Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz sr4500 na Cambridge azur 540r

azbest

Rekomendowane odpowiedzi

No jak dla mnie to żadnego sensu taka wymiana nie ma. Słuchalem tego Cambridga - końcówek 6, jakość dźwięku na pewno nie lepsza, mniej funkcji. To po prostu niższa półka - odpowiednik Denona 1705, Yamahy 450. Choć od nich moim zdaniem lepszy, to z Marantzem przegrywa wyraźnie.

Athamorth cos Ty chłopie na głowe upadł?? cambridge to klasa denona 1705 czy y450?? tak to jest jak ludziska pokupia w promocji audioklanu zestawi kina i sie puzniej podniecaja ze nie wiadomo co oni nie kupili...smiech na sali.... ten cambridge to sprzet o pułke wyzej niz ten marantz,a dzwiek ma nie porównywalnie lepszy od niego,wiec proponuje troche rozwagi i opamietania....

Pozdrawiam

Hej, no - co do Yamy i Denoen - zgoda pełna - jednak tym Cambridgem na pewno nie jestem zachwycony. To, że sprzęt kosztuje trochę więcej i że jest mniej popularnego porducenta nie znaczy, że jest od razu lepszy. Marantza uważam za sprzęt bardzo udany, a w tej cenie nie widzę szans na znalezienie czegoś lepszego. A wodze to podejście na zasadzie- "ooo - jest promocja, mnóstwo wieśniaków sobie kupiło, to znaczy, że sprzęt jest do kitu i nie chcę mieć takiego - a Cambridge- o to jest coś - żaden wieśniak nie będzie wiedział co to". A jeśli moja opinia po odsłuchach nie wystarcza to z tego co pamiętam, recenzja tego Cambridga była też w Audio - chyba w sierpniu. Sprzęt oceniony poprawnie, ale bez zachwytów. Jest też recencja np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto też popatrzeć na cenę w Anglii- tam Cambridge kosztuje tyle co Denon 1705 (250funtów). Gdyby bił na głowę tego Denona- to chyba zostałby ampem roku - taka klasa, za taką cenę? To oczywiście żart - nie chcę tu żadnej kłótni wywoływać.

Więc teraz do głównego pytania - problem polegał - czy wymieniać M na CA - ja uważam, że nie ma sensu.

Ale jak zwykle -po co pytać na forum - przejść się do sklepu i odsłuchać, na swoich płytach, bla bla bla

pozdrawiam tych o odmiennych opiniach i nie tylko!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

Witam !!!

Włąsnie ejstem na etapie przesiadki z amp.yamahy (ma jakieś 3 latka) na coś z wyższej półki a jednocześnie o lepszych paramatrach brzmieniowych.Nie zalezy mi na 7 końcówkach mocy bo i tak tego nie wykorzystam.Gdyby nie to że używam subwoofera to kupiłbym wzmacniacz jednak własnie kwestia posiadania suba i chęci podziału dźwieku (czasami też filmy oglądam) chciałem zmienić yamahowego zamulacza na coś co będzei miało porzadne zasilanie oraz zabrzmi ciepło bez wyostrzania góry.pomiaszczenie to 15m^2.W tej chwili jestem na etapie porównania Marantza sr5400 oraz CAazur540R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.