Skocz do zawartości
IGNORED

Niedokładność ramienia w Danielu

Gotomik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znajomy prosił by się speców zapytać :-)

Otóż ramię w jego Danielu (wiadomo po naciśnięciu odpowiedniego sensora) nie ustawia się dokładnie na początku płyty, zawsze trochę dalej (na ścieżce). Co jest tego przyczyną? Ze szczegółów to tylko tyle wiem. Nic po za tym.

Ja się nie znam na gramofonach, ale jak otrzymam instrukcję to mu naprawię :)) .

Z góry dzięki.

Witam .

Elementy zaznaczone na czerwono, to "krańcówki" dla

odpowiednich wielkości płyt. Trzeba ,niestety leżąc pod gramofonem,

przesunąć ramię nad początek płyty i ustawić krańcówkę względem

elementu (zielona strzałka) poruszającego się wraz z ramieniem.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,jeśli chcemy wyregulować ramie w DANIELU aby po starcie ustawiło się na rowki rozbiegowe :

1. wyregulować nacisk igły.

2.zdjąć talerz a następnie odblokować zalakierowany wkrętz prawej strony ośi talerzaobok wkręta znajduje się mimośrub którym ustawiamy ramie.

Utrudnienia, to dwa lub trzy razy trzeba zdjąć i założyć talerz z płytą

Problem z regulacją powstaje w momęcie pęknięcia sprężyny w mechanizmie hamowania ramienia.

Na zdjęciu mechanizm w starej wersji nowa miała mikroprzełączniki,ale zasada regulacji była taka sama.

BRob < czytałem wpisy od początku ale jak napisałeś aby wjwchać Danielem na kanał to mnie bodło.

Mam Daniela od bardzo bardzo dawna to znaczy od 1979r.jest w całości i100% sprawny.

Pozdrawiam 8-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.