Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jest gdzieś dobry salon...

Zbig

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj byłem w najnowszym chyba salonie audio w W-wie, Avikomie na Bielańskiej. Ładnie, schludnie, jest gdzie zaparkować, sporo sprzętu, kompetentna obsługa, niezły pokój odsłuchowy, przyzwoite godziny otwarcia.

Ale chciałem zwrócić uwagę na co innego. Otóż nasi sprzedawcy kompletnie nie umieją zająć się klientami, którzy przyszli tylko popatrzeć. Zupełnie nie rozumieją, że jest to podstawowa metoda zdobywania klienta na produkty nie będące FMCG. Na stu którzy wchodzą, wraca tylko jeden, ale nie wiadomo który ani kiedy, więc trzeba tak samo traktować wszystkich, bez względu na deklarowany na wejściu stopień zdecydowania.

Czy to jest tak trudno zapytać: Czego chciałby pan posłuchać. Albo nawet bez pytania: Mamy najnowsze kolumny X, może krótki odsłuch, wprawdzie najwyżej kwadrans, bo potem przychodzi umówiony klient... Od razu zrobiło by się sympatycznie, a tak przechadzam się spięty gapiąc się na półki pełne sprzętu, trzech gości patrzy się na mnie, więc wymyślam na poczekaniu jakieś pytania, oni odpowiadają nie rozumiejąc o co mi chodzi, i tak dalej... Brr, chyba już wolę MediaMarkt.

W salonie samochodowym to przynajmniej można wsiąść do środka, ustawić fotel, poruszać dźwignia biegów, itp...

https://www.audiostereo.pl/topic/1824-czy-jest-gdzie%C5%9B-dobry-salon/

Ja musze pochwalic Centrum Hi-Fi w Galerii Mokotow. Mili sprzedawcy, sami w nienachalny sposob proponuja odsluchanie dowolnego sprzetu. Jezeli akurat chcialem tylko popatrzec to nie bylo problemu. Jezeli chcialem czegos posluchac, to prosili, zebym wrocil za pol godzinki to wszystko bedzie ustawione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.