Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer w odsłuchach stereo

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio chodzi mi po głowie zakup subwoofera do mojego systemiku. Co sądzicie o słuchaniu ostereo w oparciu o konfigurację 2xfront+sub?! Czy to dobrze brzmi?! Przy okazji jaki sub polecalibyście do B&W. Na oryginalny mnie nie stać :( Myślę o Kodzie...

https://www.audiostereo.pl/topic/18343-subwoofer-w-ods%C5%82uchach-stereo/

Jestem za. Ale warunkiem jest dobranie urządzeń - każda koda poniżej 100B nie dorówna jakością brzmienia B&W tylko będzie buczeć. To nie ta klasa. Nie wiem nawet czy 100B i wyższe sprostają bowersom, ale skoro SW1000 nie da rady (wiem bo mam), to niższe modele tym bardziej.

Wniosek: masz za dobre kolumny ;)

w.g mnie koncepcja subwoofer + frontowe kolumny jest rozsądna ale jeszcze lepiej zagra para kolumn + 2xsubwoofer...i nie ma problemów z lokalizacją. Kody raczej bym nie polecał...chociaż w tej kasie wyboru nie ma...subwoofer żeby grał musi kosztować troszkę:( jak mały pokój to można dali sw-8 ale stropów nie poruszy...Kody raczej pierdzą niż grają. Ja mam Paradigma PS1200 i słuchałem dla kontrastu Kody w Polpaku. Dlatego mam Paradigma:DDD

Bystrzak:D!

więc sprzedaję bo w obecnej chwili stać mnie na coś w przedziale 3-4kzł(zakładając że sprzedam PS1200) więc może skończy się na SERVO 15 chociaż chyba tylko z 2 ręki będzie mnie stać a żadko się pojawiają. O ile pamiętam rozmowa dotyczyła subwoofera w niskiej półce cenowej więc w tym kontekście Paradigm PS 1200 rozwala w pył 2 najdroższe kody podłączone na raz. Jeśli uważasz że sądzę iż PS 1200 jest najlepszy w skali absolutnej to błąd ale młody ze mnie człowiek więc od czegoś trzeba zacząć:). Dla mnie jest trochę zbyt mruczący a poza tym nie jest na tyle drogi żeby mu wypominać. A właściwie to może ktoś podpowie mi co jeszcze mogę rozważać za około 3500zł do muzyki rockowej i do kina KD w pokoju 26m2? Kolumny mam Tannoy M5....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.