Skocz do zawartości
IGNORED

MAM INSTRUKCJE PO POLSKU DO YAMAHY

Durango

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy koledzy mam instrukcje obsługi po polsku do Yamamh RXV 350,450,640,750 dvd 520 , 530, 550 i Pionka

VSX-D 514 i 814 dvd 470 i 575 w związku z tym że nie mam czasu ich każdemu wysyłać mam prośbę do administratorów o utworzenie na tym forum bazy z instrukcjami do RTV a co za tym idzie zakończenie zakładanie w nieskończoność tematów z pytaniem o instrukcje .

Zwracam się do wszystkich kolegów o poparcie mojego pomysłu i udostępnienie instrukcji obsługi które posiadacie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/18413-mam-instrukcje-po-polsku-do-yamahy/

3.14-ter myślę że z tym jeszcze trzeba poczekać , ażeby była większa liczba opinii na ten temat :) , może to głupie ale nie zabadzo wiem jak się z Łukaszem skontaktować i kto to jest ?

również popieram w całej rozciągłości, z tym że... w jednym z wątków zaproponowałem już coś takiego, a nawet zaproponowałem że instrukcje mógłbym zamieścić na swoim serwerze ale jakoś nie było odzewu wiec zapomniałem o temacie ale jeśli podchwycicie pomysł moge służyć przestrzenią dyskową na serwerze ( mam wolne jakies 4,5 giga a transfer roczny to 60 giga )

OJ OJ OJ, chyba nie chcecie zabrać środków do życia sprzedawcom z ALLEGRO, tam instrukcja (sksrerowane luźne kilkanaście stron) kosztuje 15 złociszy.

A tak na serio to byłaby to super fajna sprawa, mam nadzieję że się uda.

powodzenia

Poszukuję instrukcji po polsku do Yamahy RX v 440 i do DVD s 530. Może ktoś ma i prześle mi na adres [email protected]. Miejsca mam pod dostatkiem. A propos umieszczenia instrukcji po polsku, jak najbardziej popieram. Sam uczę się angielskiego ale nie wszystko jest dla mnie jasne i zrozumiałe.

Pozdrawiam wszystkich

loRet81

Durandot, to nie takie proste. Instrukcja stanowi wlasnosc producenta i umieszczanie jej zapewne bedzie naruszalo prawa autorskie, chyba, ze masz stosowna zgode na takie dzialania. Poza tym taki pliczek z instrukcja troche wazy, a hosting Lukara pewnie kosztuje ( a placisz w nim od ilosci przeslanych danych ).

barni zgadzam się z Tobą w 100% ALE każdy NORMALNY przedstawiciel danego producenta ma na swojej stronie do pobrania instrukcje do sprzętu który sprzedaje w danym kraju i w tym języku .

A u nas jak już coś znajdziesz to najczęściej po angielsku " a Polacy nie gęsi i swój język mają "

Co do instrukcjii na stronach producentów to musze powiedzieć że Samsung ma na swojej stronie instrukcje do ściągnięcia, w tym w języku polskim, ich jakość jest rewelacyjna, po przeciwnej stronie barykady stoi Panasonic, który również udostęponia instrukcje ale ich jakość jest żenująca.

Pomysł oczywiście jest bardzo dobry, ale najpierw należałoby skontaktować się z Yamahą czy nie będzie miała zastrzeżeń do tego typu projektu. Wiem, że niektóre firmy mają dziwne zastrzeżenia co do umieszczania instrukcji w wersjach elektronicznych na stronach www. Jest tak np. z firmą NIKON, nigdzie ni znajdziecie instrukcji aparatów. Nawet jak kiedyś były to administratorzy są grzecznie proszeni o ich usunięcie. Jest to dla mnie trochę niezrozumiałe, ale cóż...

PS .

a z drugiej strony to dlaczego my się mamy przejmować interesem psełdo przedstawicieli skoro oni nas olewają a chodzi mi w szczegulności o nie uznawanie euro-gwarancji , OLAĆ ICH !!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.