Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor...???

mrbudziol

Rekomendowane odpowiedzi

Co ty pieprzysz na temat JVC i THOMPSONA.

Jak masz u siebie na na wsi MEDIA MARKT to idź tam i porównaj wszystkie telewizory o których mowa, póżniej się wypowiadaj w kwestii wyświetlanego obrazu.

A jakość telewizora zależy w dzisiejszych czasach bardziej od konkretnego modelu danej firmy tzn. nawet słabszym firmom może się udać wyprodukować się dobry telewizor a nie od nazwy firmy.

Witam

Czy warto dołożyć 2kzł do tv,które mają układ progresywnego skanowania oraz wejście komponent ,np panas.32px30,lub jvc32p40,czy nie warto sobie tym głowy zawracać.Jak w.w. funkcja działa w praktyce w tv z kineskopem i dvd.

Dzięki i pozdro...

Jeśli kupujesz na dłużej - to warto dołożyć .Obydwa telewizory mają mozliwość odbioru HDTV. Łączą dwa w jednym .Extra odbiór z progresywnym skanowaniem , do DVD też b.dobry wybor. To najwyższa obecnie półłka.

Dodatkowo super design. Nie będziesz musial zmieniać przez wiele lat.

Jeśli nosisz się z zakupem LCD i chcesz telewizor przejściowy , to najlepszy tv - 32 PX 10.

pozdrawiam

Jak juz pisalem wyzej jestem posiadaczem( szczesliwym ) Sony'ego kv-32hq150k...nie kumam opinii innych...chodzi mi o zle opinie na temat tego odbiornika, z tego co czytam wlasciwie nic nie mozna zrozumiec, dlaczego jest niby "zly"? Bo kosztuje 3500 tysiaca(przeceniony z 9tys.), a gra za duzo wiecej, bo mozna go kupic w marketach? co w tym zlego? Jak cos jest dobre to nie powinno byc dostepne na kazdym kroku? Nie kumam...

a ja to w ogóle chyba zleje telewizor kineskopowy który chciałem kupic i kupie jakiś ldc 32'...................

mozna co niektóre modele wytargować już na niecałe 5000...;)

a'propos TV LCD co wart jest ten LG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo ten

Ukryta Zawartość

czy może to

Ukryta Zawartość

tego Thomsona moge mieć za 4500 pytanie tylko...czy warto...???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

całkiem ciekawa jest 30' Kody

Ukryta Zawartość

oczywiście trzeba byłoby sie troche potargować;)

Ukryta Zawartość

Nie oto chodzi.

Najlepszą reklamą na świecie jest zadowolony klient . Nie każdy widzi przed oczyma kasę.

Staram się podzielić 20 letnim doświaczeniem , żeby użytkownik nie dał się wpuścić w kanał. Dla mnie jest obojetnie gdzie i za ile kupisz. Ale jeśli są spelnione wszystkie warunki - zusykujesz czasami przyjaciół i nie musisz się wstydzić i ukrywać za internetem. Pomądrzyć się bez konsekwencji może każdy , ale gdy trzeba wziąć na siebie decyzje to tak łatwo już nie jest.

LUDZIE.........!!!!!!!!!!!!!

z pośpiechem pisze tego posta........

byłem dzis w kilku sklepach pooglądać i porównac telewizory i powiem tak......

ogladałem i zwykłe kineskopowe, LCD i plazmy, o ile plazmomk poświęciłem mniej uwagi o tyle zwykłe i lcd przykuły moja uwage na kilka długich chwil i gdyby nie moja luba to chyba do teraz bym tam stał... a dlaczego...???

juz odpowiadam...

zastanawiając sie nad modelem kierowałem sie też w duzym stopniu designem telewizora... i tu popełniłem OGROMNY BŁĄD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

otóz pominałem Philipsa a po dzisiejszym dniu chylę przed tymi telewizorami czoło i to nisko !!!!!!

locoloco możesz zachwalac panasonica ale nie mnie od tej chwili;)

porównałem następujące modele

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oraz kilka samsungów i LG... a na koniec philipsy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wrażenie tylko jedno...Philips powala na kolana konkurencję... kon kretnie model pw9520...

nie wiem jakim słowem okreslic ten obraz ale pierwsza zobaczyła go moja luba i powiedziała do mnie cos takiego... "zobacz jaki ten Philips ma super obraz..." kiedy sie odwróciłem...... ludzie normalnie cudo... nie wiem jakim słowem okreslic ten obraz... fenomenalny, znakomity,cudowny... nie wiem co więcej...

podobnie sprawa ma się z LCD... tu również philips oferował najlepszy obraz w zblizonym pułapie cenowym, fakt faktem że design mi nie bardzo odpowiadał ale ten obraz... żyleta...!!! niestety nie pamietam modelu:(

natomiast ten samsung o którym pisał locoloco wcale nie jest taki świetny i wydaje mi sie że wszyscy(sprzedawcy) go tak zachwalają bo się nie sprzedaje a jak wiemy reklama dzwignia handlu...;)))

chodziłem po tych sklepach ze 4 godziny kilkukrotnie porównując te same modele z innymi i szczerze mówiąc sam nie wiem co już kupić czy normalny kineskopowy czy LCD ale...jesli się juz zdecyduje to Philips stoi pierwszy w kolejce do zakupu;)

zachecam wszystkich do "spaceru" po sklepach;)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście wiesz ,że Philips to matryca LG.

Manipulowanie sygnalem to sztuczki stare jak świat.

Wystarczy zastosować rózne przewody nawet z tego samego sygnału i jest olbrzymia różnica.

Niczego nie zarzucam Philipsowi bo to bardzo dobry producent. Ma mnostwo osiągnięć w branży.

ALe JVC32 d 25 -/ eisa / JVC 36 p 38 /Eisa/ 32 Loewe - to trochę inna klasa .Nawet 32 Thomson 842 bije naturalnymi kolorami PHilipsa.

Chciałem tylko zauważyć ,że rośnie nam od początku wątku poziom cenowy .

Wymieniasz jeż cenę 6500.

Telewizor LCD Samsunga chodzi b.dobrze ale po DVI.

Ale oczywiście kupuj to co Tobie bardziej leży. Musisz się cieszyć ze Swego wyboru.

Czy ktoś zwrócił uwagę na Thompsona 32WE612

najtaniej zanalazłem tutaj

Ukryta Zawartość

3000 zł za tv z wejściem typu komponent to jest chyba rekord.

Pomijając markę która niezbyt dobrze się kojarzy i fatalny wygląd (ta ochydna żółć tyłu obudowy), obraz był bardzo ciekawy.

Oglądełem telewizorki w MM, jak zwykle jakość podłączonego sygnału dawała dużo do życzenia i w wszystkie bajery typu "pixel plus" dawały koszmary efekt (w tym Thompsonie jest to "Hi-Pix") ale funkcja prgresiv scan w tym tv spisywała się znakomicie. Z włączoną tą funkcją obraz się wygładzał i mimo śnieżnego sygnału dało się jako tako oglądać.

Czy ma ktoś może doświadczenia z tym tv i mógłby się nimi podzielić?

A, fajny bajer w tym tv "Program Info".

Ukryta Zawartość

A może warto trochę poczekać aż wejdzie nowy model Samsunga

Ukryta Zawartość

w Niemczech już go sprzedają.

Ma kosztować ok. 4kzł w detalu (w necie pewnie znacznie mniej).

Wyposażenie "full wypas" + ciekawy wygląd = nokaut dla konkurencji.

Ukryta Zawartość

Z niecierpliwością czekam aby go obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

locoloco>

wymieniam cenę 6500 bo to średnia cena tv lcd które porównywałem;)

ja osobiście chyba sie wstrzymam z kupnem nowego tv bo zaczyna mnie głowa bolec od poszukiwań a po dzisiejszym dniu po obejrzeniu kilkudziesięciu modeli chyba nie będę mógł zasnąć hehe;)

Hmm, temat odbiegł od pytania początkowego. To ja zapytam ponownie: jaki telewizor panoramiczny za ok. 3500:

1.Panasonic 32PX10P

2.Sony 32FQ86

3.Philips 32 PW9520

W Ducacie zachwalali philipsa, w MM Sony.Troche trudno mi było ocenić ze względu na słaby sygnał w sklepach(tak twierdzili w MM, że to przyczyna takiego kiepskiego obrazu, (choć sony obraz miał dobry)).

Co sądzicie o tych telewizorach???

Panasonic 32PX10P jest teraz w promocji. W sklepach internetowych kosztuje 2500-2600zł. W tej cenie nie ma konkurencji.

Kwestia Philipsa 32 PW9520 to kwestia indywidualnego gustu. Jak ktoś lubi "teatralny" obraz z technologii "pixel plus" to jest to tv dla niego.

W modelach Sony i Philips wymagany jest dobry sygnał tv (dvd, cyfrowa satelitka) innaczej na nic zdają się ich nowe technologie. Dla sygnału tv z kablówek Panasonic jest odpowiedni.

Tez kiedys mialem dylemat przy wyborze tv.

Kupilem Philipsa z system Pixel Plus wtedy za astronomiczna kwote 5500 zl za 28". Do tej pory jednak nic nie moze sie znim rownac. Dlugo wybieralem i patrzylem i sie zastanawialem nawet ostanio myslalem o zmianie i jedyne co mi sie podobalo to wielka plazma lub projektor ( nie bede rzuca tu markami bo nie o tym watek )albo kolejny philips z Pixel Plus - ale po co juz takiego mam.

Dla mnie bezkonkurencyjny, jak sie porowna w sklepie i porosi sprzedawce zeby ustawil kolo siebie dwa tv i puscil ten sam film wtedy widac niepodwazalne jego zalety. Tez meczylem tak sprzedawce i biedak biegal to chwile z innym tv;)

32 PX 10 - to dobry wybór. Cena po obniżkach - super

Dobry wybór to również 32 Loewe w cenie TV 32 Sony.

Philipsa znam mało. Wiem ,że dużo kosztuje - obraz rewelacja , ale dla mnie zbyt sztuczny.

pozdrawiam

Zamówilem Panasonica (bedzie w poniedzialek). W calym internecie w zasadzie same pochwaly dla tego modelu, a o Sony i Philipsie roznie. A i cena bije na glowe tamte dwa. Zreszta po cenach widac ze inwestycja w telewizor jest w tej chwili bledem -ceny leca na leb - pewnie ze wzgledu na nowe technologie. Lepsze telewizory potanialy o kilka tysiecy w krotkim okresie. Plasmy i LCD zrobily swoje. Poczekamy, wymienimy... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.