Skocz do zawartości
IGNORED

Audio w całym domu na suficie !!!

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kochani do Was prośbę.

Jeden z moich znajomych chce zbudować instalacje audio ( oprócz standardowej) na suficie.

Chce nagłośnić całe mieszkanie.

Czy macie jakies propozycjie co do doboru głośników i reszty elementów ?

https://www.audiostereo.pl/topic/18140-audio-w-ca%C5%82ym-domu-na-suficie/

.. B&W mają specjalną serię do montowania w ścianach "pełnych" jak też taki do montowania w suficie z podwieszanym rygipsem, są do tego zrobione więc grają w takich aplikacjach badziej prawidłowo niż cokolwiek innego.. warto sie zainteesować, tylko cena za jednąsztukę troche dużo - zaczyna sie chyba od 800 pln za sztukę.

Pomysł trochę kntrowersyjny cenowo i brzmieniowo. Zapewne chodzi o ukrycie głośników i maskymalizację nie zajętej przestrzeni. Ale czy warto? A efekt nie jest pewny, trzeba się liczyc z ograniczeniem brzmienia. Może lepiej podwiesić małe monitorki na przegubach?

Wtrące jeszcze swoje 3 grosze. Rok temu w niemczech słyszałem jak gra taka sufitowa instalacja - zrobiona (jakby tego było jeszcze mało!) w systemie Multi Room na sprzęcie Harmana- niestety nie wiem na jakich przetwornikach, wiem natomiast, że specjalnie do tego zbudowanych. Efekt... cóż, interesujący, głównie optycznie, sam dźwięk pozostawał dużo do życzenia. Pozwolę sobie lekko przesadzić, ale brzmiało to jak muzyka w supermarketach - gdzieś z góry, jakaś odległa, mało soczysta.... Moim zdaniem podwieszone pod sufit audio to strata pieniędzy.

Pozdrawiam,

sir_maciej

Wtrące jeszcze swoje 3 grosze. Rok temu w niemczech słyszałem jak gra taka sufitowa instalacja - zrobiona (jakby tego było jeszcze mało!) w systemie Multi Room na sprzęcie Harmana- niestety nie wiem na jakich przetwornikach, wiem natomiast, że specjalnie do tego zbudowanych. Efekt... cóż, interesujący, głównie optycznie, sam dźwięk pozostawał dużo do życzenia. Pozwolę sobie lekko przesadzić, ale brzmiało to jak muzyka w supermarketach - gdzieś z góry, jakaś odległa, mało soczysta.... Moim zdaniem podwieszone pod sufit audio to strata pieniędzy.

Pozdrawiam,

sir_maciej

Pozdrawiam,

sir_maciej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.