Skocz do zawartości
IGNORED

VINCENT S-3 przydźwięk gdy XLR+CINCH

kiki

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy podłączę Vincenta s-3 z 233 cinchami jest OK,gdy podłączę jeszcze XLR to na cinch wystąpią słyszalne przy dużym wzmocnieniu przydźwięki.Przydźwięk ten pojawi się też na XLR ,ale gdy włączymy CD do sieci to na XLR przydźwięk niknie a na cinch nie.Gdy wyjmiemy wtyki XLR to na cinch nie ma przydźwięku.XLR podłączyłem 1,2,3 z 1,2,3 masę próbowałem łączyć z ekranem ale bez efektów,próbowałem podłączyć CD zasilaniem 3 żyłowym ale również brak efektów.CO może być przyczyną tych objawów?

Acha,zauważyłem,że przydźwięk pojawił się również na innym wejściu do którego podłączony jest np.DVD-po wyjęciu kabli XLR na wszystkich wejściach cisza.Porównywałem połączenie XLR I cinch przy odsłuchu S-3 i nie zauważyłem ŻADNEJ RÓZNICY,w takim razie (mimo sugestii kilku osób na FORUM) przewody XLR powędrowały do szafy.

Jeśli Cię dobrze rozumiem, to urządzenia spinasz jednocześnie kablami XLR i RCA. Generalnie powinieneś unikać takich sytuacji. Nie wiem jak rozwiązany jest stopień wyjściowy w CD ani jak wejściowy we wzmacniaczu, ale opisane przez Ciebie problemy sugerują powstawanie typowej pętli masy, o której już było tutaj sporo napisane.

Dla przypomnienia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli masz możliwość korzystania z połączenia zbalansowanego, powinieneś go użyć. W przypadku dalszych problemów z przydźwiękiem możesz spróbować odłączyć masę (Pin 1) we wtyczce od strony źródła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jest jedno wytlumaczenie tego przydzwieku, napisales, ze masz podpiete DVD do tego wzmacniacza. Sprawdz, czy przydzwiek bedzie wystepowal dalej po odpieciu (calkowitym) od wzmacniacza DVD. Jezeli zaniknie to oznacza, ze przydzwiek powstaje z instalacji antenowej podpietej do telewizora i przez kabel SCART do DVD. Szczegolnie mozliwe przy akblowce, ktora ma multum wzmacniaczy syganlu po drodze... Mnie po 2 miesiach walki z przydzwiekiem szlag juz trafial, nawet lampy we wzmacniaczu wymienilem, a potem sie okazalo, ze wystarczy filtr za kilkanascie zlotych w instalacji antenowej...

Próbowałem odłączyć DVD-nic to nie wnosi.Przydźwięk występuje tylko gdy przewody XLR i CICH podłączone są jednocześnie do CD S-3.Gdy jeden z nich odłączymy to przydźwięk także z DVD znika.

Na kablach XLR minimalnie większy szum niż na CINCH.Pozastałem więc przy CINCH.

Ciekawe,że na wejściu gdzie podłączony jest tuner radiowy prżydźwięku nie ma nigdy,i nie jest to wybrane wejście ale każde do którego podłączymy tuner,a jeszcze jedno przydźwięk pojawiał się tylko na tych wejściach do których podłącze jest jakieś źródło(ale nie tuner).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.