Skocz do zawartości
IGNORED

Dwa pytania na temat projektorów Benq

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od mojego ostatniego wpisu do tego postu dokonałem przesiadki z Toshiby S25 na LG RD-JS 20

różnica między 800x600 z toshiby a 1024x768 z LG to praktycznie przepaść w jakości

fenomenalna poprawa jakości obrazu z kompa po podłączeniu przez DVI , w toshibie miałem do wyboru tylko RGB

W chwili obecnej filmy DVD wyświetlam tylko z kompa bo poprostu po kilku próbach wyszło ze dana scena wygląda lepiej niż z pioneera DV380 (progresiv)

Komputer b dobrze radzi sobie z przeskalowaniem DVD do 1024x768 , obecnie mam Radeona 9000 ale planuję przesiadkę z Geforce 6200 lub 6600 które mają wspomaganie dla formatu HDTV

Dodam ze filmy w HDTV to poprostu bajka dla oczu

Dla planujących zakup projektora mogę powiedzieć tylko tyle zeby szukali sprzętu z wej DVI a napewno będą zadowoleni z jakości obrazu z karty graficznej

Mam pytanko czy ktos widział moze obraz z projektora Benq mp610, mam mozliwośc kupienia i zastanawiam się czy obraz różni sie znacząco od tego z modelu 5120.

Pozdr

Przede wszystkim zadaj sobie pytanie do czego ma byc ten projektor?

Jesli do kina to benq 5120.

No i jesli ma byc podłaczony do kompa do ogladania divxow to wymagane DVI (MP610 nie ma DVI)

DVI bedziesz mogl tez wykorzystac podłaczając nowoczesne odwarzacze DVD -kablem DVIHDMI

Jesli do prezentacji to lepiej MP610

Benq 5120 - słabo wyświetla czcionke , pulpit z windowsa. Natomiast w filmach czcionka jest bardzo dobrze czytelna. I ze zdjeciami tez dobrze sobie radzi.

Wczesniej posiadałem Benq 6100 bez DVI i podłączenie do kompa mozna było kablem VGAVGA -niestety porażka! słaba jakosc jesli chodzi o filmy.

Dzieki za odpowiedz.tak potrzebny mi projektorek do KD.Myslałem juz nad 5120 ale ostatnio coraz częściej chodzi mi po glowie model PE7700,podobno rewelacja ale 2 razy drozszy od 5120,ciekawe czy przełozy sie na jakość.Projekto rbedę kupował w maju przyszłego roku,może troche stanieje.jesli nie benq to Panasonic 700 albo może 900,ewentualnie hitachi pjx 100.biore te 4 pod uwagę.Ostanio przeczytałem duzo na temat czasu pracy lampy w ptae 700 podobno szybko siadaja (900h)czy ktos miał podobne doświadczenia.

Pozdr i jeszcze raz dzieki za odpowiedz KOpyt25

O coś takiego Ci chodziło ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czerń w DLP rzeczywiście jest lepsza

ale analizując te zdjęcia obrazu z BenQ7700 troszkę rozczarowują kolory.

może to kwestia aparatu albo ustawień?

nie mnie LCD posiadają 3 matryce i wg mnie jednak lepiej oddają kolory, a zwłaszcza przejścia tonalne.

dodatkowy warunek o czym zapomina wielu, zwłaszcza polskich użytkowników to także kweista doboru kabla i wystrój pomieszczenia, w którym odbywa się prezentacja.

nie wspomnę już o odpowiednim ekranie

cóż - wydając kilka tysięcy na projektor trzeba zainwestować dodatkowych kilk setek w dobry osprzęt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.