Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Telewizor LCD 20 calowy do 2600zł??

Kud??aty

Rekomendowane odpowiedzi

Autor wątku chce TV LCD 20 " - a Ty twierdzisz ,że żaden producent na świecie nie umie ich produkować .

Że nie spełniają norm - chyba Twoich. Ciekawe ,że nie zostałeś konsultantem w jakimś z koncernów, że też nie wiedzą kogo stracili. Ogor - wpadasz w samouwielbienie - już to zauważyłem wcześniej - Narcyz -zmień swoją ksywę.

Nie wiedziełem że Twoja rola polega na ośmieszaniu innych. Teraz rozumiem styl Twoich wypowiedzi O Wszechwiedzący.

Telewizor Lcd 20 " - LG to dobry wybór - i nie widzę technologicznej przewagi monitorów LCD w tej klasie cenowej.

Błyśnij wiedzą w temecie- czyli 20" - prosi autor wątku -bo przy większych lcd - to będzie dość ciężko pracować.

Tylko nie opowiadaj dyrdymałów bo mam przed sobą kilka 20" / Panasonic , LG, Samsung ,SHARP ,Thomson/

i nie widzę tragicznych obrazów - chyba ,że z anteny pokojowej / tu się muszę wyjątkowo z Tobą zgodzić / Tylko jak zamierzasz rzucać mięsem czy łaciną - to bardzo obniżasz poziom tego portalu.

Wznieś się na wyżyny ale adrem.

>locoloco

Ty się tak Loco tak nie podniecaj i nie strofuj innych, bo mam wrażenie, że to własnie Ty po specjaliście od HDTV, LCDTV i plazmach stałeś się specjalistą od monitorów LCD. Co następne ? Genetyka, fizyka kwantowa czy stosunki międzynarodowe ? Jeżeli masz coś konkretnego do powiedzenia w kwestii monitorów LCD i norm które mają spełniać to zapraszam, z chęcią podyskutuję.

Jeżeli twierdzisz, że telewizor/monitor LCD i monitor LCD (za podobne pieniądze) to podobna jakość to wprowadzasz klientów w błąd. Płyta główna taka jak Sunflower (tuner, DVI-D, Sacart-y, wejścia i wyjścia Audio) ładowana to TV LCD trochę kosztuje, więc na czymś producent oszczędzić musi. Co pozostaje ? Matryca.

Nie wiesz czy Kudłaty będzie na tym LCD oglądał filmy z kompa czy też obrabiał fotografie w Photoshopie z podłączonymi profilami kolorystycznymi ICC, tak więc ostrożnie z tymi radami. Stwierdzenia typu, że TV LG nadaje się do komputera, kiedy wymagań Kudłatego do końca nie znasz to albo "niedźwiedzia przysługa" albo typowy bełkot marketingowy.

>Kudłaty

Jeżeli chcesz kupić TvLCD/MonLCD to zwróć uwagę na to czy TV ma zainstalowane złącze DVI lub HDMI. Po analogowym VGA/D-Sub tracisz na jakości. Jeżeli w kompie nie masz takiego złącza to i tak kup TvLCD z DVI bo kartę zawsze możesz w przyszłości wymienić. Polecam wycieczkę do sklepu RTV z laptopem który ma złącze DVI (od biedy VGA). To pomoże sprawdzić czy dana jakość wyświetlania będzie dla Ciebie satysfakcjonująca. Przy okazji sprawdzisz czy nie ma martwych pikseli lub sub-pikseli na matrycy - za pomocą programów których jest dużo w necie (na Mac OS X są to n.p. Pixinator i PiXel Check, na Windows też jest tego pełno). Na filmach lub przy TV wychwycenie martwych pikseli jest trudne. Przy TV martwe piksele nie mają dużego znaczenia (chyba , że jest ich wiele i siedzisz b.blisko) ale przy pracy jako monitor będzie cię to denerwować

Reasumując: Moim zdaniem TV LCD do pracy jako monitor przy kompie nadaje się raczej średnio - raczej tylko prezentacje, gry, fotki rodzinne itp.

pozdrawiam

Gustaw

@locoloco

nie masz argumentów

walisz jakimś bełkotem

masz przed sobą tylko swój nos

te Twoje 20" TV LCD wyświetlają obraz w rozdzielczości 640x480

niezły z ciebie ignorant albo totalny prostak jezeli polecasz takie LCD do kompa

nie od dziś wiadomo że LCD pracuje najlepiej w rozdzielczości natywnej

wyświetlając mniejszą (albo większą) rozdzielczość tracisz na jakości co w przypadku TV może jeszcze przejdzie (w końcu obraz TV to PAL) ale jako monitor jest nie do przyjęcia. Sprawdź czcionkę jak bardzo jest nieczytelna. Przy monitorze 20" komfort pracy to rozdzielczość 1600x1200. Ale na tych co miałem okazje testować (m.in to LG które polecasz i kilka innych o których ktoś tu wspomina) już przy 1024x768 jakość była mierna.

Twoje texty że obraz jest słaby z pokojowej anteny świadczą po raz kolejny że nia masz pojęcia o czym piszesz a nawet w jakim temacie

liczy się dla ciebie tylko wciśnięcie swoich 3 groszy (reklamy)

lepiej już nic nie pisz bo naprawdę się uwziołem i sprawdze wszystko o czym piszesz nawet jak będzie to genetyka, fizyka kwantowa czy stosunki międzynarodowe

poczytaj sobie co to jest pixel

napiszę ci że rozdzielczość liczona jest w pikselach

przelicz jak matryca 640x480 pixeli ma wyświetlić obraz składający się z 1024 x 768 pixeli

jezeli uważasz że obraz będzie dobry (bo zakładam że nie widziałeś skoro się tak upierasz) to twoja ignorancja przerasta Putina

Jakieś cuda w internecie ! Identyczne nazwy wątków przenosi na inne fora automatycznie ;-)

Skąd ja je znam. Jakieś "DE Ża WI" ?

Lukar. Czy te wszystkie fora są na Twoim kompie i wątki się same kopiują ? A może to jakiś "back up" ;-))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

+ kilka innych

Po co biegać po kilku jak wszędzie to samo ;-)))))..... a wszystkie drogi prowadzą do sklepu w Olsztynie :-)))

zdezorientowany ;-)

Gustaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@Gustaw

ciężko znaleźć forum na którym locoloco nie pyta o lcd/plazmę

to są jego badania rynku hehehehe

a później na tym opiera swoje wywody na forach

niedługo zmieni nick bo coraz to nowe fora będą banowały go za wypisywane głupoty

no chyba że LCD/Plazma bedą warte zakupu wtedy będzie miał spore pole do popisu

Tym razem masz racje. Pytałem informacyjnie - bo mądrych ludzi dobrze posłuchać . A myślę , że tego oczekują czytający. Ponieważ na różne Fora trafiają też specjaliści , którzy mają olbrzymią wiedzę , więc czerpię również od nich informację.

Plazmy 42 " - są już po 6666 - więc jest b.duży ruch. TV LCD 32" - 4500 - i też jest olbrzymie zainteresowanie.

Nasza reklama ukazuje się jutro w Gazecie Wyborczej na pół polski /dodatek lokalny,ostatnia strona - w dodatku "papieskim"/

I można będzie kupić plazmę i LCD za pół ceny .

W systemie "Razem" . Akcja z Panasonic Polska, JVC Polska, Thomson Polska, Sharp Polska oraz DSV/ Pioneer i Loewe/.

Dziś testujemy TV LCD Sharp 45" Full HD , Pioneera 50"/ reklama we "Wprost"/ ,JVC 42 PX 50 .

Pokazy HDTV w sobotę na zamku w Olsztynie oraz Motomajowka - niedziela / 20 modeli do porownania / , w przyszłym tygodniu pokazy -W-wa. Plazm sprzedałem kilkaset , więc o Swoją wiedzę nie muszę się martwić.

Można sprawdzić w dowolnym -podanym powyżej źródle .

Gustaw - sklepow mamy znacznie więcej w całej Polsce /Bialystok, Elbląg,Łodź, W-wa/. a wiedza ze szkoleń , kontaktów z klientem , informacji z "forów" , ilości sprzedaży plazm i lcd - upoważnia nas do zabierania głosu .W sprzedaży mamy wszystkie znaczące firmy , więc nie musimy niczego robić na siłę . Dbamy o klientów , nawet o tych ,których nie znamy .

Wykorzystujemy nasz staż pracy 20 lat - na rynku - do dbałości o prestiż firm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A głupot nie opowiadamy bo to się po prostu nie opłaca.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Locoloco

To co robisz to najbardziej prymitywna forma marketingu która u normalnego człowieka może jedynie wywołać niesmak.

Pod pozorem pomocy próbujesz wciskać/promować różne produkty i kreować rynek (często wprowadzając klienta w błąd). Próbujesz na forumowiczach nie komercyjnego forum normalnie zarobić i nie twierdź, że masz do czegoś prawo bo sprzedałeś setki czegoś. Takie informacje możesz wywiesić na gazetce ściennej w firmie. Nawet w ostatnim Twoim poście przemycasz informacje marketingowe. To jest albo "nadymanie się" albo promocja a za to się płaci. Jesteś typem sprzedawcy którego jeżeli domownik wywali drzwiami to wejdzie oknem. Może to problem ludzi mało asertywnych ale nawet najbardziej spokojny człowiek, w końcu, skieruje koniec swojego buta w okolice kości ogonowej sprzedawcy nadając mu przy tym duże przyspieszenie. Do tego dochodzi otwarta krytyka sprzedawców konkurencyjnych i produków których nie masz w ofercie. To się nazywa czarny PR.

I nie pisz mi tutaj, że to co piszę to obniżanie poziomu forum bo uprzejmie informuję, że widocznie w stosunku do Ciebie inaczaj nie można.

" ... tak oczywiście, ten proszek do prania jest najlepszy na rynku...cena 9999zł (można negocjować)....

... Fiat Panda może przewozić 8 osób i tonę wegla jednocześnie i będzie Pan zadowolony...

... mam przed oczami w tej chwili 20 czasopism dla dorosłych i najlepsze jest....

.... mamy prawo wypowiadać się o pieluchach jednorazowych bo byliśmy na szkoleniu i 5 przetestowaliśmy.....

...... zapraszam na forum HDTV, tam znajdziecie więcej informacji jak się sprawdziły......"

W ten sposób, przy małej przenośni, moja skromna osoba odbiera Twoje posty.

Informuję, że nie jestem pracownikiem firmy w stosunku do Twojej konkurencyjnej. Zawodowo zajmuje się czymś innym. Jestem osobą która próbowała dowiedzieć się czegoś rozsądnego na polskim necie o HDTV, plazmachi TV LCD. Wszędzie tam spotykałem Locoloco ze swoim cwaniackim marketingiem i mydleniem oczu.

Czytam to forum prawie od samego początku i robię to bardzo często. Wiem też, że tutaj Lukar ustala zasady ale szlag mnie trafia w jak paskudny sposób próbujesz wykorzystywać często nieświadomych tego forumowiczów. Jeżeli jednak sądzisz, że jest inaczej to informuję, że jesteś oderwany od rzeczywistości.

Mój ingnor w stosunku do Twojej osoby nic nie da, a Tobie pomoże. Obiecuję jedynie, że będę się starał Twój marketingowy bełkot kwitować stosownymi linkami do czasu jak mi Lukar nie da "bana".

Gustaw

P.S.

O ! Znowu jakiś sklep w Olsztynie! Zbieg okolicznoiści ? Czysta i bezinteresowna pomoc i zero reklamy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam małe pytanie...

Ilu z Was irytuje forumowa aktywność pana Locoloco ?

Swego czasy myślałem że to co robi Elfan ( pozdrawiam :-) ) próbując sprzedać swoją Yamahę to szczyt, ale te wyczyny bledną przy wpisach Locoloco. W niemal każdej wypowiedzi podaje ceny, to za tyle to za tyle a tamto za tyle a u konkurencjii za tyle... Szału można dostać.

Szukając w necie informacjii nt. HDTV trafiłem na wiele forów a prawie na każdym z nich był Locoloco i wszędzie prowadzi tą samą działalność, troche to nudne, bo zamiast dowiedzieć się czegoś na temat samej technologii wszędzie czytam na temat cen.

No i jeszcze jedno zdanie nt. forum HDTV na które często Locoloco zaprasza. Tam również nad tekstami odnośnie techniki dominują wypociny odnośnie cen.

A i jeszcze jedno, odnoszę wrażenie że aktywność Locoloco na forach sprowadza się do prostej czynności: "Kopiuj" "Wklej". Nie wierzycie ??? Sprawdźcie linki które podaje Gustaw.

To chyba dobrze jak czytający ma wiedzę na temamt cen .Każdy stara się szukać takich informacji po całym świecie. Ludzie polecają sklepy w USA, Francji tylko ze względu na cenę. To najważniejsze kryterium w internecie . Nie każdy ma tyle kasy co TY żeby rzucać na prawo i lewo .

Występowanie na różnych forach nie jest prawnie zabronione nawet z tym samym tematem .

Różni uczestnicy , różne opinie.

Ale wracając do tematu - bo gdzieś uciekł po drodze - "jaki telewizor LCD do 2600 zł"

Wybór tv 20 LG nie odbiega - od innych. Choć jeśli chcesz wydać więcej kasy - a zmieścisz się w podanej kwocie

wybierz TV LCD 20 "Samsunga . Taka była moja pierwsza sugestia .

Na inne prowokacje nie będę odpowiadał - bo mi się nie chce !!!

Ale życzę WAM szczęścia i zdrowia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze kolega który ma nicka "blackninja". Pisze na tych samych forach co Locoloco i w tych samych wątkach. W sposób bardzo podobny. Też często pisze o pieniądzach, o cenach i że może coś załawtić. A skąd pisze ? Oczywiście z Olsztyna. Zbieg okoliczności ? Jeden z moderatorów pisze już dla ułatwienia "locoloco/blacjninja". Ciekawe dlaczego ? Może to koledzy z pracy, a może ....

Gustaw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolega blackninja ma jako nick w GG wpisane LOCO :]

tu nie ma co robić dochodzenia bo to albo ta sama osoba albo koledzy

szczytem prostactwa jest polecanie siebie nawzajem jako "silnych w polsce" czy "mających najlepsze ceny w polsce"

ale myslę że nie ma co już się rozpisywać

każdy choć trochę przewyższający inteligencją przeciętnego klienta MM oleje posty pisane przez locoloco

co do TV LCD to i może te LG czy Samsung się nadają ale nie wiem locoloco czy ty czytać nie umiesz ale to ma jako monitor służyć

a Ty ciągle swoje

te 20" telewizory lcd NIE NADAJĄ SIE do pracy jako monitor

a dlaczego..... nie będę powtarzał

jak ktoś głupi niech se kupi

A ja proponuję się zapoznać z czymś takim:

Ukryta Zawartość

Firemka dobra - chyba od początku dorabiają te zewnętrzne tunery i są dobrze zgrane z układami wewnątrz monitora. Ja mam inny model bez tunera ale widziałem jak coś takiego działało na żywo. Tak czy tak warto podłączyć do niego antenę dachową bo na małych antenkach z MM nic ciekawego nie wyjdzie.

Nie ma pilota :-(

Ukryta Zawartość

ogOr, vader44, Gustaw

Panowie/koledzy.

Nie ma co się denerować. Kolega Locoloco dzieli się swoją wiedzą, a przy okazji reklamuje swój sklep.

Ja nie widzę w tym nic złego. Mnie to osobiście nie przeszkadza. (na mnie reklamy nie działają)

Jeśli to jest dozwolone na forum, a chyba jest bo admnistrator nie reaguje no

to w porządku.

Nie miałem wiedzy na temat lcd, plazmy, a dzięku takiemu forum i Wam koledzy moja wiedza

troszkę przybrała na wadze :-).

Kolega Locoloco reklamuje swój sklep i towary w nim sprzedawane. Nie może wciskać kitu bo to

szybko się odwróci przeciw niemu. Może niech się wypowiedzą klienci, którzy robili interesy z Locoloco

i opiszą profesjonalizm i sposób obsługi. I przedewszystkim czy są zadowoleni z zakupionego "bajeru".

wracając do tematu

ja osobiście również bym kupił Monitor LCD i do tego tuner TV do komputera.

Pozdrawiam

- > Slyman

>Nie ma co się denerować. Kolega Locoloco dzieli się swoją wiedzą, a przy okazji reklamuje swój

sklep<

Od reklamowania się jest na forum zakładka ogłoszenia - sprzedam.

Wiedza lub pseudowiedza taka jak w wypadku tego wątku jest podawana tylko po to aby klient kupił u niego.

Tutaj jest 95% marketingu i 5 % wiedzy lub "pseudowiedzy". I tak jest na innych forach w jego wykonaniu.

Taki koleś traci nasz prywatny czas bo poszukując ciekawych informacji na dany temat trafiamy na cenniki i wtrącenia typu

" podaj cenę jaką dostałeś u konkurencji to zobaczymy co się załatwi".

Problem różnych nicków gdzie, de facto, locoloco = blackninja ma tyle klasy co puszczenie bąka windzie. (sorry za porównanie)

serdecznie pozdrawiam

Gustaw

Z mojej strony sprawę zamykam. Faktycznie, ma potrzeby by dłużej rozpisywać na temat Locoloco.

Wszystko już z mojej strony zostało powiedziane.

Pozwolę sobie jedynie ograniczać do wklejania odpowiedich linków

kiedy locoloco będzie znowu coś sprzedawał.

pozdrawiam

Gustaw

a jednak ktoś się nabrał na wywody locoloco

"Kolega Locoloco dzieli się swoją wiedzą, a przy okazji reklamuje swój sklep"

pokaż mi choć jeden post z dzieleniem się wiedzą

chyba o cenach i czystych fabrycznych parametrach

on ma pojecie marketingowe a nie techniczne

bo w te szkolenia, po tym co on pisze, to ja napewno nie uwierzę (choć nie watpię w szkolenia marketingowe - tam faktycznie takiego podejścia mogą uczyć)

"Nie może wciskać kitu bo to szybko się odwróci przeciw niemu."

nie no sory ale wypisywanie głupot w stylu "ten LG w zupełności sprawdzi się do komputera" to wciskanie kitu

to co robi locoloco powinno się nazywać prostytucją marketingową

"ja osobiście również bym kupił Monitor LCD i do tego tuner TV do komputera."

z tym tunerem do komputera to niekoniecznie. Jak masz zamiar często uzywać monitor LCD jako TV lepiej kupić monitor z wbudowanym tunerem. Wtedy do oglądania TV nie potrzebny jest komputer.

Jeszcze raz powtórzę:

Podawane tu przykładowe 20" telewizory LCD NIE NADAJĄ SIĘ do pracy jako monitor

ogOr

nikt się nie nabrał, przynajmniej nie ja. Ja nic od Locoloco nie kupiłem.

poprostu dzięki takim postom uzyskuję więdzę dzięki Waszej dyskusji.

Jeszcze raz powtórzę niech się zgłosi ktoś komu Locoloco wcisnął kit. Skoro prowadzi

sklep, to ma klientów. Gdyby wszyscy byli nie zadowoleni wówczas by było cienko.

Co do tematu.

Oczywiście nie potrzebny jest komputer. Tylko wówczas po co komu monitor jak może kupić telewizor.

Wracamy do punktu wyjścia.

O ile pamiętam chodziło o TV który mógłyby pełnić funkcję monitora. Więc według mnie można kupić

monitor z zewnętrznym tunerem TV, lub kupić wewnętrzną kartę TV. Więcej na temat kart na stronie

www.benchmark.pl jest tam test kart TV.

pozdrowienia

"Jeszcze raz powtórzę niech się zgłosi ktoś komu Locoloco wcisnął kit."

text o tym że to LG nadaje się jako monitor to już jest wciskanie kitu

ja bym nie napisał że to bzdura i ktoś by kupił (od niego a nawet od kogoś innego)

może nawet by nie prostestował bo zakup przez internet to brak możliowści porównania

pomyślał by że tak ma być (a sprzedawca typy locoloco by mu oczywiście tak powiedział)

"Oczywiście nie potrzebny jest komputer. Tylko wówczas po co komu monitor jak może kupić telewizor. Wracamy do punktu wyjścia."

czytałes wogóle ten wątek??

kolega potrzebuje TV który bedzie będzie też pracował jako monitor

a moje zdanie że nie potrzebny Ci komp do TV było dlatego że napisałeś że kupiłbyś kartę TV do komputera. A wtedy po co Ci TV LCD skoro wystarczy zwykły monitor LCD...

bez sensu

problem był jasno określony, nie łapię jaki punkt wyjścia masz na myśli

Gustaw , Odor - Wasze wypowiedzi , świadczą wyłącznie o Was. Jestem 20 lat na rynku , nigdy nie miałem żadnych scysji z klientami.

Nie będę Was obrażał bo to potrafi każdy głupek.

Pozdrawiam życząc udanego weekendu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda ,że nie na temat .

Bardzo dziękuję za reklamę . Nie wiem czy moge ale bardzo proszę o jeszcze. Przypomina mi się program "idol". Odpadasz z gry i przypominają Ci Twój przbieg uczestnictwa. Sam nawet nie wiedziałem ,że występuję na różnych nieznanych mi forach. Postow mam kilka tysięcy , więc szczerze współczuję pracy . Ale poki co ja zostaję.

Pozdrawiam gorąco moich oponentów.

Cała "przyjemność" po mojej stronie.

Będzie marketing - będą z mojej strony nowe wątki na tym forum i na innych. Mam czas i ochotę.

Nie będzie marketingu - nie widzę problemu.

Przelicz "na chłodno" co bardziej jest dla Ciebie opłacalne a potem pisz co chcesz. Ja się dostosuję :-]

również pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Gustaw

te Twoje 20lat na rynku to se możesz......

jak to dla ciebie jest rekalma to was na tych szkoleniach.........

nadal nie ustosunkowałeś się do bzdur jakie napisałeś ale widze że wolisz to przemilczeć

cóż mój pies jak narobi tam gdzie nie trzeba też milczy

Witam Niewiedziałem że mój temat wzbudzi tak ostrą dyskusje :) ale nadal nie wiem co zrobić czy kupić monitor i karta TV czy TV LCD bo widze że opinie są podzielone??:))) I zastanawiam się czy wogóle otrzymam odpowiedż na moje pytanie:)

> Kudłaty

Łączenie funkcji TV LCD z funkcjami monitora nie jest wskazane. Jeżeli jednak jest to dla Ciebie warunek niezbędny to tak jak napisałem idź do skepu i przetestuj

kilka urządzeń na laptopie oraz przy sygnale z TV. Sam sprawdź czy spełnią Twoje wymagania. Właśnie dlatego powinieneś to zrobić bo zdania są podzielone. To Twoje pieniądze i Ty będziesz to oglądał. Nawet w MM są skłonni prznieść 6 TV LCD to testów. Masz już w tym wątku kilka podpowiedzi.

Przepraszam, że niektóre posty w tym wątku odbiły się na Tobie rykoszetem. Tak się niestety złożyło.

pozdrawiam

Gustaw

Moja ocena jest niezmienna w klasie cenowej TV LCD z funkcją monitora . Są tylko wymienione. Doszły jeszcze TV LCD Thomsona - trzy nowe modele. Jasność 550cd/m2 ,kontrast 500:1 , PC Dsub VGA , rozdzielczość SVGA ,mieszczą się w limicie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.