do jesieni, bo tak juz dawno temu postanowiłem, czy juz kupic teraz bo mnie korci a oglądanie tv na 14calach to juz nie na moje oczy :(

Panasonica zdyskwalifikowałem po tym jak zobaczylem ze choc ma fajny obraz to jednak był wyżyłowany na maksa.

Tak ze na dzien dzisiejszy czekam juz tylko na okazje czy wyprzedaze po stronei philipsa.

Kupię 29' 9009 lub 9020 lub 32' 9520. Swoją drogą nie wiem ajka jest różnica miedzy 9009 a 9020

Byle nie przegapić i sie załapać zanim je przestaną robić... ;)

Nooo... z cenami to mnie trochę zaskoczyłeś hehe...;) przestałem się nimi interesować po kupnie TV...

w każdym razie... nie zwlekaj z kupnem bo w końcu nic nie kupisz...!!! tak to już jest że gonimy za promocjami bo tam tanio a tam jeszcze taniej i czekamy... czekamy...i czekamy aż będzie jeszcze taniej i w końcu nic nie kupimy...!!!

ja też miałem chrapę na LCD ale dałem sobie spokój i kupiłem tradycyjnego kineskopa...;) ale jeśli kiedykolwiek będę kupował TV LCD to pomyślę o Philipsie bo widziałem i porównywałem ich telewizory LCD z innymi firmami i... Philips według mnie NAJLEPSZY.............!!!........;) jesli chodzi o obraz....;)

Znajomy porównywał 32 calowego Panasonica PM 11 i PX 10 i kupił PM 11 (tańszy). Teraz jest promocji za 2 tys. zł.

PX 10 ma lepszą telegazętę i PAT (obraz i tekst na jednym ekranie) i ładniej wygląda. Jak ktoś może bez tego wyżyć to zaoszczędzi 500 zł. PX 10 ma niby lepszy obraz (jakieś dodatkowe układy) ale jeśli tego nie widać /kolega sprawdzał na sygnale z anteny/ to po co przepłacać?

Ja obstaję za JVC 32 X 5 - dobre oceny użytkowników./2590/

Z podanych 32 Panasonic X 10 chodzi zdecydowanie lepiej - ważne jest podać dobry sygnał

Wkrótce skończą się zapasy wyprzedaży tv 32" - nowych już nie produkują. Ci którzy kupili wcześniej /drożej/ łatwo nie odpuszczą . Jest ich znaczna większość.

Braki matryc/ olbrzymi popyt/ powodują już wzrost cen małych TV LCD na całym świecie.

Wzrost kosztów - utylizacji /obowiązkowej - też nie prowadzi do obniżki cen.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.